Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lecę w kulki... 08:03, 17 wrz 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Bogda...nie mam kałuży....nie umiem znaleźć,ale mam kulki...

Zielona...Marto.....dla Ciebie Jasnota w towarzystwie kulek....

[/quot

Aniu zwykle zaglądam do Ciebie po cichutku ale te kulki z jasnotą albo jasnota z kulkami no nie kulki z jasnotą
to jest ach!!!!!! takie połączenia znaczy idealne wykorzystanie uroku jasnoty ona na fioletowo kwitnie?

mam prośbę napisz mi troche o tej kałuży - jaka jest głebokość, czym jest wyłozona i czy masz jakiś filtr i jak utrzymujesz czystość - a moze gdzieś już pisałaś ale jak zrobisz taki wykład raz jeszcze to pewnie więcej ogrodoludków się ucieszy

pozdrawiam

ach jasnota z kulkami i żwirek ...
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 07:58, 17 wrz 2013

Do góry
Nie otrzymałam wsparcia ogrodowiskowego to tworzę sama, podgladam Was i z różnym skutkiem, ale postępy są,
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 07:55, 17 wrz 2013

Do góry
Ta częśc tak wyglada teraz, oprócz kupy ziemi worka kory starych tawuł zostały: bez biały cyprysik tuja kula ogromna żólta, szmaragd i jałowiec, dosadziłam wiele roslin ale one tylko częściowo zostana, bo rabata do zmiany, ale jakiś porządek jest

i pod śliwką
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:54, 17 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja po 1000 w ubiegłym roku przestałam liczyc. Na razie mam na liczniku 274+150+125=549
Planuję jeszcze kilkaset krokusów i z 100 szt tulipanów ale wyłacznie jakieś perełki kolekcjonerskie, poczekam na przeceny albo nic już nie kupię. Musze jeszcze poczekać na przeceny koron cesarskich....
Nie wiem jak to jest, że tych cebulek nigdy dość. Chyba trzeba mieć kilkanaście tysięcy w ogrodzie ok 900 m2 aby zrobić sobie małe Keukenhoff... i pomysleć że tam rosną miliony.

Ja już nie kombinuję jak połączyć.... Będą miksy.... I tak jak je wykopuję to sie miksują więc nie dam rady kombinowac... U mnie raczej tulipany muszę wykopywać, bo glina i mokro to połowa by nie wyszla. U mnie bez wykopywania w 3 sezonie niemal nie kwitną

ubegłoroczne policzyłam przez przypadek bo jak zamawiałam na raty to nawet nie myślałam ze ich tyle zobaczymy jak ubiegłoroczne nie wykopywane będą kwitły na wiosnę. Kombinuje nie tyle z kompozycjami co z możliwością dosadzenia koron i szafirków (nie wiem gdzie ) i krokusów paskowanych które mnie w tym roku powaliły (innych już mam dość)

Tulipany wiem gdzie dosadzić
Ogródek Anity 07:33, 17 wrz 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anitko, czy wsrod tych rozchodnikow jest rowniez bialy, czy to taki blady roz? Szukam wlasnie balych a w centrach tylko rozowe

Macham

Jest biały
Kupiłam je kiedyś przypadkowo, przed erą ogrodowiskową jeszcze. Miałam 2, ale jeden posadzony z różowymi robi się różowy....za sprawą pszczół chyba...
Drugi rosnący samotnie jest niezmiennie biały!
Pozdrawiam!
P.s. Miałam widok z okna na Twoich "braci" Bociusiu, ale już odlecieli

Biały rozchodnik dla Ciebie
Jurajski Ogród 00:49, 17 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu jesieni - cd

Bordo ze srebrem - cudeńko!
A miało być tak pięknie.... 00:28, 17 wrz 2013

Do góry
A takie sobie dorzuciłam w biedronie,bo jak przejść obojętnie obok, nie potrafię

A miało być tak pięknie.... 00:15, 17 wrz 2013

Do góry
Irenko, zamówiłam białe z zielonymi żyłkami-to najważniejsze, miałam w tamtym roku kilka-piękne były

a to dzisiejsza dostawa cebulowych

1 Tulipan virindiflora Violet Bird
2 Tulipan virindiflora China Town
3 TULIPAN FIOLETOWY
4 Tulipan virindiflora Green River
5 Tulipan Viridiflora Spring Green
6 Tulipan pełny Montreux
7 Tulipan botaniczny Polychroma
8 Tulipan papuzi White Parrot
9 Tulipan papuzi Black Parrot
10 HIACYNT PINK PEARL
11 Allium - Czosnek Gladiator
12 Allium - Czosnek Caeruleum
13 Allium - Czosnek Nigrum
14 TULIPAN ZOLTY
15 Hiacynt biały 1 kg.
16 HIACYNT DELFT BLUE

Aż muszę sama sprawdzić,co te nazwy ukrywają,bo zapomniałam już
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 00:15, 17 wrz 2013

Do góry
bold text
Lecę w kulki... 00:13, 17 wrz 2013

Do góry
Bogda....mam dwie widać....

ogrodoweimpresjejolki 00:10, 17 wrz 2013
Do góry
... i o mnie jeszcze pomyślałaś... ucieszyły mnie kwiaty, różowy bukiet, a jakże dziękuję.
Dostałam dziś kilka zdjęć z mojego ogrodu. Cis podobnie jak Twój archiwalny, pełen czerwonych osnówek, ale znikną pierwsze, gdy tylko kosy zauważą.
Czytałam dziś też o wiankach, u Ani i Gabrieli ciągle coś nowego , świetne są , moje pomysły muszą jeszcze poczekać, choć teraz dobry moment na zebranie materiału.
Dobrego snu i wypoczynku Jolu.

A tę różę widzę z okna

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:56, 16 wrz 2013
Do góry
Haniu, byłam u Ciebie przed południem (zapachem kawy zwabiona?) Czytam, że już nie tylko sprzątanie kuchni, ale i w ogrodzie i powoli zamykasz sezon. Jeśli pogoda dopisze, to sezon się przedłuży, każdy taki tydzień jeszcze, a nawet dzień pogodny jest na wagę złota.
Dziś dostałam zdjęcia mojego ogrodu, popatrz, to moje ulubione rozplenice
Dobrej, spokojnej nocy.

Moje "Ranczo Akapulko" 23:52, 16 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Altanka świetna, w sumie tak fajnie wygląda, że mogłabym w niej zamieszkać

Witaj masz na mysli przyczepkę , czy altankę bo przyczepkę zakryłam , bo cos mi zaczęła przeciekać na górze , przez górne okienko, pewnie poszła uszczelka, zresztą i tak juz ją mam do sprzedania.A jezeli chodzi o blaszaczek, jest super , zrobiłam w nim podłogę mam tam narzędzia stary fotel dla Hrabiego i takie sobie wyrko do poleżenia jak się zmęczę w lecie , to se klapnę.Przyczepkę muszę już zabrac z tego miejsca, bo tam będzie stał ten domek. Więc muszę przyszykować podłoże pod domek, bo inaczej nie postawią go na samej ziemi.

Lecę w kulki... 23:41, 16 wrz 2013

Do góry
Bogda...nie mam kałuży....nie umiem znaleźć,ale mam kulki...

Zielona...Marto.....dla Ciebie Jasnota w towarzystwie kulek....

Grembosiowo 23:39, 16 wrz 2013

Do góry
Grembosiowo 23:37, 16 wrz 2013

Do góry
Różyczki jeszcze cieszą oko

Pieniński zakątek 23:35, 16 wrz 2013

Do góry
A takie widoki mamy o poranku...

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:31, 16 wrz 2013

Do góry
Dla wszystkich zaglądających na dobranoc
Moje "Ranczo Akapulko" 23:30, 16 wrz 2013

Do góry

Poniedziałek, 16 września 2013

Zakupy ogród

U nas kilka dni padało nie mogłam się doczekać kiedy pojadę na moje Ranczo „Akapulko”
Wczoraj byłam na mini zakupach , kupiłam nową drukarkę i drzewka do ogrodu , 10 tuhuj żywotnika. 2 jałowce, śliwkę, brzoskwinię i jabłuszko zielone. Do 2 winogrona dwa krzewy 1 zielony a drugi ciemny granatowy i 2 żywopłoty i jeszcze dwa zielone pnącza, ale kiedy w sklepie pytałam co to jest? Ekspedientki wzruszając ramionami mówiły mi pnącza , ja patrząc na te pnącza, zastanawiałam się co to jest? Piękne zielone liście przypominające winogrona i nawet , bym 90% dała ze to są winogrona, ale trudno, skoro nie wiem co kupiłam , nie będę się z nikim spierała, ani zakładała , że to są winogrona. Nie ważne co to jest, ważne że mi się to spodobało.

A na wiosnę się okaże co to za pnącza. Najwyżej zarosnę winoroślami na działce. Zobaczcie jaka wielka zmiana w ogrodzie , za 400zł,(bez drukarki) bo tyle dałam za zakupy do ogrodu. Posadziłam wszystko już w ogrodzie w wyznaczonym miejscu, które czekało na drzewka.

Jeszcze dokupię wiśnie i czereśnie. W ogródku domowym mam 3 aronię które powędrują na działeczkę , 3 porzeczki białe i czarne 2 agresty i dwie borówki.Kiedy tak patrzę na moją działkę, to widzę że strasznie zmalała.Teraz zastanawiam się jak zrobić wysepkę skalniak , bo mam dużo kamieni a brak pomysłów w głowie.Przez tych kilka dni trawa rosła na akord, wszystko zarosło, a kamienie już na ścieżce się nie mieszczą i co mam teraz z tym zrobić? – Niewiem....bo czasu już nie starcza jest już jesien idzie zima.
Ogród w Holandii 23:22, 16 wrz 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agata, pamiętasz jakie tulipany sadziłaś, żeby odtworzyć ten układ ze zdjęcia? Będę wdzięczna, bo nie mogę się dokopać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies