Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Majowo nie tylko w maju 14:07, 29 wrz 2013

Do góry
Posadzilam juz cebulowe, jakoś wcześnie w tym roku ale obawiam sie, że potem będę za krótko z czasem. Tutaj posadzilam tylko białe tulipany - rożne, agress white, calgary, mondial i mount tacoma. A miedzy kulkami z przodu szafirki.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:52, 29 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Zdjęcia jesienne super!
Podoba mi się ten winobluszcz na sąsiada ogrodzeniu
A ja trzymam karaganę dla ciebie,nawet w piątek Agnieszce ja pokazywałam
...przechowalnik pomalutku pustoszeje

Ja mam bluszcz na ścianie północnej przy kuchni Lubię takie klimaty Tylko nie wiem,jak ja teraz okno umyję na zewnątrz

Masz dla mnie Karaganę???? Naprawdę????? Moja w tym roku w maju padła. Bardzo dziękuję A czy ja mogę się jakoś odwdzięczyć? Czy jest coś z mojego zbioru roślin,co Cię może zainteresować? Oczywiście mam na myśli, to co da się podzielić

Pozdrawiam

Mazury i mój kawałek ziemi 13:43, 29 wrz 2013

Do góry
Troszkę kolorów z mojego ogrodu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 29 wrz 2013

Do góry
i nowe trawy
Arudno Donax Auerovariegata...czyli trzcina laskowa, Cortaderia sollana, czyli trawa pampasowa Pumila i turzyca Bunny Blue
Postawić trawkę nad i... 13:20, 29 wrz 2013

Do góry
...to ta zaznaczona na czerwono...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:19, 29 wrz 2013

Do góry
Mamy dziś kolejny piękny, słoneczny i ciepły dzień Właśnie wróciliśmy z długiego spaceru z psem po mojej okolicy. Przy okazji narwaliśmy śliwę tarninę Będzie na nalewkę

I kilka fotek ze spaceru

Pięknie wybarwia się winobluszcz na ogrodzeniu sąsiada

Nasze okolice

Nawłocie na polu,lubię je bardzo

Trzmielina oskrzydlona

Owoce głogu

Zawsze po takim spacerze mam mnóstwo energii,czas ją spożytkować Najpierw ogród, potem rower

Miłego dnia kochani

Puste pole z wysepką kwiatową 13:18, 29 wrz 2013

Do góry
Elfik napisał(a)

ELFIKU-MIÓD NA ME SERCE....
Mój nowy stary ogród 13:17, 29 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)

Ja bym jeszcze zrównała wszystkie tuje, żeby były jednakowej wysokości skoro ma być idealnie
Chyba że są jednakowe, a ja źle widzę
Postawić trawkę nad i... 13:16, 29 wrz 2013

Do góry
Postawić trawkę nad i... 13:15, 29 wrz 2013

Do góry
Postawić trawkę nad i... 13:14, 29 wrz 2013

Do góry
...Gabi - stożek irokez....
Postawić trawkę nad i... 13:12, 29 wrz 2013

Do góry
...jeszcze raz kandydat na stożek w towarzystwie kul bukszpanowych i berberysa NN który czeka na nowy dom... to robota wczorajsza....i budowa rabaty z obwódką....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 29 wrz 2013

Do góry
a to moje datury
i moja trawa NN, nie wiem czy po kwiatostanie ktos rozpozna, co to jest?

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:05, 29 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I teraz to, Kochana, zrobiłaś okropny błąd....kupiłaś astry. Mam 3 rodzaje...będę dzielić wiosną. Miałabyś gratis. Ale gdybyś się jeszcze nie zaspokoiła, daj znać

Teraz mi to mówisz? A ja kupiłam takie astry:

Dzięki za ofertę, następnym razem chętnie skorzystam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:03, 29 wrz 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

A on szybko rośnie, czy taki raczej leniuch jest?

Na pewno Kasiu rośnie wolniej, niż tradycyjny sumak octowiec, ale to raczej zaleta, niż wada.Ja uwielbiam tego mojego sumaka, bo w pochmurny dzień daje tyle światła w ogrodzie i wprowadził trochę egzotyki do mojego ogrodu.

Tutaj mała sadzonka Do przekazania dalej na wiosnę

A tu moje drzewko rosnące w tym miejscu od 2008 r.Niestety hosty już trochę tracą urodę Cóż, jesień

Wtedy,kiedy mówię o klimacie miejsca pod sumakiem,mam na myśli ten obrazek

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 12:53, 29 wrz 2013

Do góry
i jeszcze

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 12:52, 29 wrz 2013

Do góry
Kolejne czapeczki

Mój nowy stary ogród 12:46, 29 wrz 2013

Do góry
U mnie znowu zmiany Przekopywania ciąg dalszy Przesadziłam magnolię, zobaczymy czy ruszy na wiosnę. Pod nią są hosty i trawka. Zachorowałam na miłorzęba i choroba bardzo się pogłębiała musiałam go mieć
Porobiłam przeszczepy trawy. Trawnik jeszcze wyrównam, kanciki i te sprawy Przy chodniku doszły kamyki. Rosną tam cztery tujki danica malutkie i zastanawiam się czy zostawić i dodać małe trawki, czy wymienić na coś innego.

Trzeba jeszcze podsypać korą.
Na dzisiejszy pochmurny dziań tak to wygląda:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 29 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ale się nie przemęczaj następnym razem będziesz mieć nauczkę i nie będziesz dotykać narzędzi tego typu

Kondziu, no coś ty, nadal będę piłowac, ale będę podwójnie uważac
zurawki w gazonach

takie stado gości było, chyba ze 100, szalały w tujach i nagle...ucieczka, bo

nadleciały te panie
Ogród z platanem. 12:39, 29 wrz 2013

Do góry
Teraz odpowiem.

Dziękuję bardzo za wsparcie w chorobie. Co roku przechodzę katar zatokowy i już trochę się przyzwyczaiłem. Na szczęście dzisiaj trochę cieplej i mogłem wyjść chociaż na chwilkę zrobić zdjęcia

Danusiu, czytałem artykuł. Konwalnik wsadzony na razie w miejsce gdzie może się spokojnie rozrastać, do czasu kiedy coś mi w głowie zaświta i wymyślę jakąś kompozycję z jego udziałem. Wtedy obowiązkowo żwirek!
Tuje przesadzam takie ok. 2 m wysokości. Jedną już przesadziłem, ale jeszcze 3 mi zostały z tego klombu z jodłą koreańską. Tam rosną wsadzone w trójkącie, ale już widzę, że to był zły pomysł, bo za pare lat zaczną się przerastać z wiśnią i będę musiał ciąć. Jako, że dążę do ogrodu jak najmniej obsługowego, tak też wolę zlikwidować problem w zalążku i zastapić je dereniami 'Sibirica', które mam z sadzonek z wiosny. Kiedyś urosną na ładne krzewy i będą pasować jesienią do całości. Żywotniki powędrują na przód, gdzie kiedyś mają być tłem dla brzóz pożytecznych, które może będą tam rosły. Jałowce i berberys i cyprysik też przesadzę kiedyś. Boulevarda już wyrzuciłem, bo nieładny był. Teraz dojdą jeszcze te trzy szmaragdy w rządku, które wiosną wyrównam pod sznurek. Zamieszczam zdjęcia, żeby zobrazować jak jest dotychczas.

Before

After

Ostateczną wersję pokażę jak już będzie skończone całkowicie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies