Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z plażą 10:33, 23 wrz 2022

Do góry
Rdest mnie nieustannie zachwyca

Nowe limelighty zaszalały:

Świecznice zakwitły ponownie

Ogród z plażą 10:27, 23 wrz 2022

Do góry
Sprawdzę te świdośliwy w takim razie. Boję się szerokich drzew, by nie było problemu z wjazdem, dlatego szukałam szczepionych na pniu lub kolumnowych, ale nie za wysokich.

Bodziszki to Rosemoor, posadziłam wczoraj pod heptakodium w kształt łezki.

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:54, 23 wrz 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Monia u ciebie to można oko nacieszyć. Nic dodać nic ująć pięknie.
Żółte rudbekie przepiękne. Kilka lat temu też kupiłam mały krzaczek teraz rizsadzony w kilku miejscach.
Rabaty się wiją przepiękne.
Każda z nas ma chwasty ja to ciągle walczę że szczawikiem. Sieje się i na dodatek ma rozłogi.
Ten powojnik ładny muszę zapisać nazwe.
Sesliery i gaura na obwódce robią duzo dla oka. W tym roku trochę ich nakupilam więc będzie taK jak u ciebie.

Pozdrawiam

Elu dziękuję z seslerii i gaury będziesz bardzo zadowolona, jak dla mnie to rewelacyjne roślinki tego powojnik też plecam bo kwitnie obficie i długo u Ciebie Elu jest moc z tymi trawami, rewelacja

Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 23 wrz 2022

Do góry
Jeszcze kilka kolorowych kadrów zostawiam i czas do pracy

Jak dobrze, że dzisiaj piątunio. Słońca dla wszystkich
Zieleń, drewno i antracyt 09:39, 23 wrz 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dwa stopnie, powiadasz... U mnie samochód pokazał 3,5 i powiedział, że gołoledź
Czy to nie za wcześnie aby...?

Mam nadzieję, że to chwilowy kaprys pogody. Kolejne noce mają być cieplejsze.
Niby malowniczy taki widok, ale wolę kiedy to jednak rosa a nie szron zdobi trawnik o tej porze roku.

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:36, 23 wrz 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Podziwiam przemianę działeczki z jedną brzozą w kwitnący, bujny ogród.
Na pewno będę zaglądać.
Monia a te trawki jasnozielone po jednej i drugiej stronie ścieżki czy to sesleria jesienna?

Gosiu zmieniło się, drzew przybyło już trochę są widoczne chociaż brzoza to królowa naszego ogrodu te trawki to sesleria jesienna, uwielbiam ją i polecam bardzo

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:31, 23 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Moniko, niesamowity ten Twój ogród, przepiękny. Zawsze zachwyca mnie ta ścieżka wśród traw.
U mnie w warzywniku też królują kosmosy, co roku na początku sezonu obiecuję sobie, że je usunę
i nigdy nie dotrzymuję tej obietnicy.

Alicjo dziękuję kosmosy dostałam nasionka od Agani i teraz zawładnęły warzywnikiem i w sumie zaczęły pojedynczo pojawiać się też w innych miejscach

Zieleń, drewno i antracyt 09:30, 23 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Fajnie to wygląda.

Ostatnio zanabyłam śnieguliczkę z różowymi kulkami. Zobaczę jak będzie rosła.

Pewnie będzie jej u Ciebie dobrze
Mój sadziec czekoladowy w końcu wziął się za siebie. Obok coraz więcej jesiennych barw.
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:27, 23 wrz 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Zachwycający widok
❤️

Cały ogród baaaadzo mi się podoba (to jeden z moich ulubionych )

Aga dziękuję to jeszcze parę widoczków pokażę

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:22, 23 wrz 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie się wiją te rabaty. Dopiero widok z góry uświadomił mi, że rzeczywiście po bokach masz ugory z problematyczna nawłocią. U mnie jej siewki pojawiają się z nasion przyniesionych przez wiatr na odległość ok. 200 m. Wyobrażam sobie, ile musi się ich pojawiać u Ciebie.

Pokochałam turzycę pagórkowatą. Czysty gatunek. Nie daje rozłogów i tworzy przepiękną kępę. Sukcesywnie wymieniam te rozłogowe turzyce właśnie na nią. Minus jest tylko taki, że te rozłogowe są zimozielone, ale plusem jest to, że pagórkowata bardzo wcześnie startuje, a tamte długo się zbierają po cięciu.

