Kilka detali jeszcze dojdzie, chociażby półeczka na przeciwległą ścianę gdzie min. znajdzie się miejsce na zieleń
Uspokoiłaś mnie z tą szałwią. Tak myślę, że one tam mają tam teraz trochę mało światła. To wystawa południowo-zachodnia, od wschodu do puźnego południa mają cień więc to pewnie nie jest bez znaczenia. Poza tym zimno pioruńsko. Prawie co noc jeszcze przymrozki są :/
Krokusy fajne, szkoda że tak krótko żyją. Ale fajne jest w nich też to, że długo mają zielone zdrowe liście. Bdęzie z nich obwódka
U mnie zwykła szałwia ledwo co startuje, a ta różowa jeszcze śpi, daj swojej jeszcze parę dni
Łazienka wymuskana, jednak detale to jest to
Krokusowy szał Podoba mi się.
Wiem Aniu widziałam u Ciebie, że już je ładnie posadziłas A po ile były? Ja myślałam jeszcze żeby na środku tych the fairy ( bo one dosyć niskie są tak?) na środku posadzić jakąś pnaca o mocniejszym różu ( i nawet taka bym miała,bo teściowa ma). A obwódkę zrobię na razie z gałązek bukszpanu, może akurat się przyjmą, a tak mam kilka szt w wodzie w kotlowni
Ja kupiłam z tydzień temu the fairy w biedrze, dziewczyny powiedziały, że bardzo ładne sadzonki. Zobacz może jeszcze są. A do róż to ładnie pasuje szałwia i lawenda Też chciałam koło moich the fairy obwódkę bukszpanową, ale na razie się wstrzymam, bo zbankrutuję. Może sama porozmnażam buksiki
Widzisz tam coś bordowego ?
Tam jest tylko to coś zielone i suche malutkie badylki i resztki zeschłych liści.
U mnie stele chłody więc może jeszcze trzeba trochę poczekać.
Czosnki alpens globe i gladiatory również się pokazały ale nie wiem które są które
No i dowód na to, że nic jeszcze nie sprzątałam: nie ścięta nawet szałwia
Mam kilka pomysłów
ostatni najlepszy - od płotu tło z tuji, obok hortensja i róże pnące (na kratce żeby osgrodzić się od sąsiadów puki tuje małe) - przed tawuły gdzieś obok nich szałwia
legenda:
1-tawuła żółta
2-tawuła zielona
3-hortensja
5-kratka z różami pnącymi (różowe)
6-jeżyna bezkolcowa(to jej grządka od 25 lat)
7-różanecznik różowy
8-borówki amerykańskie
9-hibiskus ogrodowy rózowy
przed rabatą tu gdzie zielona linia chciałabym obwódkę z bukszpanu ale nie wiem czy to nie będzie za dużo