Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Mala_Mi 20:28, 15 gru 2013

Bociuś.. jaki nieuporządkowany ogród???? Toż grzeszysz słowem... kłamiesz w żywe oczy....
paniprzyroda 20:47, 15 gru 2013

Brakowało mi fotek z pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
monteverde 20:51, 15 gru 2013

bociek napisał(a)
Powinnam myslec o zmianie dekoracji przy wejsciu, ale roze wciaz kwitna

Boćku, kle, kle, pójdziesz do piekła za te kłamstwa o ogrodzie, niedopieszczony????? pozdrawiam i nie włócz już się więcej tak długo
Milka 21:01, 15 gru 2013

Czysciutko, poczochrance wybujaly niesamowicie
Buksiki wiosną ruszą, daj im czas, a biale kwiecie bedzie cudne, ale czy aby cie potem kolor nie skusi
Buziam Bociusiy, twoje prognozy uwielbiam
Bogdzia 21:08, 15 gru 2013

bociek napisał(a)

Jakos nie nacieszylam sie hortensjami w tym roku, wydaje mi sie, ze krotko kwitly...

Wg mnie one nadal kwitną , przecież sa sliczne , reszta ogrodu również.
bociek 21:10, 15 gru 2013

eeeeeeee, mnie bohaterke posadzac o klamstwo??? No coz za niesprawiedliwosc

Anuski, prawda najprawdziwsza jest taka, ze trawa nie zostala skoszona i jest za wysoka, bedzie gnila pod sniegiem, a kret dopelnia mojego sztresa Trawy byly powiazane, ale czesc potargal huragan i pozabieral sznurki. A ja w mzawke mam lenia i nie chce mi sie isc i czesac... Kanciki makabrycznie zaniedbane, orzechy od sasiada nie zebrane - moze ptactwo ogarnie -, delikatniejsze roslinki nieokopczykowane i nie ogacone na zime. Werbena nie scieta, kosacce nie sciete, mieczyki nie wykopane.

No mam wyrzuty sumienia, ale naprawde byly rzeczy wazniejsze, a teraz jak juz sie ogarnelam to mus zajac sie domem i przygotowac swieta dla Rodziny i Przyjaciol. No i te roze. Ja kcem swiatecznie ze swiatelkami a one kwitna, naprawde nie klamie, kwitna i maja liscie zielone Bede musiala je do garazu chyba schowac, no bo co zrobic w tej sytuacji...

Pani Przyroda, gdzie masz watek??? Bo mam ochote Cie podejrzec
monteverde 21:15, 15 gru 2013

Werbena zapewne się wysiała, to wiosna będziesz miała swoje siewki ale mieczyki chyba oberwały, miałaś mrozek?
bociek 21:18, 15 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Czysciutko, poczochrance wybujaly niesamowicie
Buksiki wiosną ruszą, daj im czas, a biale kwiecie bedzie cudne, ale czy aby cie potem kolor nie skusi
Buziam Bociusiy, twoje prognozy uwielbiam

Irenko, no nie wiem czy nie wypowiedzialas w zla godzine z tym kolorem Na razie ma byc bialo, ale jak znam siebie to nie wytrzymiem i zaczne kombinacje alpejskie Na razie dam szanse bieli a potem sie zobaczy No i zon tez moze wyrazic opinie Ale tylko wyrazic, tonem pytajacym i lagodnym

Poczochrance owszem szaleja, a ja sie bojam coby mi ich mrozy nie sciely. Bo w sumie zostalo tylko 2 miesiece (i pol) do wiosny (wiosna liczy sie od 1 marca i tej teorii bede bronic jak niepodleglosci i babcinych barchanow) to jednak te 2 miesiace (i pol) moga byc zimne. No niech beda zimne ale bez przesady, tak do -6 wystarczy. Ja zabraniam frontom znad Syberii i kola podbiegunowego wstepu na terytorium RP, niech se ida nad Skandynawie albo do Pernambuko
Magda70 21:20, 15 gru 2013

Bociek...a ja myślałam, że nie masz róż a Ty w donicy hodujesz spryciulo
ana_art 21:27, 15 gru 2013

no i stalo się wiosna!