Aga - odkurzacz genialna rzecz, ale u mnie te liście ganiają po całej powierzchni działki. Ktoś mi mówił, że brzozowe listki są wredne bo łatwo się przyklejają do powierzchni i nie chcą się "odkurzyć. Do tej pory nie myslałam, że te cudowne brzozy przysporzą mi tyle kłopotów. A może przesadzam. Zerknę kto ma w swoim ogrodzie brzozy i podpytam.
Marta -najpierw muszę poprawić ten plan bo był naprędce narysowany i w zasadzie uwzględniłam tylko jakieś zarysy. U mnie nie ma jeszcze ścieżki (tej po lewej stronie i do domu) więc mogę ją zaplanowac dowolnie i rabata wokół domu też w związku z tym może się inaczej układać.Mamy tylko wjazd go garażu zrobiony, bo były prace jeszcze przy domu parę miesięcy temu i nie moglismy zrobić kostki od początku do końca.
Bo wiesz, ja myslałam, że uda mi się jakoś sensownie rozplanować te najwyższe nasadzenia i tylko te na razie uwzględniać w moich planach. Na zasadzie muszę teraz posadzić bo długo rosną, trzeba się zakryc od sąsiadów, itd. W przyszłym roku mam ambitny plan zrobić ramę i może jakąś 1 rabatę np przy wykuszu, żeby było choć trochę kolorowo.Ale widzę, że chyba źle kombinuję, bo wszyscy mi radzą od razu mysleć kompleksowo. A na to chyba nie jestem jeszcze gotowa. Dzisiaj wrzuciłam ten problem narożnika po lewej, bo sądziłam, że tył działki miałabym już wstępnie zakończony. Postaram się przez weekend wrzucić dokładniejszy plan działki, chociaż mam chyba plan taki geodezyjny czy techniczny to go wklejam (może trochę będzie jaśniej).