Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 20:49, 02 paź 2013

Do góry
U mnie także grzybki na pieńku ale nie opieńki

Ogród u stóp klasztoru 20:43, 02 paź 2013

Do góry
dzisiaj sesja IMPERATA CILINDRICA -RED BARON

Ogród u stóp klasztoru 20:34, 02 paź 2013

Do góry
ANASTUDIO------ Aniu ciągle mi brakuje czasu żeby cyknąć zastępstwo żurawek - wilczomlecza migdałolistnego juz po posadzeniu na miejsce żurawek

ANNA-G-----Aniu jak tyle gaduł , to kto myśli o fotkach . buziam

ANIU MONTEVERDE----pozdrawiam . ty pewno teraz masz szał sadzenia i układania ?

URSZULLA ----- mało fotek bo zima nas goni . szybko sie zimno zrobiło . a w ogrodzie masakryczna masakra z robotą

IRENKA MIŁEK ----- szalone to my jesteśmy ...aż w tym wieku wypadałoby sie ustatkować ...tylko po co ?

EWKA 004------pozdrawiam i ściskam

ENYA 73------ tak , tak , u ciebie sie na pewno rozczarujemy . już widzę oczami wyobraźni jak będzie wyglądać to rozczarowanie

ELIZA 3 --------nie tylko Anka ma ochotę . ja też mogę się oddać temu przyjemnemu zajęciu ....podróżowaniu

GIERCZUSIA ------ pozdrawiam i jestem nie dosycona pogaduchami . tak szybko minął czas

AGNIESZKA W-----Agnieszko na wiosnę , na wiosnę . bo już sobie wyobrażam jak u ciebie będzie ogród bujał .nie ominie mnie ta przyjemność .
Kubusiowo II 20:33, 02 paź 2013

Do góry
Bogda ja kupiłam w cukierni w Morągu po raz pierwszy. Potem widziałam w dużych marketach typu Carrefour i Auchan

Ewa a taki:

Mój ogród 20:26, 02 paź 2013

Do góry

Zdjęcie Ani świetne, jakby czekała na zamianę dyni w ... no powiedzmy w luksusowe auto kareta to przeżytek
Mój ogród 20:19, 02 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

A to mój jesienny ogród o 7 rano w bajkowej mgle.

Liści już mam pełno, potem zostały wygrabione.

Trawy wyglądały pięknie.

Bożenko, piękne zdjęcia, bardzo nostalgiczne, idealne na chwilę zadumy...
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:05, 02 paź 2013

Do góry
Parę fotek w słonku, wydawałoby się, że jest ciepło, ale nie... ręce grabieją przy pracach...

Ostatnie pomidorki, już nie dojrzeją, a tyle maluśkich się zawiązało

Mój ogród 20:00, 02 paź 2013

Do góry
Kupiłam w tym roku powojnik :Miss Bateman" cały czas był taki lichutki, a jakoś na jesień werwy dostał i nawet zakwitł dwoma śnieżonbiałymi kwiatami.

A funkie żółkną malowniczo. Kocham hosty.

W drodze powrotnej odwiedziłam Anię an_tre.
Domek Ani i ogród niezwykle malowniczy.

Ania w swoim ogrodzie.

Moja bajka 19:59, 02 paź 2013

Do góry
Taki mamy widoczek z okna sypialni. Jak wstaję to od razu mi się micha cieszy Nie dlatego bynajmniej, żeby mój ogródeczek był szczególnie piękny (pracuję nad tym ciągle) , ale dlatego że jest
Mata przeciw chwastom 19:58, 02 paź 2013

Do góry
Wyrywanie maty z ogrodu, który przerabialiśmy, wszystko się rwało. Jeden kołtun.

Zaczynamy od zrobienia z tym porządku, dopiero robimy ogród.

Oczyszczone

Po modernizacji, już bez maty

Ogród u stóp klasztoru 19:57, 02 paź 2013

Do góry
Nooo. ja też się potęskniłam . ale ja do Wrocka nie przyjedem , bom strasznie po góralsku obrażona .
W lecie mnie wrocławianki nie nawiedziły , to ja normalnie też ich nie nawiedzę .

Mój ogród 19:54, 02 paź 2013

Do góry
W ogrodzie jak to bywa jesienią królują marcinki.
Białe

fioletowe

kwitną białe kosmosy

Mój tegoroczny nabytek od Szmita anemone hupehensis " Praecox", zaczął kwitnąć późno, ale za to jak.
Mój ogród 19:45, 02 paź 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,kupiłaś jakieś nowe cebulki wiosenne?Ja chyba pójdę dzisiaj jeszcze do biedronki po puszkinię,musiałam najpierw poczytać czy trzeba ja wykopywać.Wczoraj zebrałam troche nasion drobnych aksamitek i podpisałam Pinino.

Małgosiu, kupiłam sporo cebulek. Puszkinię mam ,ale nie powala mnie na kolana. Powolutku się rozrasta, chociaż wiem że w innych ogrodach potrafi się pięknie rozsiewać.
W ostatni weekend wszystko dopisało i pogoda i grzyby. Nareszcie wróciłam z pełnym wiaderkiem, a tych wiaderek było trzy bo byłam trzy razy. W ogrodzie zrobiłam niewiele, ale między innymi wsadziłam cebulki, zostały mi trzy paczki tulipanów. Pojadę teraz to wsadzę. Za to rano jak wstałam to była mgła, było tak cudownie, że poleciałam po aparat i zrobiłam kilka zdjęć.
A to mój jesienny ogród o 7 rano w bajkowej mgle.

Liści już mam pełno, potem zostały wygrabione.

Trawy wyglądały pięknie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:42, 02 paź 2013

Do góry
Aniu, dziękuję za życzenia i piękne zdjęcia również pozdrawiam i zostawiam zdjęcie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:28, 02 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj Limka, która dopiero zaczyna kwitnąć i takie uwielbiam najbardziej

Witaj Polinko Przyszłam się przywitać. Poczytałam trochę Twoją ogrodową historię. Po pierwsze, to Twój ogród chyba wcale nie jest taki malutki Mój ogródeczek ma w zasadzie niewiele więcej. Podobają mi się Twoje geomtrczne proste rabaty i nasadzenia: hortensje, trawy.
Zaznaczam do poczytania żeby mi nie umknęło Z przyjemnością będę zaglądać
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:25, 02 paź 2013

Do góry
Natlia ta ostatnia szkółka Gogolin to bardzo daleko

Ela gdybyś wcześnie pisała bo właśnie niedawno jechałem obok Uzdowskiego i byłem w Jastrzębiu u siostry a to całkiem bliziutko Katowic

szajbus się popsuł nie ma zdjęć nowych to może stare fotki z miejsc gdzie w tym roku nie dojechałem
(a byłem z plecakiem już całkiem blisko)

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:23, 02 paź 2013

Do góry
Elu ładnie ci kwitną chryzantemy moje już zmrożone,a taki tylko mam

Borówcowy raj 19:18, 02 paź 2013

Do góry
No więc w ogrodzie nic nie zrobiłam przez weekend. Byłam dzisiaj za to i nie posprzątałam jeszcze wszystkiego po Panach ogrodnikach. Wywaliłam resztki maty, trochę pozamiatałam i pozbierałam masę gałązek jałowcowych, co w paluchy włażą.
Nie wiem, czy na zdjęciach będzie widać, ale dużych jałowców już nie ma. Tutaj zdjęcie przed i po:

W zasadzie nie żal mi nic oprócz tego berberysa, ale on już wyleciał w zeszłym roku, bo tam kostkę trzeba położyć. Nic to, posadzę innego.

Tutaj inne ujęcie:

No i teraz pukam się w głowę no bo tak: w sobotę przybędą tuje Szmaragdy 2,5-metrowe, zamiast tych wielkich kolumn jałowcowych, a w miejsca wolne mam buka pendulę, czerwonego klona palmowego szczepionego na kijku, kulki bukszpanowe w zapasie, no i limelajtki. Tylko muszę to poustawiać i zobaczyć, bo jakoś tego wyobrazić sobie nie mogę, a na rysunki nie mam czasu.
A na zakończenie miskantowi żołnierze stoją. Jak urosną, pożegnam się z widokiem Skyrocketów:

Wilcza Góra 19:15, 02 paź 2013

Do góry
przedstawię Wam jeszcze modelkę, której sesję robiłam kilka tygodni temu
sama się ustawiała i cierpliwie czekała na koniec zdjęć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies