A ja Ci Rysiu dziękuję za pochwały na pierwszej stronie. Sprawdzam teraz czy dużo jest fotek na ImageShacku, ale u Ciebie nie ma i to mnie cieszy
Jeszcze raz dzięki za miłe słowa pod moim adresem.
Akurat trafiłam rano na Twoje storczyki, a że sposób mam opracowany to i sprawnie poszło.
Image Shack jak się zamknie to zdjęcia znikną co są przez niego wklejane. Ale to u nas już w tej chwili nikły procent. U osób z większym stażem.
Grażynko, moje hortensje też szykują się do kwitnienia ale są dużo bledsze. Twoje przy oknie blisko stoją to liście jak z obrazka.
Małgocha zajrzyj do naszych innych wątków, korzystaj z wyszukiwarki.
Daje link o rozmnażaniu hortensji
Danusiu a ja sie już martwię żeby byla wczesna wiosna i żeby to jakoś wyglądało, bo tak jak pisałam w ,,spotkaniach" to jest zaraz po ogrodnikach i zimnej Zośce, ale może w tym roku odpuszczą i będzie ciepło, bo przecież przyjedziecie żeby jednak kwiaty zobaczyc a nie ogród.
Mnie odpowiada równiez sobota,coraz bardziej jednak się martwię o to by była wczesna wiosna bo to ledwie co po ogrodnikach i zimnej Zośce. Będę chodzic i chuchac na moje rh.
O tu już więcej. Mnie szczególnie zainteresowało że
" w odniesieniu do polskiego systemu prawnego obowiązywanie tej umowy nie przyniesienie zmian, bowiem wynikające z niej obowiązki już zostały przez Polskę wykonane, jako że nasze ustawodawstwo implementuje postanowienia ACTA. Z drugiej strony ogólnikowa, nieprecyzyjna, niepoprawna legislacyjnie i pozbawiona elementów gwarancyjnych treść umowy może stanowić pole do radykalnych nacisków na polski rząd w kierunku wprowadzenia zmian ustawodawczych, które realizować będą takie rozumienie postanowień ACTA, jakie przynosi korzyść jednej tylko grupie podmiotów. Szczególnie niebezpiecznym wydaje się otwarcie furtki dla ścigania użytkowników Internetu, zwłaszcza poprzez brak definicji legalnej piractwa praw autorskich i pomijanie aspektu dozwolonego użytku prywatnego chronionych utworów. W aspekcie zwalczania handlu towarami podrobionymi trudno dopatrywać się w ACTA szczególnych niebezpieczeństw, chociaż i tutaj pojawia się kwestia ujawniania posiadaczom znaków towarowych danych odbiorców przesyłek z podrobionymi towarami. Jak daleko można sięgnąć w egzekwowaniu interesów posiadaczy praw autorskich pokazuje przykład Francji, gdzie pomimo szeregu protestów wprowadzono przepisy (tzw. ustawa HADOPI) umożliwiające pozbawianie obywateli dostępu do Internetu tytułem sankcji za pobieranie treści chronionych prawem autorskim." ( fragent pochodzi z http://www.rp.pl/artykul/796491.html?print=tak&p=0)
Jeśli interpretacja autora jest właściwa to dla mnie to jest powód do niepokoju i zastanowienia się nad celowością podpisania ACTA.