Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi kroczkami do celu... 14:41, 25 paź 2013

Do góry
Ostatnie zdjęcia archiwalne wszystko wyplewione, jutro sypiemy korę

Tylko się zastanawiam ile worków tutaj wejdzie?
Ogród w Holandii 14:29, 25 paź 2013

Do góry
A u nas wyjątkowo piękna jesień. W zasadzie letnie temperatury - powyżej 20C i słońce. Oczywiście nie może to trwać wiecznie więc dzis już pochmurno, ale ciepło nadal. Łagodnie sie z nami tym razem obchodzą

Ogród Eli 14:18, 25 paź 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

Ładne chryzantemy....ale dla mnie za mocno kojarzą się z nostalgicznym nastrojem
Pozdrawiam
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 13:58, 25 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Łyse badyle pod spodem podsadź małymi Brabancikami, doklej je do starych i utnij razem, żeby tworzyły zgrabny stożek

Musisz je poczyścić ze starych brązowych przyrostów i dopiero potem dociąć, bo czochranie tui nieco je deformuje i zniszczysz ich kształt.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
jeśli moja tuje mniej więcej tak są ustawione

to mam podsadzić tak?

czy gęściej? czy dookoła całej grupy czy tylko tych dwóch z tyłu?

W kamiennym kręgu od początku 13:56, 25 paź 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
śliczne zdjęcia po prostu perfekcja a rabata wrzosowa... moje marzenie:

Elu dziękuję....rabata wrzosowa pozytywnie mnie zaskoczyła...zobaczymy co z niej zostanie w przyszłym roku

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:54, 25 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje cebulki też dzisiaj dojcechaly, tzn wyciągnęlam je z paczkomatu. I tutaj zong... Stala blondynka z 10 min przed paczkomatem jak mu zapłacić gotówką skoro on miał tylko czytnik karty kredytowej.... Ale siem udało i polubiłam te żólte szafki i już mnie żaden kurier nie będzie nękał, żądał gotówki, dzwonił 15 razy

moje też z paczkomatu ...

z paczkomatem ogarnęłam ... ale nigdy nie zapomnę dnia gdy z uporem maniaka wklepywałam zły pin karty w bankomacie ... pan za mna siem ulitował i mówi sierocie (znaczy mojej nadobnej osobie ) żebym trzeci raz nie wklepywała bo ... ale nie dałam mu skończyć rzekłam "a pan to nie za blisko stoi ???" ... pan się oddalił ... mi zeżarło kartę ... pan był na tyle miły, że nie triumfował
kilka lat później gdy zobaczyłam w jednym z odcinków Kasi i tomka skandującą Kasi pin kolejkę pomyślałam tylko "ale to już było " ...
W kamiennym kręgu od początku 13:53, 25 paź 2013

Do góry
Idę porozmawiać ze starcem do ogrodu....to jego ostatnie chwile

trochę szkoda, ale tulipanki nie mogą dłużej czekać
W kamiennym kręgu od początku 13:46, 25 paź 2013

Do góry
Ciociu, Sylwester tuż tuż mus coś mieć w zapasie

Mój jesienny ogród 13:38, 25 paź 2013

Do góry
Dziś wróciłem godzinę wcześniej i poleciałem obejrzeć monitory, byłem w wielkim miasteczku marketowym, jest na granicy Toronto i Mississaugi. Najpierw poleciałem do Future shop, chciałem żeby mi włączyli moje zdjęcia abym mógł luknąć na kolory, powiedział że nie można, więc poleciałem do Best buy ale tam nic ciekawego z 27 nie było, tylko HP ale one mają kolory do bani jak Dell. Później wylądowałem w Staples i tam mi wpadł w oko Asus, piękny i drogi ale full wypas. Na oczach nie chcę oszczędzać, siedzę sporo przy komputerze. Miła pani pozwoliła mi luknąć na moje fotki. Nie miałem tyle kasy więc zrobiłem zdjęcie z tabliczką i luknę sobie jeszcze w necie, co o nim piszą, chcę też żeby nie ciągnął więcej niż 40w rozrzut jest dość spory od 100 do 35w, więc nawet jak da się teraz więcej to mniej się wyda na prąd. W razie co, zawsze można oddać jeśli mi się nie spodoba coś. Wracając, zobaczyłem dwa krzesła na chodniku, obejrzałem eleganckie, więc zapakowałem na rower i przyjechałem z nimi do domu a miałem na pewno z 7 km ale pasowały mi idealnie na bagażnik. Dobrze że miałem gumy ze sobą. Teraz w robocie muszę sobie zrobić stół i będę miał w końcu gdzie siąść i po ludzku obiad zjeść.

Mój jesienny ogród 13:34, 25 paź 2013

Do góry
Kondziu, ciesze się że zaglądasz. Jesiennych fotek jeszcze dużo mam.
Bogdziu, karmików zrobiłem tylko kilka, gdyż było późno ale wybór był duży. Już coraz ciemniej, nie ma kiedy robić fotek czasu jeszcze nie przesuwają ale i tak zostaje tylko niedziela.
Halino, dzień mnie nie było przy malowaniu i już dzwonili więc pojechałem. Wczoraj dzwoniłem w 3 miejsca, ale od razu pytali się o samochód, i koniec rozmowy. Niektórym narodom tylko pozazdrościć tego że umieją się tak dobrze dogadać i wspierać. Będąc w niedzielę nad rzeką podszedł do mnie pan i mówi że zrobił ładne zdjęcie gdy zeskoczyłem z kładki na brzeg i wystraszyłem kaczki. Pyta się z kąt jestem, mówię że z Polski a on że z Jugosławii i zaczął mówić, prawie można było wszystko zrozumieć a na koniec pozdrowił mnie mówiąc, radujtie sje. Maratończyk opowiadał mi że dopiero po roku zaczął odkładać kasę, wcześniej miał marne pieniądze i prawie nic mu nie zostawało. Już mu tu 7 lat zleciało.

Mój jesienny ogród 13:29, 25 paź 2013

Do góry
Znalazłem dobre miejsce do wysyłania postów, poznałem przez maratończyka chłopaków, którzy układali płytki w Kelowna. Mają firmę za torami, 5 min rowerem, poznałem ich super szefa, też Polak. Jeżdżę z maratończykiem samochodem. Wczoraj nie byłem w pracy i już kierownik dzwonił ze Madziary chcą żebym wracał, więc jadę i piszę w samochodzie. Wczoraj uprałem 2 pralki, wysprzątałem mieszkanie i klatkę, rozprawiłem się z orzechami, ugotowałem obiad i pokroiłem trochę pigwy. Dziś pierwszy mały przymrozek i jak to Hania powiedziała, zacznie się wegetacja zimowa, brrrr. Teraz w porannym słońcu drzewa są bajeczne. Haniu, ja też nie cierpię zimy. Co do kolorów, to pisałem że na zdjęciach nie widać efektu, liście przebarwiają się od słońca a na dole prawie zielone, ale efekt w realu był przepiękny, wszystko buło pomarańczowo żółte. Mam nadzieje że zima tu będzie łagodna. Mówiłem o ewakuacji z pracy. Mam nadzieje że problemy miną. Pokaże dalsze zdjęcia z lasu Rouge. Nad rzeką obfociłem oczary i pojechałem starym korytem, tą dróżką między cedrami. Dalej takim bagienkiem i znów wspinaczka pod górę, tam wypiłem herbatkę i znów w dół, do tej rzeki przy której wjeżdżałem, tylko parę km dalej.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:17, 25 paź 2013

Do góry
Piękny i słoneczny piątek pozdrawiam serdecznie zajrzę wieczorkiem

ogrodoweimpresjejolki 13:14, 25 paź 2013

Do góry
Jolu prosto z krzaczka poczęstuj się

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 12:42, 25 paź 2013

Do góry
Miłego dnia

W kamiennym kręgu od początku 12:40, 25 paź 2013

Do góry
Kryształki

W kamiennym kręgu od początku 12:38, 25 paź 2013

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających dzisiejszy spacer po ogrodzie

Perukowiec

Rabata wrzosowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 25 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

O matko, co za widoki!
Jaka to thuja na pierwszym zdjęciu. Czyżby Aureospicata?

Co za berberysiska!

Jak ja Ci zazdroszczę rozmiarów Twojego ogrodu, rozmiaru, okazałości tych roślin, charakteru Twojego ogrodu, bo z wszystkich pieknych ogrodów tutaj, ten Twój mi najbardziej pasuje.
Ile on ma duszy! Ile natury ale pod delikatną ręką!

Just perfect!
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:55, 25 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać

Piękne dekoracje okienne!
A szyszki do czego chcesz wykorzystać, może coś skopiuję bo w moim lesie ich nie brakuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies