Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:28, 18 wrz 2013

Do góry
Bodziszki przyjęły się wspaniale, Joasiu, Ewo raz jeszcze dziękuję

Basiu Twoja trawka polubiła nowe miejsce, Haniu wielka hosta też

Kolorowo
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:25, 18 wrz 2013

Do góry
Stella kwitnie, cała w pąkach. Obok Hibiscus niemal gotowy

Werbena bez zmian

Nachyłek i ponownie trzykrotka

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:10, 18 wrz 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Pięknie te ostróżki
Moja działka. 17:58, 18 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, przegapiłam, pierwsza setka za tobą. Gratulacje i kwiatucha posyłam.

Dziękuje Bożenko
Małymi kroczkami do celu... 17:53, 18 wrz 2013

Do góry
Mam pytanko, być może głupie, ale nigdy nie robiłam sadzonek...Poprosiłam dziś koleżankę, by dała mi sadzonki hosty, a ona przywiozła mi coś takiego

i zastanawiam się, czy oby na pewno to są sadzonki host, czy tylko ich liście i czy puszczą z jednego listka korzenie w ziemi, czy mam je wyrzucić?

Aneczkowe marzenia 17:47, 18 wrz 2013

Do góry
Też uważam, że to świetnie wygląda, ale niestety pomysł nie jest mój. Po przeprowadzeniu się tutaj (7 lat temu), zastaliśmy cały teren zarośnięty do pasa. Po skoszeniu tej łąki odkryłam, że są na nim bylinki i że można uratować jeszcze ten skalniak. Bardzo mi się on spodobał i w ogóle kształty tego kwadrata przed domem. Od domu po lewej idzie skalniak, zakończony kamiennymi 3 schodkami na piętrowe fale z trawy. Po prawej stronie schodków rośnie żółta trzmielina. Ekstra wyglądają te trawiaste fale, jak są ładnie podkoszone tak, że wyraźnie widać kamienie na ich wykończeniach. Cały pomysł tego fragmentu działki jest dla mnie genialny! Ja dodałam tam ten okrąg z juką w środku i bylinką kwitnącą na biało na obrzeżu. Jak juki urosną to będzie fajny efekt Przy płocie betonowym zrobiłam jeszcze jedno piętro fali z kamieni zakręcone aż do schodków w rogu, posadziłam tam tuje szmaragd i wysypałam korą. Mojej sąsiadce bardzo się to spodobało i chwaliła mnie że będzie bardzo ładnie i że w końcu ktoś tu coś robi i to z takim zapałem. Sąsiedzi zawsze bardzo mi kibicowali Mam wspaniałych sąsiadów Ale tak na prawdę mam szczęście, że poprzednicy mieli taki pomysł na to miejsce, bo ja sama na pewno bym czegoś takiego nie wymyśliła. Ja to tylko troszkę rozbudowałam i zadbałam o roślinki. Dostałam też nowe szczepki od tej sąsiadki i nasiały mi się od niej te żółte smagliczki. Niestety był zbyt długo zaniedbywany i bardzo przerósł trawą, której nie mogę się pozbyć z tych bylinek. Ale pomalutku do przodu. Muszę dosadzić tam jekieś roślinki takie, żeby latem też ładnie wyglądał,bo teraz jest tylko zielony. Najpiękniej wygląda wiosną, ale poza tym jest tylko zielony.

Ogród Eli 17:34, 18 wrz 2013

Do góry
potrzebuje pomocy !!!!!.to nasze nie ukończone dzieło, brak pomysłu. kaskada ta ma pompę, która pompuje wodę do góry i 4 rurkami schowanymi w kamienie wypływa woda, ma też 3 światełka też na górnych kamieniach, które świecą na kolorowo. niestety wygląda w tej chwili jak grobowiec. macie jakieś pomysły?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:33, 18 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Kasiu u mnie też już wiele kwiatków przekwitło, widać że lato ma się ku końcowi ale jesień i jej kolory też ma swój urok

Aniu, to wygląda niezwykle malowniczo..pięknie

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:18, 18 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

No nie!!!!!....toż to konkurencja...ja siem tak nie bawię mus przyspieszyć rozmnażanie cebulek
Tak na poważnie to już nie mogę doczekać się wiosny
Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 17:15, 18 wrz 2013
Do góry
Przyszło mi na myśl, że wyglądają jak ogromne, czterolistne koniczynki... od razu pomyślałam o Tobie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:13, 18 wrz 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Pięknie ta kompozycja się prezentuje
Pozdrawiam...sosik kusi pięknym kolorkirm
Ogród Loczka 17:07, 18 wrz 2013

Do góry
A oto nowa rabatka obok chodnika. Pomiędzy iglakami posadziłem sadzonki tulipanów niskich oraz wiele innych kwiatów wiosenno letnich np. Przebiśniegi

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 17:02, 18 wrz 2013

Do góry
tomgroch napisał(a)
funkia 'Split Milk' i turzyca górska

Ta turzyca jest boska - jako laik ogrodowy potwierdzam, bo się nią od maja zachwycam (kretom też się podoba.

No więc wczoraj dotarł do mnie wrześniowy numer ZtŻ, a tam miła niespodzianka: Wasz ogród! Z przyjemnością przeczytałam tekst 3 razy (nie dlatego, że nie rozumiałam ale dlatego, żeby się osłuchać z Waszym ogrodem) - bardzo dobrze się czyta Tomek Twoje teksty, powinieneś zagościć w stopce (jak najbardziej).

A tymczasem widzę tu kolejne ciekawe rośliny. Ogród kolekcji i pięknie skomponowany - majstersztyk (jak to się mówi).

Mam skarpę a Wy macie jeżynę.... . I pewnie coś jeszcze się znajdzie - wpadnę do Was lada moment na chwilkę na shopping roślinny.

Ogród cioci 17:02, 18 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj już słonko. Wyszłam na ogród oceniać straty. Niestety wiele z moich aksamitek wyniosłych nie przetrzymały deszczu i wiatru. Dosłownie potraciły głowy.Teraz zdobią tarasowy stół.

Oj Ciociu, Ty artystka jesteś...a u mnie te drobne właśnie, wiatr i deszcz rozłamują
Ogród cioci 16:42, 18 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj już słonko. Wyszłam na ogród oceniać straty. Niestety wiele z moich aksamitek wyniosłych nie przetrzymały deszczu i wiatru. Dosłownie potraciły głowy.Teraz zdobią tarasowy stół.

Witaj Małgosiu.
Twoich aksamitek szkoda ale kompozycja na tarasiku prezentuje się rewelacyjnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:31, 18 wrz 2013

Do góry
I ostatni pokaz.. bo mus popracować i skończyć pomidorro.... albo siebie.. po walce z pomidorro w kuchni jak po wielkiej rzezi
To samo miejsce....

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:29, 18 wrz 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale masz fajne te cebulowe miejsca... Już od dawna je podziwiam a dzisiaj mi je przypomniałaś. Super. Świetne zróżnicowanie wychodzi z tego. Jak dla mnie to jest genialny pomysł.

Dla mnie też I zakupione 1500 cebul znika bez śladu...
Tu mam wczesne krokusy kremowe, potem są białe... (obok, widać liście)

Potem żółte tulipanki tarda...

I magnolie na całe lato... były narcyze jeszcze w głębi, ale już zarastają magnoliami.. nie wykopuję, niech zdziczeją..
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:25, 18 wrz 2013

Do góry
Renia.. ja nie kuszę, tylko pokazuję jak zaoszczędzić miejsce
Małgosiu cieszę sie, że moja lekcja poglądowa się przydała..

Krokusy

Tulipany

Jeżówki (z przodu gdzie puste miejsce było widać)

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:20, 18 wrz 2013

Do góry
Krokusy

Wczesne tulipany i szafirki i wymieszane z liliami..

A na skraju gdzie krokusy i szafirki są potem tulipany , narcyzy i co sie da... latem wykopałam cały brzeg.. i coś sobie znów posadzę.. na pewno wykopane tulipany... tylko nie wiem w jakich kolorach.. a może znów kolorowo ??

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:00, 18 wrz 2013

Do góry
Normalnie to takie miejsce kwitnie praktycznie 2 miesiące
Krokusy

Wczesne tulipany

Razem jedne i drugie (ale to głównie dlatego, że zima byłą długa.. zwykle razem nie kwitną tak długo..)

I późne

A latem są liliowce i lilie.... ale lilie po drugiej stronie liliowców. Za klika lata liliowce zagłuszą tulipany... albo będę musiała przekopać...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies