Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anusia 19:41, 24 mar 2016

Wow, zakupowe szaleństwo, super że udało Ci się dostać jeszcze the fairy.
paulina_ns 19:49, 24 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Brawo Ty
Widzę, że tak jak moje już listki puszczają, to wypadałoby posadzić w ziemi A u mnie w jednej biedrze, w której byłam mieli tylko hortki ogrodowe.

Brawo ja

U nas Aniu widziałam te hortki były i takie i takie, ale strasznie malutkie...tak się zastanawiałam nad ogrodowa na taras, ale doszłam do wniosku,że w sezonie na rynku kupię za 20 zł piękna i z kwiatami a bukietowych póki co mam 21 szt, więc już wystarczy, chciałabym jeszcze jakieś inne kwitnące rośliny jak np róże
zoja 19:53, 24 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Udało się kupiłam 3 szt musiałam być w 3, bo w każdej było po 1

gratuluję, że w ogóle Ci się udało je trafić - chyba czekały specjalnie na Ciebie - ja od tygodnia nie widziałam ich już nigdzie a w różnych B byłam.

super! cieszę się, że kupiłaś
paulina_ns 19:54, 24 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinko jakoś na tej rabacie nie pasuje mi obelisk.

Może na pnącą znajdziesz inne miejsce, gdzieś przy płocie, albo ścianie.

Cieszę się, że udało Ci się róże kupić. Zobaczysz pokochasz je i w przyszłym roku na całego dopadnie Cię choroba tzw.różyca

Mirellka myślałam o tym dzisiaj cały dzień i postanowiłam, że jednak nie będę dawała tam żadnej pnącej. Będą 3 szt the faire, przed nimi szałwia 'deep blue' i tyle, no i może jeszcze dodam w sezonie jakieś lekkie, zwiewne trawki np stipe. A i zastanawiam się jeszcze czy zrezygnować z obwódki z bukszpanu przed szałwia, żeby za dużo nie było.

paulina_ns 19:56, 24 mar 2016

anbu napisał(a)
Paula śliczne zdjęcia robisz. Znowu stokroty super w kolejnym wątku Czego ja ich jeszcze nie mam?

No właśnie Ania czemu? Może dlatego,żeby co wieczór ich nie chować do kotłowni chyba lepiej jeszcze trochę zaczekać, aż ta pogoda weźmie się w garść
paulina_ns 20:02, 24 mar 2016

Anusia napisał(a)
Wow, zakupowe szaleństwo, super że udało Ci się dostać jeszcze the fairy.

Dziewczyny u nas w stonce jeszcze róż, a róż...jedynie właśnie problem był z the fairy, ale udało się i bardzo się cieszę, chociaż przyznam szczerze,że też trochę martwię czy sobie z nimi poradzę, może doświadczenie z różami = 0. Czytałam,że lubią one podłoże piaszczysto- gliniaste, glina u mnie jest, może zmieszać ja z piaskiem? A i jeszcze mam możliwość zdobycia obornika krowiego ( plusy mieszkania na wsi), ale nie wiem, czy może być taki świeży?
olga80 20:03, 24 mar 2016

mam 10 szt posadzonych the fairy , niezły objazd zrobiłaś aby je zdobyć
paulina_ns 20:11, 24 mar 2016

olga80 napisał(a)
mam 10 szt posadzonych the fairy , niezły objazd zrobiłaś aby je zdobyć

Olu 10 szt?? To już istne szaleństwo , też w stonce kupowałas? W sumie to męża wysyłałam, on szukał i wracał do samochodu,żeby mi powiedzieć czy są czy nie
AnnaCh 20:15, 24 mar 2016

Obornik, to chyba najlepiej przekompostowany, nie świeży. Ja jak moje sadziłam to w kompost praktycznie, wymieszany z rodzimą ziemią, a też mam ciężką, gliniastą.
Będziesz z The Fairy zadowolona, one podobno nie sprawiają za dużo kłopotów. Mi dziewczyny pisały, żeby co metr posadzić.
anbu 21:15, 24 mar 2016

Świeży obornik nie może być, zbyt intensywny