Nawłoci to mam pod dostatkiem niestety, usuwam jak mogę ja już się też za te turzyce chciałam zabrać w rym roku, ale samopoczucie i pogoda jakoś nie wspógrały ze mną. Może wiosną będzie lepiej to zrobię z nimi porządek zastanawiam się jeszcze czym zastąpić, mam kilka typów więc zobaczę Haniu piękne widoczki pokazujesz w sam raz na odpoczynek buziaki

Zieleń, drewno i antracyt 09:19, 23 wrz 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Miejsce dla śnieguliczki idealnie podkreślające jej urodę. Ona chyba już się troszkę jesiennie przebarwiła już? Ciekawe jak wiosną będzie wyglądać, ale Solei w nazwie chyba coś znaczy?
A o jeżyku doczytałam. Mi zawsze przykro jak widzę zwierzę rozjechane przez auto.

Gosiu, ja mam wrażenie, że ta śnieguliczka to ma takie kolory młodych przyrostów. Podobno przebarwia się na pomarańczowo i brązowo. Zobaczymy
Jeżyka szkoda, oby reszcie się udało. Sąsiedzi sygnalizują, że do nich zaczęły zaglądać regularnie(zostawiają ślady ). Zostawiają im miseczki z kocią karmą, żeby przed zimą odpowiednio się najadły. Większość bardzo maluchom kibicuje i chcieliby mieć takiego ogrodowego mieszkańca. Może drogowi piraci też w końcu coś zrozumieją...

Jesień, jesień, jesień... Mimo szronu na trawniku świat wyglądał całkiem pięknie z samego rana
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:13, 23 wrz 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Monika ślicznie jest, jestem zachwycona
Zdjęcia z balkonu pokazują dokładnie kształt rabat i ich obfite wypełnienie

Danusiu dziękuję u Ciebie też pięknie i bujnie

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:11, 23 wrz 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Cudowny klimat stworzyłaś w ogrodzie, sama przyjemność oglądać zdjęcia

Daria dziękuję lubię bardzo usiąść i podziwiać sobie to wszystko

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:07, 23 wrz 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Nie mam co wstawiać bo zdjęć mało robię. Nie mam kiedy. Dziś może coś cyknę bo w końcu mam długo wyczekiwany wolny dzień. Ha, zamiast ogarniać chwasty nadrabiam zaległości na forum

Asia ja w tym roku też jakoś słabo nadążam za wszystkim, spowolniona jestem okropnie, muszę jakoś do formy wrócić tylko ciężko... buziaki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 09:04, 23 wrz 2022

Do góry
Kuraki nadal przestraszone

Ale maja oslone od góry teraz

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:01, 23 wrz 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cały ogród pięknie się już prezentuje
Hortensje przepiękne.
a i trawy już wyglądają ślicznie.
co to za rozplenice ??

Aniu na tych zdjęciach zacytowanych to są hakonki zwykła marca i beni kanze

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:59, 23 wrz 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Monika nie dajmy się zwariować chwasty rosną i będą rosły
U ciebie jak zwykle z zachwytu wyjść nie mogę
Pięknie nawet z niewidzialnymi chwastami
Ja cały czas dumam nad falami. Może zimą coś porysujemy

Masz rację z tymi chwastami Mireczko, ja już odpuściłam bo niestety te zdrowie w tym roku trochę poszwankowało... chwasty są I będą ale rabaciska gęste i to nie drażni aż tak buziaki
Zastanawiasz się nad liniami rabat? chcesz zawijasy?

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:57, 23 wrz 2022

Do góry
haha

nie da rady, bo mi rosną w warzywniku, w rządku, jeden włazi w drugi w tej chwili. Posadziłam "na chwilę" i właśnie minęły 3 lata. Jak padną, to padną. Jak wpuszczę tam koparkę to mi rozwali nasadzenia dookoła plus płot trzebaby demontować, tak że ten

Tu cos widac, rosna obok żywopłotu z derenia ktory osłania ule więc jest nie do ruszenia

Zieleń, drewno i antracyt 08:55, 23 wrz 2022

Do góry
Asiu, z tego co piszą dziewczyny, to nie jesteś osamotniona w późnym kwitnieniu dalii. Moje były szybko podpędzone w szklarni, myślę że to im pomogło.
Dzisiaj miałam rano szron na trawie, a na termometrze 2stopnie. Mam nadzieję, że jeszcze się trochę daliami pocieszymy.

Ogród w dolinie 08:44, 23 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
[img

Asiu, co to za trawka? Taka sama rośnie przy moim biurze - cudna jest, a pojęcia nie mam co to

U Ciebie sezon szyciowy rozpoczęty, a u mnie szydełkowy . Poka, co stworzyłaś .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies