U nas Aniu widziałam te hortki były i takie i takie, ale strasznie malutkie...tak się zastanawiałam nad ogrodowa na taras, ale doszłam do wniosku,że w sezonie na rynku kupię za 20 zł piękna i z kwiatami a bukietowych póki co mam 21 szt, więc już wystarczy, chciałabym jeszcze jakieś inne kwitnące rośliny jak np róże
Mirellka myślałam o tym dzisiaj cały dzień i postanowiłam, że jednak nie będę dawała tam żadnej pnącej. Będą 3 szt the faire, przed nimi szałwia 'deep blue' i tyle, no i może jeszcze dodam w sezonie jakieś lekkie, zwiewne trawki np stipe. A i zastanawiam się jeszcze czy zrezygnować z obwódki z bukszpanu przed szałwia, żeby za dużo nie było.
Dziewczyny u nas w stonce jeszcze róż, a róż...jedynie właśnie problem był z the fairy, ale udało się i bardzo się cieszę, chociaż przyznam szczerze,że też trochę martwię czy sobie z nimi poradzę, może doświadczenie z różami = 0. Czytałam,że lubią one podłoże piaszczysto- gliniaste, glina u mnie jest, może zmieszać ja z piaskiem? A i jeszcze mam możliwość zdobycia obornika krowiego ( plusy mieszkania na wsi), ale nie wiem, czy może być taki świeży?
Olu 10 szt?? To już istne szaleństwo , też w stonce kupowałas? W sumie to męża wysyłałam, on szukał i wracał do samochodu,żeby mi powiedzieć czy są czy nie
Obornik, to chyba najlepiej przekompostowany, nie świeży. Ja jak moje sadziłam to w kompost praktycznie, wymieszany z rodzimą ziemią, a też mam ciężką, gliniastą.
Będziesz z The Fairy zadowolona, one podobno nie sprawiają za dużo kłopotów. Mi dziewczyny pisały, żeby co metr posadzić.