Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:24, 04 maj 2016

Do góry
Konkurencyjne forum sponsorowane przez duża firmę wywala w sezonie tak, ze w ogóle się zalogować nie można i oglądać można tylko reklamę sponsora... Więc nie narzekam i czytam przed praca i przed pójściem spać

I nie wywalaj wszytskiego w kosmos, bo jak beda wtedy wygladały nasze ogrody?? Starch sie bać !
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:01, 04 maj 2016

Do góry
Jabłonka ozdobna to moje marzenie.
W ubiegłym roku mi palibin podmarzł wiosna i słabo kwitł, dlatego teraz niech sie nie spieszy ...

Tulipanowiec jest taki na poczatku pomarańczowolistny?
Ogród z łezką II 20:53, 04 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Czekam na to leżenie Sporo czasu nam wszystkim podlewanie zeszłego lata zajęło...

Drogie będzie to leżenie woda z nawadniania duźo kosztuje, oj bardzo duźo..
Ogród Ani :) 20:39, 04 maj 2016

Do góry
Madżenka, Anie obie, Katarina dzięki
Szczerze to ze mnie taki pijak, że szok Jakby wszyscy pili tyle co ja, toby polmosy zbankrutowały

Dziś dostałam nową zabawkę od eMa i kulknełam se kilka kulek Świetna zabawa, powiem krótko
Stożków na razie nie tykam, bo nie mam pomocnika i bojam się, że krzywo wyjdą

Moja nowa zabawka

Kuleczka po wykulkowaniu Nie wiem czy nie ścinać bardziej z góry? Takiej czapy robić?

Żywopłot buksikowy ciąg dalszy, cholera brakło mi jeszcze jakieś 8 sztuk :/

Widział kto logistyczne nasadzenia? Nie? Oto one hi hi
Zadołowaliśmy z eMem resztę cisów, uff...
Pszczelarnia 20:36, 04 maj 2016

Do góry
Narcyzy w tym roku dają popis, chyba rzadko tak długo kwitna. Zimna wiosna im słuzy.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:25, 04 maj 2016

Do góry
obejrzałam lilaki i wyjść zdumienia nie mogę ale przecież po ulewnych deszczach wypadły u mnie wisnie a ambrowce ledwo odratowałam, więc nie powinnam sie dziwić zachowaniom roslin w glinie
Tu ma być ogród :) 20:09, 04 maj 2016

Do góry
Edytko a dlaczego Ty właściciwe nie chesz wrocic do stipy na tej rabacie, pisałaś ale mi umknęło. Mi sie ze stipą baaaaardzo podobała ta rabata
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:43, 04 maj 2016

Do góry
Irenko w sobotę zbiórka o 9 pod iglica. Będę

Wnusie śliczne, rodzina szczęśliwa, tak lubię !
Lawendowy zawrót głowy 19:37, 04 maj 2016

Do góry
I ja ciekawa jestem co będzie w donicach. Chętnie skopiuję
Mój ogród pod górkę... 19:31, 04 maj 2016

Do góry
Piekny obraz 4D sobie zafundowałaś! Teraz bedzie kazde D o innej porze roku

Piesa zdezorientowana !
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:28, 04 maj 2016

Do góry
Ups takie powitańie po majówce... Oby do lata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 04 maj 2016

Do góry
Bogdziu, MAD, Nawigatorka, Inag, Agata ZieloneWrota, Kasya, Dominika, Marzenak, Mixtoorka, Kindzia, Konieczki, Malkul dziękuję ża wizytę !
Po ulewnym deszczu połamało troche tulipany ale za to wszystkie rosliny ruszą pełna parą !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:17, 04 maj 2016

Do góry
kamasja napisał(a)
Brak mi słów... Tak masz pięknieee.
Madżen czy mogę jeszcze ciąć bukszpany mimo tego, że mają nowe przyrosty. Przegapiłam kwiecień i myślałam, że muszę czekać do czerwca?

Kamasje w zasadzie już nie powinnaś, lepiej poczekac do czerwca. Ja jednak jeśli mam jakiegoś strasznego poczochrańca to wolę go wiosna mocno skorygować wtedy sie odbuduje do konca sezonu. Jednak ścięcie teraz młodych przyrostów oznacza znaczne ograniczenie siły wzrostu w tym roku. Potem juz tak intensywnie nie nabierają masy jak wiosną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:13, 04 maj 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Madzen , piękne na widoki zaserwowalas,piękne
Jak dobrze że podalas nazwy tulipanów.

Powiedz mi ile Ty masz piwonii? Bo jak przeczytam ile się zmieści w twoim bądź co bądź mniejszym ogrodzie to się nie będę Tak cykac... muszę zredukować ilość 20 do jakiejś 1/4 ...

Mysle ze mam ok 20 piwoni, ale musze policzyc. Cały pas na rozance jako drugi plan za rózami. Jesli eksperyment sie nie powiedzie to będę znow kopać... A piwonie tego nie lubia, ale ja kocham piwonie i marze aby nie było przymrozkow bo w ubiegłym roku paki popadały po zimnych ogrodnikach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:09, 04 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Byłam i oczyska nacieszyłam
Przedpłocie cudne, a czy obce psy Ci tam nic nie niszczą? U mnie notorycznie się załatwiają i to "pod okiem właściciela". Ale ja tam jeszcze nic nie mam, to pół biedy. Dlatego cały czas się zastanawiam, co tam posadzić, bo na kulturę niektórych posiadaczy psów nie mam co liczyć

Na szczęscie wkoło nieużytki i psy tam załatwiają swoje potrzeby. U mnie tylko na bukszpanach i drzewkach znaczą teren. Bukszpany maja uszczerbki w gałazkach a przed grabami posadziłam duze trawy aby tam sie nie dostały. Poza tym mam duzy spadek terenu na przedplociu a psy na gorce nie lubia sie załatwiać....jakoś rosliny daja rade.
Ale dwa lata temu posadziłam berberysy green carpet .... jednak kolor nie pasował do lawendy i zwirku iw posadziłam je do ogrodu

Gdy zagospodarujesz teren właścicelom będzie głupio i będa pilnować psiaków.... Tak u mnie teraz jest
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:06, 04 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Niespotykane ujęcie, aż się zastanowiłam, czy to z Holandii?

Z powodu popsutego obiektywu zrobiłam inne ujecie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 04 maj 2016

Do góry
Peppermint napisał(a)

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam na myśli miejsce gdzie bezpośrednie słońce jest jedynie wczesną wiosną kiedy nie ma liści na drzewach, później dociera tam słońce jedynie poprzez liście.
Miejsce o które pytałaś to Walt Disney World.

Wszystkie wymienione przeze mnie trawki wytrzymają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:04, 04 maj 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Słodko po prostu masz A kuchenna to pianka na latteAż by się zjadło
Zdradź mi proszę, jak kostkę z chwastów czyści zamierzasz? Masz narzędzie stosowne?
Zwykle pryskałam kostkę środkiem na r., ale teraz to już nie wypada, wszak drugi rok na O. zoobowiązuje
W sobotę iglica, czy tak?

Na złomie u teściowej kocioł oraz konewkę zakupiłam,ale u Ciebie nawet sagany rasowe.

Kasiu zacznijmy od ogłoszeń parafialnych
Kto zdrów ten melduje sie w SOBOTĘ O 9.00 POD IGLICĄ przy Hali Stulecia a Kiermaszu Ogrodnicznym. Tradycyjnie zasiadamy na schodach z kawa. Wiec nalezy przytargać ze soba kawe z Mac Donalds

Kiermasz oficjalnie zaczyna sie o 10 ale z doświadczenia wiemy ze tarwki do 10 znikaja

Ps. Mam nadzieje ze nie zaśpię, bo w nicy mam imprezę... Huczna...

Kostke posmarowłam roudapem w żelu....i stwierdziłam ze to gorsze od oprysku, obawiam sie o łapy psa. Kupie znów butle gazu i w sobote wypalę wszystko
Ogród Ani :) 18:54, 04 maj 2016

Do góry
Kawał dobrej boty odwalilaś z cisam!

Wytrzeźwiałaś po wódce?
Ogród i co dalej 18:50, 04 maj 2016

Do góry
Monka napisał(a)
Ziemia ma być przygotowana pod rabatę, jest 8 m długa i 2 m szeroka , ponieważ cały czas podglądam Wasze piękne ogrody co wymyśliłam ..... ?
Na całej długości przy tujach hortensja bukietowa Limelight, pomiędzy nią trawa Variegatus, od strony furtki do zakola i trochę dalej carex evergold pod limkami hosta patriot i żurawki kolor jasny albo inne tylko nie wiem jakie, tylko czy to wszystko się nie zleje ?
A zapomniałam dodać, że jest to miejsce mało słoneczne , tylko rano do 9 operuje tam słońce

Miskanty i limelight potrzebuja sporo słońca. Obawiam sie ze te rosliny będa w takim zacienionym miejscu słabo rosły. Czy popołudniu nie ma trochę słońca?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies