Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje trudne początki, domek przy lesie. 22:32, 18 sie 2013

Do góry

Obrzeża rabat zrobiłam z kostek, starobruku, i jakoś wydawało mi się że jak pociągne na całym ogrodzeniu to będzie monotonnie, ale teraz sama niewiem, czy też tą rabate dołączyć do tamtej, to są jałowce blue arrow, Agatanowa ogrodzenia są 2 metrowe, więc jakieś 3 metry miedzy nimi są, a tu po lewej stronie gdzie widać kawałej dużego drezwa chce tuje stożek i obok tuje kule większą, więc tam tez może jakieś kule. Alicyja, właśnie dlatego psoadziłam wąskie drzewka żebym to ja miała podgląd za ogrodzenie, ten ,,bałagan" za ogrodzeniem też nasz, więc musze mieć na nie oko.
Dziękuje za dzieci, to Darek i Agatka, moje 3,5letnie bliżniaki, więc wiadomo czemu niektóre sprawy tak wolno idą do przodu,
Na Francuskiej 22:31, 18 sie 2013

Do góry
Magdalenka napisał(a)

przepięknie! cynie przebogate
rabatka podłużna m.in. z cyniami powala na kolana
Wichrowe wzgórze 22:27, 18 sie 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
pięknie i wysyłam moje hi hi hi na dobry nastrój

skąd wiesz, że mam kiepski?
dziękuję za hi hi
Wichrowe wzgórze 22:26, 18 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pięknie kwitnąco w Twoim ogrodzie.

dziękuję, Marzenko
O....! 22:23, 18 sie 2013

Do góry
zaczynam wykonywać nową rabatę, też będzie to koło, duże, przed murem od strony pd, jest juz wyznaczone w przemyślanym wcześniej miejscu, ma już wstępną nazwę ( na razie nie zdradzę jaką) która bedzie trochę symboliczna a projekt i wykonanie będą zgodne ( pzrynajmniej częściowo) z nazwą...
na razie pokazuję stan dzisiejszy...to tylko wytyczone koło muszę poczekać na deszcz, aby łatwiej było ściągnąć suchą darń... ale już zakupiłam trochę roślin na tę moją realizację...i mam już ukorzenionych ( przez siebie) i przeniesionych do doniczek 270 bukszpaników na część tego nowego kółka...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:22, 18 sie 2013

Do góry
Baronesse dopiero się zbierają do drugiego kwitnienia. Marnie przyrosły w ciągu sezonu, ale za to nic ich nie bierze, ani plamki ani dziurek w liściach nie ma.

Mariatheresia żelazna jak Baronesse, ale ten kwiat jest jakiś lewy - nie wypełnił się.

Bernstein Rose kwitną nieprzerwanie i mają sporo kwiatów. Troszeczkę plamek dostały i tylko niektóre. Tu jeden krzak

tu inny

Queen of Sweden na razie słabo rośnie, ale zaczyna być widać, że stać ją na więcej. Środkowy krzaczek zaszalał i wypuścił pierwszy wysoki (nie wiem czy widać, ale on jest dwa razy jak sam krzak do tej pory) i bardzo gruby pęd zakończony pąkiem

Starorzecze na górce 22:20, 18 sie 2013

Do góry
Mnie nie zatruł zobacz ma takie ładne listki i takie kwiatki, w rajskim rośnie razem z 2 powojnikami
a jak pachnie a to inny z moich powojników po jałowcu puszczony
Kondziowy Ogród :) 22:19, 18 sie 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
jeszcze nie pokaże rośliny oklapły przesadzam ale większość podlewam wczoraj skończyłem o 22 ale jestem szczęśliwy pięknieje jeszcze coś w oko sobie zrobiłem łzawi i boli

Możliwe, że pochorują, ale przeżyją, nie martw się - ja przesadzam cały czas, gdy mam potrzebę.
Wiem, że wytrawni ogrodnicy by to skrytykowali, ale ja niecierpliwa jestem i nie mogę czekać do jesieni, kiedy pomysł mam tu i teraz. Właśnie dzisiaj przesadziłam kolejne porcje roślin

Gratulacje 600
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 22:18, 18 sie 2013

Do góry
Winobluszcz jest baaardzo ekspansywny - za to doskonały do obsadzania płotów, ścian i raczej tam go przesadź - popatrz co u mnie zrobił z betonowym ogrodzeniem (ściana zieleni z tyłu):

W tym miejscu sie go nie boję bo ogrodzenie ma ok 40 m długosci -
Odnogi łażą po całym ogrodzie - nawet pod kostką się przedarły i juz wspinaja się po żywotniku (tym na środku).
Zresztą i tak muszę go sporo ciąć bo zarasta bramę.

Powojniki sa super - choć w zimie kiepsko wyglądają. Ja lubię wiciokrzew zimozielony - u mnie nie przemarza a zimą również ślicznie wygląda. Możesz puscic winogrono (po lewej stronie garazu z daszkiem) - ale tez rosnie jak wariat - tyle ze daje owoce. Piekny jest milin amerykańaski i cudownie kwitnie, tez rosnie szybko tyle ze u niektórych przemaraza (u mnie miedzy garażami).
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:17, 18 sie 2013

Do góry
Moje obserwacje na temat róż

Gemma
Liście mają od około tygodnia plamki

Krzaczki trochę wyłysiały od dołu
Ten ma mniej pędów i zaczyna być to widać

Ten krzak dużo ładniejszy. Jest to chyba najładniej rozbudowany w ciągu sezonu krzak róż, ze wszystkich, które posadziłam

Piaskownia na zakręcie 22:12, 18 sie 2013

Do góry
A te różyczki dla wszystkich, którzy do mnie zaglądają.

Zauważyłam, że te nowe odmiany słabo trzymają kolor, wraz z przekwitaniem bledną, nieszczególnie mi się to podoba. Dobrze, że mam kilka starszych.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:11, 18 sie 2013

Do góry
Trochę obrazków z ogrodu mam

Na różance znalazłam trochę miejsca na kolejne rozsady i w ten sposób pojawiły się tu żurawki Chocolate Ruffles i Marmelade. Próbuję rozmnożyć.

O....! 22:09, 18 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)
ale jesteście szalenie miłe/li wszystkie/scy !
Marta, tak mi sie wydawało, że ta fotka spodoba Ci się
Kalamandyna, witam, dzięki ale i czuję się trochę niepewnie po Twoich słowach... bo to zdjęcia... a
tylko Ania asc wie, że jeszcze sporo do zrobienia na tych moich hektarach...

ale proszę zaglądajcie, patrzcie, gapcie się...
Wasze słowa naprawdę dopingują do dalszej pracy w ogrodzie dając pozytywną energię, ale czasem też trochę czuję , że to jakby ocena na wyrost, na zachętę, jak to bywało niekiedy w szkole...

przy ostatnich upałach mogę sobie posiedzieć tu...czyli pobyć na pn tarasie trawiastym/wgłębniku czy jak tam...bo długo jest tu miły cień...( ale to tylko możliwość...bo nie mam na to czasu...)

Marzenko ale to bardzo miłe miejsce, no i przy pełnej piwniczce, bliziutko
O....! 22:06, 18 sie 2013

Do góry
ale jesteście szalenie miłe/li wszystkie/scy !
Marta, tak mi sie wydawało, że ta fotka spodoba Ci się
Kalamandyna, witam, dzięki ale i czuję się trochę niepewnie po Twoich słowach... bo to zdjęcia... a
tylko Ania asc wie, że jeszcze sporo do zrobienia na tych moich hektarach...

ale proszę zaglądajcie, patrzcie, gapcie się...
Wasze słowa naprawdę dopingują do dalszej pracy w ogrodzie dając pozytywną energię, ale czasem też trochę czuję , że to jakby ocena na wyrost, na zachętę, jak to bywało niekiedy w szkole...

przy ostatnich upałach mogę sobie posiedzieć tu...czyli pobyć na pn tarasie trawiastym/wgłębniku czy jak tam...bo długo jest tu miły cień...( ale to tylko możliwość...bo nie mam na to czasu...)
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:04, 18 sie 2013

Do góry

Dziś chyba zacznę 500 stronkę Ale idę już spać, bo jutro do pracy trzeba wcześnie wstać. Dziękuję za odwiedzinki i dobrej nocy życzę.

Buziaki dla Was

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:02, 18 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

ten floks ma bardzo ładny delikatny kolorek pozdrawiam Aniu
Aniu mam go od wieków fotka robiona pod zachodzące słońce, a wis a wis tak wygląda

jeśli chcesz to przywiozę ci sadzonkę do Kubusiowa, dla Gosi też będę przygotowywała
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:58, 18 sie 2013

Do góry
Poznajcie drugie życie moich czosnków. Wylądowały w dolnej toalecie

I trochę niedzielnych fotek

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:58, 18 sie 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Jak ona pachnie...

a ta już mniej

Aniu cudna ta lilia i jak póżno kwitnie Pieknie u Ciebie, wrzosy sliczne masz no a ciacha rewelka az chce się zjeść Bardzo apetyczne i zapewne bardzo dobre. Pogoda jest piękna więc nie nalezy myslec , ze wkrotce wrzesien Zapowiadaja kolejne słoneczne dni Pozdrawiam serdecznie Urlop spedzasz w domu czy gdzies wyjezdzasz?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:57, 18 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Jolu dzięki za odwiedzinki ja również życzę miłego letniego wypoczynku

ten floks ma bardzo ładny delikatny kolorek pozdrawiam Aniu
Kubusiowo II 21:57, 18 sie 2013

Do góry
Gosiu goście już liczą kilometry i czas do spotkania

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies