Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Problem z trawą z rolki 16:24, 29 cze 2022

Do góry
zdjęcie1
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:19, 29 cze 2022

Do góry

April podbija las... 15:59, 29 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Za to dzwonki brzoskwiniolistne u mnie szaleją. Piękne są w cieniu, takie ciemne. A jak je słońce prześwietla, robią się niebieskie jak niebo

April, wszędzie pięknie u Ciebie, tyle różności roślinnych, tyle tajemniczych zakamarków,
Te dzwonki świetnie wyglądają w leśnym ogrodzie, bardzo naturalnie.

Basen w tym sezonie się bardzo przydaje.
Kolor ślazów niesamowity.
Do raju daleko - u Ewy 15:51, 29 cze 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przedogródek też cały w różyczkach. Na Św. Tereskach z Lisieux mnóstwo pąków.

Ewo, ależ bujnie kwitną te róże, mnóstwo pąków, śliczne.
W ogóle piękne masz róże, hortensje, powojniki. Też bardzo lubię hortensje na tym etapie kwitnienie, kiedy dopiero ledwo widać kolor, są wtedy takie delikatne.
Ogród z zegarem 15:40, 29 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Wyszłam na chwilę na dwór i masakra jest. Nie wiem, jak przeżyję kolejne dni ().

Udało mi się zrobić kilka fotek. W biegu, bo słońce parzyło .

Róże ze stipą , widać głównie stipę. Ale są tam 2 x magic rokoko i w środku Leonardo na vinci.

Lemon rokoko jakby zupełnie nieświadoma upałów

Agnieszko, u nas też upał bez deszcze i na razie bez widoku na deszcz. Roślinki więdną, w stawie wody coraz mniej....
"Chwasty śmieją mi się w twarz", świetne powiedzenie , ja nawet nie próbuję nic z nimi robić, bo raz pogoda nieodpowiednia, a dwa, przynajmniej trochę przysłaniają glebę i mniej wysycha.
Róż u Ciebie dostatek, bardzo ładnie sobie radzą, Lemon cudna, stipy super.
Ogród Basi i Romka 15:29, 29 cze 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Rodgersja sobie kwitnie i zaczynają niektóre hosty

Cudny zakątek, ciemne kolory liści pięknie wyglądają i te różowe kwiaty rodgersji. Nawet bodziszek się tam wpasował kolorystycznie. A w tle Twoja kamienna, tajemnicza ścieżka, super.
Warzywnik wzorcowy po prostu, jak to się robi???
Grzebiuszka ziemna 15:16, 29 cze 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Od jutra moja szachownica ziołowo-kuchenna będzie miała postrzyżyny, jeszcze dziś wyglądała tak:

Bardzo mi się podoba szachownica ziołowa, tak po cichu myślę, czy mogę podpatrzyć ten Twój pomysł??? Mam grządkę ziołową, ale ziółka strasznie się rozłażą, trudny dostęp do tych w środku.
Piękne lilie wodne, iryski, maczki. Te maczki aż się proszą, żeby je namalować.
U mnie tojeść zarosła prawie całe paprociowisko, czy u Ciebie też rośnie tam gdzie sama chce, niekoniecznie zgodnie z moją koncepcją???
Ogród Basi i Romka 15:15, 29 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie Ci kwitnie ta rodgersja. Moje kwitną na kremowo.
Listki lubczyku można zamrozić. Spory ten Twój.
Warzywnik bardzo apetycznie wygląda.

No właśnie, te z czysto zielonymi liśćmi kwitną na biało, kremowo, moja jest o ile się nie mylę, bo nie mogę znaleźć jej nazwy jak kupowałam, ale to chyba jest odmiana Chocolate, ona ma trochę inny kolor liści no i różowe kwiaty
Ona ma też, takie trochę ciemniejsze liście
Ogród prawie wymarzony … 15:04, 29 cze 2022

Do góry
To pod płotem wąski pasek przy laurowisniach . Są tam
Dalie
Róże
Hortensje
Deren
Rozplenice
Stipy pony
Stipy Jana
I chwasty

Tu podczas nasadzeń

Zielonego Atelier początki 14:59, 29 cze 2022

Do góry

Ale tu pięknie zielono mogę wiedzieć co jest konkretnie na tej rabacie?
Zielonego Atelier początki 14:55, 29 cze 2022

Do góry
EwaAnna napisał(a)[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2354991/original.jpeg[/img]

Ale tu pięknie zielono mogę wiedzieć co jest konkretnie na tej rabacie?
Ogród z rzeźbą 14:35, 29 cze 2022

Do góry
Zana napisał(a)
I trochę fotek ze słonecznej, gdzie ciągle work in progress a końca nie widać

Aprilku, to te Twoje:

Ach, te Twoje fotki, zachwycające, podziwiam. Bardzo lubię bodziszki, śliczny Orkney Cherry, ten drugi zresztą też.
W ogródku Martki 14:28, 29 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Hortensje Bobo podczas masowej produkcji pączków

A taka sytuacja z Annabelle:

Limelight wyrosły na metr.

Końcówka czerwca… nie sądziłam, że hortensje już się załapią…

Fajnie, szybko ten czas leci ehh...
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 14:23, 29 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

AAA Pięknie kurła pięknie

Boskie widoki Asiu
W ogródku Martki 14:22, 29 cze 2022

Do góry
Oraz z innych, w przerwie od pracy - czy też raczej „po przerwie na pracę” opieliłam rabatę z Desdemoną. Ku mojemu zdziwieniu pod ściółką ziemia jest wilgotna!
Widok przed i po

W ogródku Martki 14:18, 29 cze 2022

Do góry
Z ciekawostek wrzucam też zdjęcie Bupleurum, rodzima nazwa to przewiercień, wysiałyśmy równolegle z Zuzą i Mgduską, u Zuzy już obskakuje kolejne bukiety, u Mgduski nie zaskoczył w ogóle, u mnie tuż przed kwitnieniem. Jest śmieszny, nie wiem, czy powiedzieć, że rośnie na boki, czy też w przód i w tył.
Tak wygląda z boku/przodu

Tak zaś z przodu/boku.

Płaski, ale ma zabawny kolor liści, pięknie zatrzymuje poranne krople rosy, ma teraz wysokość ok. 30 cm.
W ogródku Martki 14:09, 29 cze 2022

Do góry
Alicjo, gdzie chcesz przerzedzić? Cały urok w Twoim buszu O stawie nawet nie chcę marzyć, temperatury właśnie znów skoczyły

Judith, Aneto, skoro takie wyznania padają, to ja też dodam, że zaczęły mi się podobać róże w kolorze ... żółtym! Szczególnie, jak zobaczyłam u Mirkaka i Antracyta róże Golden Celebration. Ciekawe, Judith, kiedy zaczną mi się podobać róże czerwone

Girls, znów upały, w biurze pracowało mi się znacznie lepiej, ale w przerwach nie mogę się nie zachwycać Lady Emmą... nie gorąco, ale namawiam

Sprzed chwili

Edit: Gdyby ktoś chciał się zachwycić tym bodziszkiem Espresso z tyłu, to można Że genialne towarzystwo etc.

W ogródku Martki 13:16, 29 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Marto, zachwycam się Twoimi różami, przepiękne. Lady Emma ma niezwykły kolor, podobnie jak Jude, obydwie bardzo mi się podobają. U mnie straszna mieszanka i w ogóle za gęsto, trzeba by chyba coś zmienić.
Pozdrawiam.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 13:05, 29 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asiu, przepięknie w Twoim ogrodzie. Oglądam zdjęcia i zachwycam się każdym zakątkiem, róże cudne, trawy, lilie, a wszystko pięknie dopasowane.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:29, 29 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Koniec

Przy każdej fotce padam, cudo I te pomarańczowe różyczki w sesleriach, no miodzio Cała różanka piękna, ujęcia mega!
Co to jest za krzew?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies