Marzenko co do lawendy :
dwarf blue - młode listki wypuszcza zielone i pięknie kwitnie ... po przycięciu kwiatostanu listki są niebieskie i ponowne kwitnienie jest słabe ....w kolejnym sezonie dokładnie zaobserwuję kiedy dokładnie te listki z zielonych zamieniają się na niebieskie .....
aromatico blue - zielone listki cały czas .... pierwsze i drugie kwitnienie intensywne , nie wspomnę tu o zapachu ....
żurawka na obrazku to dzielona przeze mnie w tym roku Marmalade .....
Kosmos ma piękny kolor, a sumak jest cudny. Mój ślicznie się przyjął, wypuścił nowe gałązki i urósł na wysokość ok. 40 cm. Daleko mu jeszcze do twojego, ale za nic bym się z nim nie rozstała. Dla tego widoku warto go mieć u siebie.
super miejsce na rabatę ... podoba mi się jej kształt i te drzewa i te rh .... będzie pięknie ..... przyjemność dla oka patrząc z perspektywy tarasu .....działaj dalej i koniecznie pokazuj podpatruję i kibicuję
Sylawia jest pieknie!!! Widzę, że ogród zimowy jest wielki, całe życie domowe się będzie w nim koncentrować.
A teraz pytania:
1. Masz posadzone dwa rodzaje lawendy obok siebie. Czy widzisz teraz róznice w kwitnieniu?