Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:44, 20 paź 2013

Do góry
Dorysowałam dwa, ale ten drugi by trzeba przymierzyć bo jak na mój gust wystarczy jeden z lewej.
Za bardzo symetrycznie się zrobiło.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:38, 20 paź 2013

Do góry

1 - Hortensja Vanille Fraise lub inna dowolna bukietowa
2. Daj więcej jałowców, choć uważam że je za kilka lat wyrzucisz, najlepiej wsadź cisy kolumnowe jak się da, to tu gdzie okienko również piąty egzemplarz
3. Cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana
4. Żurawka Berry Smoothie
5. Lawenda kilkadziesiąt sztuk
6. Trawki np. Hakonechloa macra Aureola albo żurawki Creme Brule
7. Róża New Dawn plus Clematis Blue Angel lub Polish Spirit

Między rogierm domu a okiennicą można dać coś wyższego na pniu np miłorząb odm. Mariken szczepiony na wysokim pniu.
Moja bajka 19:28, 20 paź 2013

Do góry
I jeszcze w wersji z modelem
i z aniołkami
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:26, 20 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Dziękuję Danusiu za pomoc Ścieżka już odchwaszczona, trawnik (a raczej koniczynownik) czeka jeszcze na zrobienie. Z tym pnączem mam spory kłopot, a róża New Dawn którą kupiłam ponoć może przemarzać, i już kompletnie mi ręce i nogi opadły... Nie mogę tu posadzić nic, co trzeba okrywać i co ma duże szanse przemarznąć kiedyś

A to ta rabata jeszcze raz, podpisana. Ja bardzo lubię jałowce i nie mogę się doczekać, aż te moje podrosną wreszcie... Takie wielkie, w rodzaju Old Gold, bardzo mi się podobają Dlaczego uważasz Danusiu, że za parę lat będą brzydkie..? Na zdjęciach te duże i stare okazy tak pięknie wyglądały

1 - jałowce Old Gold
2 - trzmielina Emerald Gaiety
4 - jałowiec Hibernica
5 - różanecznik fiński Haaga
6 - jałowiec płożący niebieski jakiś
8 - hortensje bukietowe Vanilla Fraise

Czy ta rabata ma sens, czy nie bardzo..? No i co z tym pnączem... Jakieś musi być... Aby zasłoniło w ciągu dwóch-trzech lat bok tarasu. I co ja mam zrobić

Nie bardzo ma sens, wszystkiego po jednej sztuce albo po dwie, nie ma na czym skupić uwagi. Nie ma kompozycji, czyli jedna roślina nie podkreśla urody drugiej. To jak piegi na twarzy. Wszystkie jednakowo ładne.

Róża nie przemarza znowu jakoś bardziej niż inne, zrób jej kopczyk z ziemi i daj matę słomianą i już. Będzie dobrze.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:21, 20 paź 2013

Do góry
A dziś pokażę Wam trochę zielonego Śląska, zdjęcia z dzisiejszej wycieczki rowerowej po mojej okolicy. Mówiłam, żem góralka niskopienna

Tory kolejki wąskotorowej czynnej w sezonie letnim. Trasa Bytom- Miasteczko Śląskie. Polecam

Tereny nieczynnej kopalni dolomitu. Prawda, że wygląda to bardzo malowniczo

A nawet na nartach zimą można pozjeżdżać

I tutaj zabytkowa kopalnia srebra, którą warto odwiedzić

Moja bajka 19:18, 20 paź 2013

Do góry
Ok, skrzynki skończone. Brakło mi niestety serwetki z motywem bluszczu (wiem, że wszędzie go upycham, ale bardzo go lubię). Jak takie zdobędę na pewno dokończę ozdabianie. Na razie musi wystarczyć.
Koniec z tajemnicami Skrzynie będą ogrodowymi wiszącymi półkami na latarenki i lampiony. W wersji domowej wygląda to tak.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:51, 20 paź 2013

Do góry
A ja dla Was piszę o angielskich rabatach Wielkie całuski dla odwiedzających

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:23, 20 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Byłam przed chwilą zrobić sobie pazurki.. u naszej forumowej koleżanki Madzi.. są piękne.. jak nie moje... czarny frencz zamienił sie na biały frencz.... niemożliwe???? .. możliwe, zdolne dziewczyny potrafią zrobić z niemożliwego możliwie .. dzięki Madzia

I chcę pokazać , że zimy nie będzie... biegnie M i krzyczy daj aparat i rób fotę na Ogrodowisko.. oczar kwitnie.. myślałam, że zwariował.. ale nie.. faktycznie cały oczar zakwitł... całe gałązki w kwiatach, jutro zrobię lepsze zdjęcie, bo to jest robione po ciemku.... kilka dni z temperatura -6 pomieszało w głowie.. i oczar zgłupiał, myśli że to już przedwiośnie.

... Uśmiałam siem po pachy ... Wiedziałam ,że Twój eMuś to zaaangażowany ogrodnik ,ale żeby aszzzz tak ???....

Mojemu tulipanowcowi też wali wiosennie... Bożeszzz,jak on wypuści liście to przeca wszystko zmarznie....
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:18, 20 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Syla ... a właśnie dziś myślałam o tym zagajniku brzózkowym ... ... i ogrodzie zimowym u Ciebie ... no teraz to już z górki i same przyjemności ...

pomysł na warzywnik bardzo fajny ... z Twojego opisu wynika, że warzywnik będzie kolejną perełką ... ja wzdycham do dwóch warzywników ... pierwszy to ten u Pszczółki ... realny wypracowany ... a drugi ... drugi to z planu filmowego ... więc pewnie same atrapy ... za to jak ładnie się prezentują ...

oczywiście jak fotki zobaczysz to do jutra usunę ...

Izuś , dzięki ogromne za zdjęcia ..... Mam je przy tych gabarytach u mnie to będzie warzywniczek mini mini
Hortensja dębolistna - doświadczenia w uprawie 18:14, 20 paź 2013

Do góry
Moja hortensja dębolistna tradycyjnie nie kwitła kolejny już rok, ale i tak ją uwielbiam, za cioekawy kształt liści i te ogniste barwy jesienią

W cieniu - zacieniona 18:13, 20 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...złoto ogrodnika...przerobiony nawóz koński...zaskoczyła mnie olbrzymia ilość dżdżownic.Mam w tym roku mnóstwo - część przesypywałam do kompostu...resztę zostawiłam osobno,dodawałam popiół z kominka i wapno.

Musze koniecznie zapamietac to o czym napisalas, nawoz konski, popiol z kominka, to juz wiem, ze sie przydaje, ale do tego odrobina wapna....hmmm, na pewno pomoze na taka ilosc skrzypu w moim ogrodzie
Pozdrawiam ze slonecznej Bawarii
Ogród na Cedrowej 18:13, 20 paź 2013

Do góry

Ogród na Cedrowej 18:09, 20 paź 2013

Do góry

Moje brzòzki
Runianka japońska (Pachysandra terminalis) 17:56, 20 paź 2013

Do góry
Późna jesień, a Runianka nadal śliczna

Tu, obok Hebe.
Hortensja dębolistna - doświadczenia w uprawie 17:55, 20 paź 2013

Do góry
Czas na Jej jesienny pokaz
Może jeszcze nie taki spektakularny, ale rośnie pięknie, nic jej nie dolega, a dzisiaj pokazała w słońcu swoje barwy jesienne

To bardzo udany zakup. Dzięki Robert za sugestię. Bardzo ją lubię
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:54, 20 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
To pewnie ten nieborak najbardziej po prawej

Widzę, że poznał już nowych kolegów U mnie był bardzo samotny, a tu proszę, cała paczka

Bingo . Kolegów ma, i mam nadzieję, że będzie mu u nas dobrze.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:48, 20 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

To jest szałwia omszona - jest świetna i kwitła do samych przymrozków, tylko wycinałem jej kwiatostany, a ona ciągle wypuszczała nowe

Wydaje mi się, że szałwia ładniejsza od lawendy jest prawda?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 17:47, 20 paź 2013

Do góry
Trzmielina biało-zielona

Głogownik w trakcie przebarwień, Hebe i Runianka

Róże

Moja bajka 17:46, 20 paź 2013

Do góry
Mój domowy ogródek ziołowy Pietruszka naciowa, szczypiorek i rukola
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 17:43, 20 paź 2013

Do góry
Ostróżka w pąkach, Gailardie kwitną i mają mnóstwo pąków, nowe pąki i kwiaty na Jeżówce Cheyenne i listki Kuklika

Ale Wilczomlecze chyba zachwycają mnie najbardziej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies