Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:27, 06 paź 2013

Do góry
Różyczki wstawię które ładnie jeszcze się trzymają i idę do łóżka, bo kaszel mnie strasznie męczy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:22, 06 paź 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Może i dlatego ciesz mnie jesień że wszystko mam zrobione i przygotowane do zimy
Podziwiam i podziwiam te ulotne chwile....

A ja etapami, podziwiam Twój ogród, piękny we wszystkich porach roku.
Żałuję, że ja nie mogę tak jak Ty powiedzieć, " że wszystko mam zrobione i przygotowane do zimy."

W kamiennym kręgu od początku 22:08, 06 paź 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie Aniu słoneczne zdjęcia ma być cieplej

Edytko, czy to Eszolcja?...piękna, kiedyś też siałam....ech czego to ja kiedyś nie siałam
W kamiennym kręgu od początku 22:05, 06 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Witaj Aniu, jestem u Ciebie po raz pierwszy. Zobaczyłam piękny, radosny i kolorowy ogród Tulipany przepiękne. Ja w roku posadziłam pierwszy raz, ale zobaczymy ile ja z tego będę miała, a ile nornice Piękny ten Twój kamienny krąg. Czy kamienie są ułożone na betonie? I te meble superaśnie, takie naturalne Uwielbiam takie Pozdrawiam

Witaj Kasiu, miło, że odwiedziłaś mój wątek..ten ogród to odbicie mojej osobowości...kamienie ułożone są w nawiezionej ziemi...pod spodem jest zasypane oczko wodne, z którego pozostało już tylko ciurkadełko....meble to zabawa..po zcięciu chorego przydrożnego jesiona wycięliśmy plastry na wyłożenie placyku przy bukszpanie, a potem jakoś poszło w wycinanie siedzisk

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:01, 06 paź 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
kilka fotek

widoczek z przyszłego tarasu w lewo

widoczek w drugą stronę - na przyszły taras od strony rabaty

jeszcze kwitną róże, ale hortensje prawdziwie jesienne

Kasiu ale szybciutko idzie budowa, a jak czyściutko w koło pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 21:59, 06 paź 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
O przymrozek polatał sobie i w Kamiennym kręgu a szkoda bo Ta Twoja czerwień bije w oczy .Czy to szałwia bo nie mogłam sie doczytać Pozdrawiam jesiennie

Halinko,ta czerwień, to szałwie...wyjątkowo wysokie...takich jeszcze nie miałam...ale już nie biją po oczach...pozostały tylko na zdjęciach

W kamiennym kręgu od początku 21:54, 06 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
To na dole to trawki ?chyba taką kupiłam czy ona się rozrasta?

Bogusiu, to są liście pospolitego liliowca
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:49, 06 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękujemy, dzisiaj u nas słoneczko nastraja do pracy, ale niedziela jest, a w niedzielę nie pracujemy, więc fotki mam, z ulicy, ale zawsze coś.

Kwitną róże

A cóż to za pięknota Danusiu? pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 21:48, 06 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Miło się patrzy na takie obrazki

Ewciu, takie obrazki, to niestety przeszłość...jutro wielkie poprzymrozkowe sprzątenie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:48, 06 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Joasiu za te grzybki zostawiam kwiatki

Dziękuje Aniu, jakie śliczności
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:45, 06 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Naprzeciwko tarasu aż się prosi o ścianę wodną Idealnie na budowie.

Danusiu Dokładnie naprzeciwko jednej części tarasu jest obecnie tak (od strony wschodniej):

Myślałam o ścianie wodnej albo o małym zbiorniczku z drugiej jego strony od strony południowej (taras przebiega po literze L), gdzie jest szersze wyjście na taras, ale niestety nie mogłam zrobić zdjęcia, bo jest zastawione materiałami bud. ale zrobię
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:44, 06 paź 2013

Do góry
Joasiu za te grzybki zostawiam kwiatki
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:32, 06 paź 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Aniu, tyle kwiatków u Ciebie jeszcze kwitnie, pieknie
U mnie mróz wymroził dokładnie wszystkie kwiatki, a tak pięknie było w ubiegłym tygodniu
pozdrawiam serdecznie

faktycznie jeszcze sporo mam kwiatów, tylko grusza mi strasznie bałagani liśćmi i spadami, no i muszę jutro po niej znowu sprzątać tutaj zdjęcie wilczomleczów i trawki nic ich nie ruszyło a obok rosła jedna z dalii i mróz ja popieścił no i sporo mam jeszcze w donicach roślin, ale im też nic się nie stało oprócz begonii, prawie wszystkie oberwały
no i różyczek jeszcze sporo w kwiatach i pąkach
To właśnie tu 21:30, 06 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzidko, mróz dziwnie przyszedł, mało co nabrało jesiennych kolorów, a już musiało spadać, zawiodłam się na miłorzebach najbardziej.

Muszę jutro przyjrzeć się swojemu. Nawet byłam w pobliżu, by sfocić sąsiednią rabatę.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:18, 06 paź 2013

Do góry
Różanka powstała w tym roku, jeszcze nie jest ogrodzona i nie całkiem obsadzona, kilka odmian było kupionych na wiosnę, mam zamiar je rozmnożyć .. i też obsadzić bylinami i jednorocznymi (jednego koloru-fioletowego, dwa góra trzy gatunki: lawenda, kocimiętka, werbena patagońska). Jest tam już kilka lawend posadzonych w zeszłym tygodniu. Zamierzam dosadzić jeszcze kilka róż. I podwoić te, które tam już są. Ogrodzenie będzie wzdłuż tych prostych linii-drewniany płot (na dniach). A na froncie różanki chyba będzie niziutki żywopłocik z bukszpanu, a ostatecznie plecionka z wierzby. Ma być ażurowo i romantycznie

Zdjęcia z jednego i drugiego końca. Prawdopodobnie na wiosnę tę rabatkę przedłużę. Około dwa metry mam jeszcze do dyspozycji z tej węższej strony.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 06 paź 2013

Do góry
brunnery Jacka Frosta zapomniałam zmierzyć ale widać po liściach, że to olbrzym trochę żurawek trochę citronelki w ziemi ale koło nich kopałam wczoraj a tu petunia jeszcze się trzyma
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:11, 06 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Jedna skrzyneczka po winie z L dla mnie, druga dla Baragi

Anita czy Ty masz jakieś znajomości w L, czy kupujesz całą skrzyneczkę win?
To właśnie tu 21:08, 06 paź 2013

Do góry
mira napisał(a)
jesień też jest fajna ale ta ze słonkiem

rudbekia od Ciebie przyjęła mi się i nawet ma pączki a karczoch dziś ścięłam i nie doczekałam kwiatu niestety

Musimy wierzyć, że nadejdzie ta złota jesień.
Niektóre rośliny dopiero mają pąki. Czekają z rozkwitnięciem na słoneczną.

To może jednak należało karczocha wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem

Tak jak pisałam wcześniej,hortensja Bobo nawet po przymrozkach jest bardzo urokliwa.

mira napisał(a)
Dzidka u Ciebie jest sucho ? ja wylewam wodę z moich zbiorników bo ogród jest mało nawodniony

Jest bardzo sucho. Trudno uwierzyć, ale naprawdę różę przesadzałam z użyciem... kilofa.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:06, 06 paź 2013

Do góry
Ogródek u Hanusi stracił kolory po przymrozku.Winne łozy opustoszały, brzoskwinie wyprostowały się.
Grządki puste, można szykować glebę do wiosennych przedstawień. To zadanie na ten tydzień.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 06 paź 2013

Do góry
I dla pozostałych za cierpliwość w oglądaniu

Azalia w rogu po lewej widać jak pod wpływem mrozu sie zrobiła bordowo-czarna.. takie liście ma zimą ..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies