Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 21:42, 19 paź 2013

Do góry
Ogród Kasi c.d.

I łezka z ciurkadełkiem

Ogród niby nowoczesny ale... 21:40, 19 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja ją chyba mam drugi rok, była taka tyciulka, a w tym roku poszalała.
Jak myślisz to ona?

szukalam fotki z wiosny, ale nie mam nic wyraźnego, była taka lichutenka, że nie bylo co focić
tak to ona dzięki zakupie już ja na wiosnę hi hi hi
Ogrody Madery 21:33, 19 paź 2013

Do góry
Gorąco polecam, Madera to przepiękne miejsce. Kilka moich zdjęć z feri "zimowych"

Ogród cioci 21:33, 19 paź 2013

Do góry
Jak już pisałam po pierwszym spotkaniu z Kasia i jej eMuś to cudowni ludzie. Teraz mogę dodać że czułam u nich w domu cudowną atmosferę i gościnność. Ogród cudowny i całkowicie w moim guście a widoczki w koło sielskie. Jestem zachwycona Dziękuję Wam kochani.

A miało być tak pięknie.... 21:30, 19 paź 2013

Do góry
Moja magnolia zaczyna wypuszczać pączki,czy to normalne ?
Nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi.

Ale fiołek też kwitnie właśnie

A tak ślicznie wygląda kostrzewa owcza,którą dostałam od Magnolii

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:29, 19 paź 2013

Do góry
Normalnie to nigdy bym nie zaprosiła takiego zestawienia do ogrodu, ale jesienią jest pięknieCzerwono i żółto wszędzie

Miłorząb niestety już się posypał i teraz liście jak żółte kurczaczki rozeszły się po rabacie

Liście perukowca 'Royal Purple'

Berberysu przyciągają uwagę najbardziej

Ogród w skali mikro :) 21:26, 19 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

I główny zainteresowany we własnej osobie ... Złapany na grasowaniu ... Odszedł do krainy wiecznych łowów , czy jak kto woli , zginął śmiercią plaskatą ... Zdjęcie słabe , sorry...

Ale portreta zrobiłaś... zginął śmiercią plaskatą... opluty monitor... a dzisiaj wycierałam Buziolki
Ogród w skali mikro :) 21:25, 19 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ania z ogrodoterapii się śmieje ,że bedem panią prezes stwowrzyszenia anty - opuchlakowego , bo od kiedy u Niej byłam to Ona ma opuchlaki ... Tzn. Ona już dawno miała opuchlaki ale żyła w błogiej nieświadomości aż do przyjazdu pewnej Gierczusi ...

Pokaże Wam zmasakrowane liście moich roślin .. Ze przez te czarne paskudy , to chyba mowić nie muszem ,......
To po to ,żebyście ewentualnie byli uświadomieni jak te opuchlakowe liście wyglądają ... I będę trzymać kciuki ,żeby Wam się to nie zdarzyło.....

Kochana ja siem wcale nie smieję... tu nie ma nic do śmichu ani chichu... Na Prezesa zostałaś wybrana i już. Chociaż Kasiek też siem nadaje ale miejsce już zajęte może zostać skarbnikiem - i zbierać na preparaty antyopuchlakowe. Kupiłam dzisiaj w casto - mospilan i calypso w małych opakowaniach - jeszcze je walnę tym w tym roku po głowach... Może co pomoże a wiosną spróbuję nicienie... bo ja tak teraz się roślinkom przyglądam... to ja więcej tych wygryzień widzę... ale kurde może nie wszędzie to opuchlaki kurcze co?
Dzisiaj buszowałam 3 godzinki po ogródeczku - ale mi było dobrze, oj jak dobrze
A miało być tak pięknie.... 21:23, 19 paź 2013

Do góry
Dzisiaj była u nas piękna pogoda,posadziłam wszystkie cebule i oczywiście stwierdziłam,że mam za mało

Przegrupowałam moje iglaczki,aurea nana przycupnęła wśród szmaragdów i ostnicy

Red fairy też już ulokowana,podoba mi się ta rabatka juz teraz,nawet z łysymi patykami
Będzie fajna napewno

Ostatnie różyczki
Vanilla

I pnąca nn

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:22, 19 paź 2013

Do góry

Jak widać, mimo deszczu poziom wody w stawie wciąż bardzo niski, nie pomoczę nóżek siedząc na pomoście

Kondziowy Ogród :) 21:18, 19 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Konrad, wrzosowisko, warzywnik i to miejsce.... mmmmmm.... cudniaste I te zdjęcia Twoje Super.
No nasprzątałeś się na tarasie, nasprzątałeś.

Konrad - mam pytanko - ten powojnik tangucki który to ja mam taki sam to już wiem że wiosną tniesz ale powiedz mi czy zdejmujesz go i okrywasz jakoś czy zostawiasz na zimę ot po prostu tak jak jest? Tylko proszę Konrado odpowiedz u mnie bo tutaj to ja odpowiedź biedę będę miała znaleźć jeśli nie zajrzę od razu tylko za jakiś czas. Bo dzieje się u Ciebie oj dzieje. Ale fajnie się dzieje. Buziole Kondzio
Ogród z łezką 21:17, 19 paź 2013

Do góry
Kasiu po drodze jeszcze do mojej mamusi wpadliśmy ale już jestem Było cudownie. Nie przesadzę jak powiem że z Wami czuję się ( eMuś mówi to samo) jak z moimi starymi przyjaciółmi.Przyjaźń od pierwszego wejrzeniaNo i gratki na 300 stron.
A to na pamiątkę.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:17, 19 paź 2013

Do góry
A teraz już końcówka jesieni ode mnie

Azalie japońskie pięknie się wybarwiły

U mnie bluszcze rosną i w pionie i w poziomie

A moja róża Lovely Fairy nic sobie nie robi z jesieni

Ogród niby nowoczesny ale... 21:16, 19 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
dzieki bo mi się podoba a zimuję
ja ją chyba mam drugi rok, była taka tyciulka, a w tym roku poszalała.
Jak myślisz to ona?

szukalam fotki z wiosny, ale nie mam nic wyraźnego, była taka lichutenka, że nie bylo co focić
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:15, 19 paź 2013

Do góry
Witajcie wieczorową porą
Chciałam teraz wgrać mapki mojej działki.

Pierwsza z nich jest zupełnie "surowa". Tylko domek.

Na drugiej jest już garaż i metry przeze mnie wpisane.

Ostatnia mapka to moje rysunki, które zaczęłam robić ze dwa lata temu.

Mam nadzieję, że jest to w miarę widoczne. Wybaczcie za słowo "rysować" bo to za wiele powiedziane Wcale nie umiem rysować.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:12, 19 paź 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ależ czerwono!! Piękne kolorki !
Pozdrawiam rowerzystkę

Dziś i jutro też rowerek, dopóki pogoda mnie nie wygoni całkiem do kuchni Dziś też było czerwono, ale głównie na ziemi

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:08, 19 paź 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Anitko...pozdrawiam sobotnio... mam nadzieje że tarta dyniowa wyszła... a ja zrobiłam dzisiaj Twoje powidła śliwkowe a la nutella...moje wyszły troszkę gęstsze ale smak ten sam... pycha....
...nad rowerkiem myślę...wiosną chyba na taki opdowiedni się skuszę... chociaż lekarz nie zostawił złudzeń
...pozdrawiam..pa...

Ps. wczoraj imprezowałam trochę w nauczycielskim towarzystwie ( tzn. moje kolezanki a ja im kibicowałam) stąd te moje urwane smsy

Melduję, że tarta wyszła prawie tak samo pyszna jak Twoja Już połowa zjedzona

Mam foremkę w kształcie dyni

To przed włożeniem do piekarnika

Nie zdążyłam sfocić w całości po upieczeniu, bo już mi się dobrali do tego ciasta, zanim zdążyłam wyciągnąć aparat. Jedyny minus tej foremki, że źle się z niej wyciąga tego typu ciasto i trochę mi je zmasakrowali, ale w smaku jest pyszne

Dobra, dobra, kibicowałaś Tak się to teraz nazywa To ja też dziś sobie pokibicuję z moim M

Pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:05, 19 paź 2013

Do góry
Mówicie.......eleganckie...zobaczcie te wianki Bożonarodzeniowe !!!! muszę takie skrobnąć

...

Dziewczyny, miło mi, że się Wam podoba

Iza, Magda, bedę robiła więcej kul na Nowy Rok dla galerii, i coś mogę jak to Iza mówi machnąć , tylko zawsze się obawiam przesyłki , bo pracy wkładam w nie duzo a tak łatwo je zniszczyć. Niestety w NL takie kule to raczej na zamowienie i to niestety za straszne pieniądze. Dlatego też jak zawsze namawiam do nowego hobby

PS. Iza pięknie u Ciebie kochana. Te cudowne inpiracje..oooj znowu będą zmiany..haha
ogrodoweimpresjejolki 21:01, 19 paź 2013

Do góry
Ja też lubię niebieskości.

Karmniki dla ptaków 20:47, 19 paź 2013
Do góry
No i coroczni goście

Karmniki wiszą 3 metry od kuchennego okna, fotki robię przez szybę a żona się śmieje że ma najczyściejsze okno w dzielnicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies