Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anglia czerwiec 2013 14:18, 07 sie 2013

Do góry
Jolu, zostało nr 1 na końcu, zatem lecę dalej
i cieszę się ogromnie

wspaniały żywopłot z rh, w tym ogrodzie dostaliśmy pomysł z tymi rh, jako żywopłot
tu będzie dużo traw i cudnych drzew i te rh, marzenie
Ogród przy bocznej drodze 14:18, 07 sie 2013

Do góry
druga strona siedliska

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:13, 07 sie 2013

Do góry
Witam
Bardzo prosiłbym o pomoc w zakresie Magnolii parasolowatej (tripetala), którą posadziłem w ogródku tej wiosny. Pojawia się choroba atakująca liście w nerwie głównym od spodu, potem przenosi się na wierzchnią warstwę liścia. Zdjęcia
Może niedoskonały ale..... 14:02, 07 sie 2013

Do góry
Bogusiu, miło mi. Teraz już słabo kwitną a to co zakwitnie zaraz opada
reni, oczka nie mam bo Diana nawet do basenu wnuczek wchodzi jak odkryty a w oczku to chyba by siedziała cały dzień.I tak sobie podkradają z wróblami wodę z pojemników
Anulko - popadało nad ranem ale chyba nie za dużo bo mnie nic nie obudziło i dachówek ze stodoły sąsiada mało spadło
Debra - udało mi się ale chyba dlatego ,że byłam od nich daleko.I chyba nie chciałabym w Afryce mieszkać

Kolejny dzień upałów. Tarasowe podlewam i chyba jakoś sobie radzą.
Dzisiaj kupiłam takie coś . Nie mogłam przejść obok i zostawić teraz muszę pomyśleć do czego "się nada"

tak wczoraj u mnie zachodziło słońce- czuję lęk jak to widzę

na upał dobry chłodnik - zostawiam spragnionym
Ogród w skali mikro :) 13:48, 07 sie 2013

Do góry
Od rana trwa u mnie akcja " cis " ... Firma miała zespsutą skrzynkę nadawczą i nie mogli mi przesłać zdjęć roślin... A jak już przesłali to zobaczyłam to co Wam pokazuje...mam obawy...

Zerknijcie na te cisy... Kurczę , ale mam problem.. Ten pierwszy obfocony solo jest niezły.. Ale mam wrażenie ,że ta reszta jest mega bidna i chudziutka.. Nie wiem czy to dobry pomysł...
A to 5 ostatnich sztuk...

Ogrodowe zacisze 13:47, 07 sie 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marysiu - jak wytępiłaś te bestie??? Pozdrawiam

Agnieszko!
Wytoczyłam ciężkie działa tzn opryskaliśmy Hard Killerem ogród w pobliżu domu. Pomogło Wciąż jakieś pojedyncze gryzą, ale da się żyć
Bez nich jest naprawdę sielsko....

Piaskownia na zakręcie 13:43, 07 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa, a ja pokazuję mojego derenia kousa, bidulek ma przypalone liście, ale po ostatnich deszczach, już lepiej...rośnie, za 3 lata chyba będzie już coś konkretnego widać, ale człek niecierpliwy, pozdrawiam

Irenko, dziękuję za fotkę. No powiem Ci, że jak tak patrzę to ten mój to bidulek.
Piaskownia na zakręcie 12:57, 07 sie 2013

Do góry
Ewa, a ja pokazuję mojego derenia kousa, bidulek ma przypalone liście, ale po ostatnich deszczach, już lepiej...rośnie, za 3 lata chyba będzie już coś konkretnego widać, ale człek niecierpliwy, pozdrawiam

Ogród niby nowoczesny ale... 12:49, 07 sie 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Dodam jeszcze kilka fotek z Twojego wymuskanego ogrodu,a co

Reniu, no całe szczęście, ze byłaś w gościach, no bo Magda nic nie pokazuje, a tu takie piękne miejsca!!
Madziu, zachwycam się! wami też
Ogrodowe zacisze 12:41, 07 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pięknie u Ciebie Masz duzo bylin i piękne kompozycje Pozdrawiam

Danusiu!
Pozdrawiam liliowo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 07 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Danusiu, jak ty masz zagwozdkę, to co ja mam powiedzieć!! ale jestem ciekawa

a ja mam problem, co tu zrobić, wyciepałam wszystko i co dać, aby ciągle chwasty mi nie zarastały?

to jest miejsce do zagospodarwoania- suche i cieniste, pod sosnami, tak? Ma być wypełnione , czytaj niekłopotliwe, nieobsługowe, czy ma jakoś bardziej przyciagac uwagę?
Pomysł na ogród 12:39, 07 sie 2013

Do góry
nasze pierwsze pomidory !

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:31, 07 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

no to trawek trochę

Piękne, a tu Rącznik się ostał

Wiesz Irenko, ja doszłam do wniosku, że trawy spokojnie mogłyby zastapic mi wszystkie byliny
One są tak rozmaite pod każdym względem, wyglądaja doskonale niemal cały rok, nie sa kłopotliwe, no tylko z czasem wymagaja dzielenia.

Wszystkie te kwitnąca byliny, które wymieniłaś są piękne tylko bardzo krótki czas. Np ostróżki - teraz mam po nich dziurę...
Ogrodowe zacisze 12:28, 07 sie 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Poleżałam na leżaczkach,
ale jeszcze chętniej pospacerowałam żeby kwiatki oglądać.
Wspaniałe wrażenia są z Twojego zacisza.
A jakie to trawy z tym czosnkiem główkowatym?- dobre połączenie

Witam!
Ta trawa to rozplenica japońska Pennisetum alopecuroide czyli potocznie: piórkówka.
Tutaj sadzona z ubiegłego roku.

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 12:25, 07 sie 2013

Do góry
To śmiało możesz to pudło zaadoptować Maluch chyba się nie pogniewa

Dzisiaj dostałam przesyłkę z Anglii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 07 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Irenko, praca kolosalna!

Było pięknie, bo był taki busz, ale teraz będzie jeszcze piekniej, bo będzie bardziej przejrzyście, mniej gatunków, zgrupowane, więcej trawek, mniej bylin, które wyglądają dobrze tylko przez krótki okres.

Te variegaty cięte w kostkę wygladaja bardzo elegancko, a ta Twoja szeroka pasiasta trawa (ta sama, co ją mam od Ciebie )) jest absolutnie cudowna. Hakone widzę masz też wielką i piękną.

Zmiany w ogrodzie i przesadzanie to po prostu konieczna konieczność
Ciężko, wiem coś o tym. Posadzenie kilku roślin w tym upale, to już jest wyczyn, a taka ogrodowa rewolucja.....

Ale psie budy zostają, mam nadzieję. Tak pięknie sobie stały pod winogronkiem.

Krysiu, jak klarownie ujęłaś, to co robię, tak właśnie chcę; byliny dość szybko brzydną, a ogród ma cieszyć cały rok i nie przysparzać tylko pracy i tak będą kwitnąć przecież róże, piwonie, orliki, floksy, ostróżki, lilie, dalie, tulipany i przebiśniegi, krzewy i wiele innych..

czeka mnie jeszcze zakup cisów, 3 formowane i z kilkadziesiąt na obwódkę, muszę poszukać w dobrej cenie
trawka dokładnie ta, co wysłałam, z niej zrobię u siebie skarpety pod cyprysiki nutkajskie
ale mam i inne ładne trawy, jeszcze nie wiem, gdzie je przesadzić, aby był najlepszy efekt; no i dojdą hakone i miskanty Ml w większej ilości, ale pisałam
zastanawiam się jeszcze nad miskantem Gigantusem, mam 2 miejsca, gdzie byłoby idealnie, myślę...
budy i winogrona zostają, jak są, nawet mnie to nie razi

no to trawek trochę

Ogrodowe zacisze 12:17, 07 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Marysiu....dzieki za spełnienie mojej prosby.. i za fotki...... twój ogród nieustannie mnie zachwyca swoja kompozycja, klimatem, dorodnymi roslinami...
Nie dość że mas piękny ogród... to jeszcze jak czytam... ...bez komarów... o rany... gotowa jestem reszte lata przesiedziec u ciebie zamiast u siebie, gdzie fruwają i kąsają te nienasycone bestie....

Witam Małgosiu!
Pogoda dopisuje, komary na wymarciu. Nie jest źle

Liliowo i kolorowo:) 12:11, 07 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/431450/original.jpg[/img] [img

Cudny kolor!
lubię taki w ogrodzie, widać go z daleka
A pachnie?
Pozdrawiam Danusiu .
Już jest gorąc!!

Celinko mysle, że jedna z ładniejszych Pięknie pachnie ale to słónce palące je i tak wykończy a szkoda .
Upał jest okropny a mój cukier totalnie idiocieje Ale uff jeszcze dwa dni i oby nie było gwałtownych burz
Z czym zasadzić tuje?? 12:10, 07 sie 2013

Do góry
witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé

dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy

oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego

Ogrodowe zacisze 12:05, 07 sie 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie z Bieguna Ciepła

dziękuję Kochana, również pozdrawiam :*
śliczny avatarek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies