Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 07:36, 03 lis 2013

Do góry

obchlastałam jeszcze wczoraj irysy syberyjskie. Po podziale już im się liście nie podniosły. Denerwowało mnie, że tak leżą, między nimi liści pełno...ciach i porządnie wygląda teraz. Chyba nie zmarzną...

Mam tego podejrzanego rodusia. Co mu jest? Ktoś wie?

Ogród z łezką 07:33, 03 lis 2013

Do góry
Dobra...najpierw relacja z wiązania snopków

Blaski i cienie nowego życia 07:15, 03 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Takie zwykłe wianki zrobiłam Elu- bez wielkich ozdób

Przepiękne, ich prostota dodaje klasy ale zdolna jesteś i nieżle za szyszkami się naganiałaś
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 02 lis 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Zapisałam sobie skrzętnie jeżówki Green Jewel, Double Delight ..... mocno urokliwe

Znów jakąś zarazę sieje... zimą będę siać.. bo co innego robić by nie ogłupieć ??

A to pudel czyli jeżówka PINK POODLE..

A ta jak kameleon.. zmienia sie nie do poznania...

Jeżówka Raspberry Truffle, to jedna i ta sama.. jak przekwita jest bardzo blada.. a taka najłądniejsza. jak gerbera

I to też ta sama A potem blady wypłowiały róz..

Mój ogród 23:40, 02 lis 2013

Do góry
Ula ma rację, ta złota jesień się już kończy. Dla mnie była ona w tym roku niezwykle piękna. Byłam przed tygodniem na działce, pogoda była taka przeciętna, ale poszłam na pobliskie stawy i na pół godziny wyszło słońce. Zrobiło się pięknie, dobrze że miałam aparat i złapałam to co widziały moje oczy.
Słońce tak pięknie wydobyło te kolory no i te odbicia w wodzie

Las się przegląda jak w lustrze.
A to widok na stawy las i chmury.

Właściciel ostrzega - rybki są moje

I moje wierzby, które widzę cały rok, zawsze inne.

Minęło pół godziny i zmysły prysły, zrobiło się normalnie.
I jeszcze jeden widoczek z odbiciem w wodzie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Nowosc z 2013 u mnie w tym roku były takie kolory, biały też byl ale zdjęcie źle zrobione i one wyrastaja w jednej kępie

http://zszp.pl/?id=411&lang=1

No tak, ja musiałam posadzić 6 różnych, a Ty to samo osiągnęłaś za pomocą jednej sztuki I też jest kolorowa kupa
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:29, 02 lis 2013

Do góry
Witaj Danusiu. W pierwszych dwóch latach trzeba go zabezpieczyć potem jest już dobrze. Widziałem takiego derenia w internecie,chyba szkółka Schmit mała sadzonki ok 40 cm. A teraz jeszcze wrócę do kaliny japońskiej trochę podobna do mojej a jednak inna. Jest to kalina Kilimandżaro, moim zdaniem ciekawa. Pozdrawiam serdecznie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3525-ogrod-to-moje-hobby
Moja bajka 23:29, 02 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ramki gotowe Muszko, włożę do nich zdjęcia i postawię, albo powieszę w pokoju. Po prostu
Teraz mam ramki w stylu shabby-chic. Za całe 5zł98gr

Ramki super! Pozazdrościć
A ja się troszkę zagalopowałam z wyobraźnią.
Mam nadzieję że Cię nie przeraziłam tymi pomysłami z których wyskoczyłam jak Filip z Konopii?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:56, 02 lis 2013

Do góry
piasektt napisał(a)
Piękny ogród!

Rudy kot to main coon?

To moja kotka:

Pozdrawiam Maciej
+
Jak byś miał dzieci w sensie do sierocińca, to ja jedna sierotę mogę przyjąć
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:44, 02 lis 2013

Do góry
ok, w końcu mogę zamieścić plan całej działki

taki z projektu

i narysowany odręcznie z mniej więcej aktualnym stanem

widać coś? bo u mnie tak sobie... chyba spróbuję raz jeszcze... ale to już następnym razem i postaram się od razu nanieść ścieżkę i mniej więcej zarysy rabat
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:35, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Może i będzie pięknie, a pracy będzie faktycznie mniej

Piękna hortusia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 02 lis 2013

Do góry
Nowosc z 2013 u mnie w tym roku były takie kolory, biały też byl ale zdjęcie źle zrobione i one wyrastaja w jednej kępie

http://zszp.pl/?id=411&lang=1
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Lato się jeszcze nie skończyło, jesień już czuć w powietrzu, a ja już tęsknię za wiosną

chyba nie ja jedn zakochałam się w tych zdjęciach,cudne rabaty, zestwienia roślin, moje pytanko tylko czy ten na końcu po prawej żółciutko-bialutki to białobok?
Rododendronowy ogród II. 22:12, 02 lis 2013

Do góry
luiza_jakubowska napisał(a)
Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?

Kasiu nie odpowiem Ci jakie warunki im porzebne , myślę ze poprostu ich nie zauwazyłaś a może tak jak jakis mój gosc wzięlaś za komary. Komary jednak nie latają tak gromadnie wiec jeśli zobaczysz rój ,,komarów" to bedą to ę. Myślę ze w przyszlym roku je zauwazysz jak teraz wiesz jak wyglądają. U Ciebie jest duzo cienia a one fruwaja w słoneczku , jestem pewna ze je zobaczysz.Zastanawiam się czy jest sens wywozic te liście , ja w moim lesie je zostawiam z pełną premedytacją bo chcę by sie tworzyła leśna gleba a bez liści nie będzie to mozliwe , no chyba ze zasypuja Ci grzadki i inne rośliny to wtedy faktycznie trzeba. Dzięki za piekne zdjecie Twoich brzóz. Miłej niedzieli.
Moja bajka 22:10, 02 lis 2013

Do góry
Ramki gotowe Muszko, włożę do nich zdjęcia i postawię, albo powieszę w pokoju. Po prostu
Teraz mam ramki w stylu shabby-chic. Za całe 5zł98gr
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu - z jeżówek można doktorat zrobić.. odmiany są bardzo podobne i różnią sie tak małymi detalami, że idzie ogłupieć.. Secret Love nie mam.. śliczna czerwona... mam tylko dwie czerwone.. Papaya ognista o ciekawym kształcie i Hot Lava o wielkich kwiatach. Ostatnie zakupy robiłam z myślą, że pamiętam, albo że mam zapisane na doniczkach.. a potem zapomniałam odczytać, zapomniałam zapisać... i sie porobiło..

To jest jeżówka Pink Sorbet lub Secret Romans .. za cholerkę już nie dojdę którą wzięłam.. jeszcze poszukam, czy nie wstawiłam jednak kartki z nazwą..

Ale i tak najbardziej lubię moje zwykłe jeżówki purpurowe białe i różowe Gdybym miała miejsce to posadziłabym z nich cała łąkę, a tak mam tylko dwie duże kępy i trzecia olbrzymia kępa z doubledecker (po czasie przestaje dostawać kogutki i wygląda jak zwykła )

No i liczę na szał ciał z malutkiej Piccolino.. chyba najmniejsza jaką widziałam Za to bardzo żywotna...

ta dolna to Pink Sorbet, pełniejsza http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka Piccolino i Liliput też taki malusi

mam taka odmianę Cheyenne Sprit, że nigdy nie wiadomo jakie kolory będzie miała, w kępie mogą być żółte, pomarańczowe lub czerwone albo białe
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:57, 02 lis 2013

Do góry
A przy Agatce nawet cukier wydaje sie gorzki

Właśnie oglądam stare foty, z 2005-2006 roku, ale ich dużo, zrobiło mi sie bardzo sentymentalnie
Np to z 2005r, jeszcze pies malusi i lasku nie ma To 2/3 mojego małego ogrodu

Ogródek Anity 21:53, 02 lis 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Na poprawę nastroju
Tiramisu
Polecam

........znowu kusiaz.........kusicielko ............ jak nie rózami to deserem........
Ja tez lubię jesienią i zima szczególnie podjadac słodycze............co widać z resztą.... ale co tam, każdy sposób na poprawę nastroju jest dobry..........
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:43, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Mój avatarkowy ulubieniec

mrrr... cudny... jak mowi mój M :kawał futa pozdrawiam
Moja bajka 21:32, 02 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Kupiłam też dwie plastikowe, mocno kiczowate ramki. Po co mi one? Bo jutro będą wyglądać zdecydowanie inaczej

Właśnie podsunęłaś mi świetny pomysł jeśli chodzi o ramki. Kiedyś nawet sobie coś takiego wymyśliłam tylko w innym leśnym klimacie.

Jesteś kochaną inspiracją
a jeśli chodzi o ramki to czekam, żeby zobaczyć jakie nowe oblicze dostały w twoim ogrodzie. .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies