Też uważam, że to świetnie wygląda, ale niestety pomysł nie jest mój. Po przeprowadzeniu się tutaj (7 lat temu), zastaliśmy cały teren zarośnięty do pasa. Po skoszeniu tej łąki odkryłam, że są na nim bylinki i że można uratować jeszcze ten skalniak. Bardzo mi się on spodobał i w ogóle kształty tego kwadrata przed domem. Od domu po lewej idzie skalniak, zakończony kamiennymi 3 schodkami na piętrowe fale z trawy. Po prawej stronie schodków rośnie żółta trzmielina. Ekstra wyglądają te trawiaste fale, jak są ładnie podkoszone tak, że wyraźnie widać kamienie na ich wykończeniach. Cały pomysł tego fragmentu działki jest dla mnie genialny! Ja dodałam tam ten okrąg z juką w środku i bylinką kwitnącą na biało na obrzeżu. Jak juki urosną to będzie fajny efekt

Przy płocie betonowym zrobiłam jeszcze jedno piętro fali z kamieni zakręcone aż do schodków w rogu, posadziłam tam tuje szmaragd i wysypałam korą. Mojej sąsiadce bardzo się to spodobało i chwaliła mnie że będzie bardzo ładnie i że w końcu ktoś tu coś robi i to z takim zapałem. Sąsiedzi zawsze bardzo mi kibicowali

Mam wspaniałych sąsiadów

Ale tak na prawdę mam szczęście, że poprzednicy mieli taki pomysł na to miejsce, bo ja sama na pewno bym czegoś takiego nie wymyśliła. Ja to tylko troszkę rozbudowałam i zadbałam o roślinki. Dostałam też nowe szczepki od tej sąsiadki i nasiały mi się od niej te żółte smagliczki. Niestety był zbyt długo zaniedbywany i bardzo przerósł trawą, której nie mogę się pozbyć z tych bylinek. Ale pomalutku do przodu. Muszę dosadzić tam jekieś roślinki takie, żeby latem też ładnie wyglądał,bo teraz jest tylko zielony. Najpiękniej wygląda wiosną, ale poza tym jest tylko zielony.