Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 15:35, 20 paź 2013

Do góry
Wracając do miejsca na czerwoniastego klonika...tylko jedno znalazłam. Zaznaczyłam czerwoną obwódką. To wygwizdów niestety, za bramą pole tylko...

Ładnie by było, gdyby mi taki czerwoniasty świecił, ale czy nie przemarznie tam?

Jednego grzybka mam ze spaceru

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:00, 20 paź 2013

Do góry
Małgosia, dzięki, że zaglądasz i pomagasz

Ja teraz myślę odnośnie tego miejsca:

(zmodyfikowałam ścieżki, o jedną mniej )

Próbuję coś zrobić z tym miejscem. Jak planowałam, to wszystko mi się wydawało super, a teraz g...ucio Chodzi głównie o to miejsce pod sosną na środku - po lewej pomiędzy nią a tą drugą w tle (pomiędzy nimi będzie hamak, dojście z prawej strony będzie do niego, gdzie widać takie wcięcie jakby) są posadzone 3 hortensje Pinky Winky, w półkolu lekkim. A lekko po prawej, blisko ścieżki, są dwie róże Bonica, i tam gdzie widać doniczkę (no trochę w prawo od niej) myślałam, aby dosadzić trzecią różę. Ratunku
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:49, 20 paź 2013

Do góry
I.... opuchlakowo???
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:47, 20 paź 2013

Do góry
wrzosowo

Ogród cioci 14:47, 20 paź 2013

Do góry
Fajne dekoracje mieli.
Zachwycił mnie rokitnik.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:46, 20 paź 2013

Do góry
Pd spodem update 43 dni po wysianiu.
Wydaje się, że wzrost trawy przebiega dość słabo. Czy w tym sezonie uda mi się jeszcze wykonać pierwsze koszenie?

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:46, 20 paź 2013

Do góry
Kwitnąco
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:44, 20 paź 2013

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:43, 20 paź 2013

Do góry
Kolorowo

Ogród cioci 14:42, 20 paź 2013

Do góry
Po drodze do Kasi wpadliśmy na chwilkę do Kapiasa popatrzeć na wrzosy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:41, 20 paź 2013

Do góry
Dyniowo

Ogród u stóp klasztoru 14:38, 20 paź 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Z róż okrywowych które rosną u mnie w ogrodzie jestem zadowolona szczególnie . są co roku gęsto obsypane kwieciem . jedyna zmora to że pędy sie aż uginają od kwiatów i lepiej jakimś szkieletem z drutu podpierać bo deszcz dodatkowo obciąża i czasem może ulewa nawet złamać ciężkie pędy .
moja ulubienica to Larisa .jednak w tym roku z powodu zimnej wiosny letnie kwitnienie było słabe a teraz jest tyle pąków że gdyby dopisało ciepełko to byłby szał

LARISA- 2013

Pamiętam taki widoczek ze spotkania u Ciebie Przepiękne jest to połączenie. Nie mogłam oczu oderwać tak jak i teraz nie mogę Dzięki za nazwę róży - faktycznie można sobie jęzorek połamać - mus zapisać bo zapamiętać to raczej wątpię (nie mam pojęcia dlaczego ubzdurałam sobie że masz the fairy ) Pozdrawiam pogodnie i niedzielnie
Ogród cioci 14:22, 20 paź 2013

Do góry
Zawciąg czuje wiosnę a lawenda nie daje za wygraną.
Ogród cioci 14:20, 20 paź 2013

Do góry
Pelargonie na górze zmarzły a na dole ładne.

Trochę jesieni.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:17, 20 paź 2013

Do góry
Zdjęcia są słabej jakości, niewiele widać.
Pierwsze co się nasuwa, to koniecznośc wymiany donic na sporo większe, w których zmieści się dużo żyznej ziemi która odżywi rośliny, bo na chwilę obecną to one po prostu umierają z głodu.
Poprawi się też utrzymanie wilgoci, im większa donica tym dłużej trzyma wilgoć.
Rośliny mają tak, że rośnie nie tylko to co zielone ale również bryła korzeniowa się rozrasta, aby była w stanie wyżywić tę część nadziemną
Podejrzewam, że w tych małych, plastikowych doniczkach, ustawionych przy szklanej ścianie, to latem korzenie musiały się gotować.
Rozumiem, że tuje mają spełniać rolę zielonego parawanu, ale musisz im zapewnić ku temu odpowiednie warunki.
Moim zdaniem powinieneś jeszcze przed zimą przesadzić tuje w drewniane, podłużne i w miarę głębokie donice, dno wysypać keramzytem, który odbierze nadmiar wody aby w czasie suszy oddać ją korzeniom, wyściółkować korą i systematycznie podlewać oraz zasilać w sezonie wegetacyjnym, nalepiej dolistnie.
Nie znam nawozu, który zastosowałeś ale jeśli miał wysoką zawartość azotu, to wyrządziłeś swoim roślinom krzywdę.
Sadziłam w takich donicach i one z pewnością zaspokoiłyby potrzeby Twoich roślin.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 20 paź 2013

Do góry
Irenko, miło się dowiedzieć że mamy w podobnym czasie imieniny
więc życzę Ci dużo szczęścia we wszystkich nowych przedsięwzięciach ogrodowych
i radosnych chwil w dobrym zdrowiu

Ogród cioci 14:03, 20 paź 2013

Do góry
Parę fotek z wczoraj rana Kwitną marcinki i żółte chryzantemy inne kolorki chyba nie zdążą.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 20 paź 2013

Do góry
Irenko dużo,dużo zdrowia i nadal dużo uśmiechu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 20 paź 2013

Do góry
Irenko zdrowia życzę miłości i aby Twój śliczny uśmiech zawsze rozjaśniał Twoją Twarz Buziaczki no i bukiet.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:43, 20 paź 2013

Do góry
Witam serdecznie.

Chciałbym prosić Państwa o pomoc odnośnie moich tui. Kupiłem je ok 3 lat temu w doniczkach i wysokości 30-0 cm. Teraz mają ok 120-150 cm wysokości i nadal są w tych samych doniczkach. Do tej pory nie miałem z nimi żadnych problemów - wyglądały bardzo dobrze, były gęste. W tym czasie dwa razy się przeprowadzałem. Do tego marca tuje były ustawione w lekko nasłonecznonym miejscu na balkonie ze zwykłą balustardą. W tym raku są na balkonie, na którym balustrada jest wykonana z szyby, a tuje bardzo nasłonecznone popołudniu - od godz ok 14-15 aż do późnego wieczoru. W czasie tego lata starałem się aby zawsze miały mokro, lecz ze względu na pracę miałem możliwość podlania raz na 2-3 dni - wydaje mi się, ze było to zbyt rzadko. Na przełomie końca sierpnia początku września zauważyłem brązowienie igieł i od tego czasu brązowieje i usycha ich coraz więcej. Nie przypominam sobie aby coś takiego wystepowało w poprzednich sezonach. Zakupiłem więc 3 tyg temu nawóz do iglaków TerraSan i podlałem je 2 razy od tamtego czasu lecz nie widzę poprawy. Czy mógłbym prosić o jakieś porady odnośnie pielęgnacji, która pomoże w odzyskaniu właściwego wyglądu?
Pozdrawiam,
Mariusz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies