Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co z tym ogródeczkiem począć 19:13, 31 sie 2013

Do góry
Gosiu kofffana jesteś

Ja mam nadwyżkę tej hosty ,może jesteś zainteresowana ?
Rozłożyste drzewo pasujące do dużego klonu japońskiego 18:11, 31 sie 2013

Do góry
Nie załączyło się zdjęcie.
Oto klon i rabata z miejscem na drugie drzewo po prawej stronie.
Mój wymarzony ogród 18:04, 31 sie 2013

Do góry
a i jeszcze zobaczcie jakie cudo mają u Szmitów w Pęchcinie

dech mi zaparło na widok tego 30 letniego buka. I o mało nie dostałam zawału jak poznałam jego cenę
Ogród Nebel 18:00, 31 sie 2013

Do góry
Życzę wszystkim - miłego sobotniego wieczoru i słonecznej niedzieli
Tawuła kwitnie troche nieśmiało, ale to jej pierwszy rok u mnie...

no i ognik, owoce świadczą o tym, że nieuchronnie zbliża sie koniec lata...
Mój wymarzony ogród 17:43, 31 sie 2013

Do góry
i jeszcze zmiany na innej rabacie

tylko fajnie by było gdybym wiedziała jak tą rabatę dokończyć. Wiem tylko, że będzie prostokątna i niektóre roślinki będą musiały wylecieć
Mój wymarzony ogród 17:35, 31 sie 2013

Do góry
drobne zmiany

ale wydaje mi się, że brak w tej części rabaty koloru

a to moje 2 nowe rabatki, inspirowane pomysłami mojej bogini Danusi

na tej drugiej mogło rosnąc tylko coś niskiego ze względu na to, że w tą stronę otwierają się drzwi

rabaty czekają na wykończenie ale póki co zastanawiamy się jakiego obrzeża użyć. Tego z tworzywa czy może krawężników. Z czasem będzie tam chodnik, ale to raczej odległa przyszłość
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:29, 31 sie 2013

Do góry
mam taki długi rząd tui szmaragdowych i nie wiem co z nim zrobić, żeby nabrał wyrazu. Póki co jest tam misz - masz. Rząd ten ma 30 mb x ok 1mb. Chciałabym go zrobić w stylu "ogrodowiskowym" jednak nie mam pomysłu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:25, 31 sie 2013

Do góry
Ewa, Ula, Ela, Sebek... i wszyscy do których sie nie odniosłam dziękuję za odwiedziny .. Czasu nie mam wiec tak na szybciutko wpadłam zdać relację...
By nie było na foto tylko pobojowisko.. zostawiam trochę ładniejszych widoczków

Tu po lewej, z tyłu widać orszelinę , na tle słonecznika wierzbolistnego...

Ela.. śliczne wrzosy
Sebek... wiem, że lubisz metamorfozy... Jak noram w starych fotach to zawsze sobie o Tobie przypominam
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 31 sie 2013

Do góry
Aniu, obejrzałam Twoje wrzosy, są piękne.
Ja też uwielbiam wrzosy i nigdy ich nie okrywam, zawsze są piękne i wnoszą dużo koloru późnym latem.
Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej soboto-niedzieli Dla Ciebie z mojego ogródka

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:17, 31 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania pozazdrościłam Ci klona z kulkami Zapraszam do mnie

A mnie deszcz przegonił... jak trzeba to nie padał.... a jak nie trzeba to pada......

Wiec moje kulki dalej gniją w donicach.... i nie mam gdzie przenieść 3 róż.. a te co przeniosłam i tak chyba zdechną
Pod nowa rabatę kułam kilofem dziury w kamieniach z podjazdu.. ledwo żyję..... przeniesione róże chyba zdechną... nie udało sie wykopć z bryłą ziemi. Róże przymierzają się do drugiego kwitnienia.... przyciąć je teraz???????... bo korzonki to one po przeprowadzce maja nie ten teges... Boję się, że teraz przeprowadzka to był zły pomysł....Z drugiej strony tak bardzo za nimi nie będę płakać... Zawsze mogę kupić nowe

Fotek też nie porobiłam, bo walczyłam w deszczu..... a to c omam zrobione, to w trakcie zdzierania darni...
Tu będą róże.. jak nie zdechną.... a jak zdechną to będą inne róże albo co innego... jak już przełożyliśmy nawadnianie i wyciapałam rabatę... to trawy na nowo siać nie będę...

A tu darcie darni pod kulki.... i po lewej róże co przenosiłam.. Korzenie z akcji co nam wichura ja złamała rozlazły się po całym trawniku.... masakra....... po kilka metrów od drzewka wszędzie korzenie..

Ciasto drożdżowe Jotki 16:06, 31 sie 2013

Do góry
Ja też tym razem upiekłam ze śliwkami, z połowy porcji, właśnie się studzi, wygląda przepysznie, chciałoby się już zjeźć, ale ćwiczymy cierpliwość

Makowo na Kociewiu 15:59, 31 sie 2013

Do góry
Nie wiem dlaczego zdjęcia pionowe nie wklejają sie jedno przy drugim,
teraz wkleją się mam nadzieję, że wkleją się jedno pod drugim

Makowo na Kociewiu 15:33, 31 sie 2013

Do góry
Witam w sobotnie popołudnie
Donice w nowej odsłonie pełne, straszny misz, masz, za mało kupiłam, i musiałam kombinować.Nawet sałata znalazła się w roli wypełniacza, jest urocza

[img

[img

Blaski i cienie nowego życia 15:28, 31 sie 2013

Do góry
cd. i begonia szalejąca pod kordyliną

Żurawki w kompozycji wzajemnie dodają sobie uroku
Blaski i cienie nowego życia 15:25, 31 sie 2013

Do góry
Fotki donicowe na ostatni dzień sierpnia

Mandewilla z wiszącej zmieniła postać na stojącą w donicy, bo jakoś pusto na tarasie po lecie

Pelargonie teraz się dopiero zaczynają

a z drugiej strony domu szaleje hortensja You&Me, kolor bordo przybiera
Roztoczańskie klimaty 15:16, 31 sie 2013

Do góry
O matulu ale booooooooooooooosko !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:53, 31 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tfu tfu jak brzydko. (pluję, żeby nie padło od zazdrosnego wzroku )
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:32, 31 sie 2013

Do góry
Ha pierwsza część rabaty skończona. Jeszcze trzeba ufryzować kuleczki i wysypać korą ale to już w ramach relaksu Druga część rabaty tarasowej musi poczekać aż trawki (molinie) zaczną żółknąć, bo mi ich szkoda.
Za namową Sebka pod klonem jednak kuliki Pozazdrościłam ASC
W drugiej części tarasu będą kwadraty o różnej wysokości a potem bonsai z bukszpana, coś mi choruje ale mam nadzieję, ze skoro tyle lat od poczochrańca ze mną wytrzymał to i tę przeprowadzkę wytrzyma. To już jego trzecia przeprowadzka.....

Prawie mi zakątek japoński wyszedł.... po lewej bambusy, magnolie, azalie.... w środku klon palmowy, po prawej bonsai z bukszpana....ale żwirku nie będzie bo kto by liście z tego żwirku sprzątał???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:20, 31 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
NO ale teraz już ogrodowo.....
było

jest....

a kiedyś będzie tak....

Ale dałaś czadu, bonsai w moim guście doskonały.
A co dołem wykombinujesz?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:18, 31 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Adamo ten murek na taras lepił pieczołowicie niczym swe stateczki ... chciałam betonem zatrzeć industrialnie ale chyba nie smiem ))) ...

tu kawałek podmurówki postawiony przez zawodowców i kawałek murku zmajstrowanego przez zółtodzioba murarki ... czasów im nie porównam ... powiem tylko cieszę się, ze mąż nie zarabia na nasze mniamanie murarką ...

kwitnąca lavande (model po zimie straszący suchymi gałęziami ) kwitnie sobie w budowie niczym nie wzruszona ... musimy ją przenieść ale zrobimy to w ostatniej chcwili ... czyli przed przykręceniem 5 ostatnich desek ... i trafi do donicy ..., w której dalej sobie będzie zyła na tarasie ...

HA,ha,ha.
murek doskonały
a lawenda obłędna
marzy mi się taka na przyszły rok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies