Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Majowo nie tylko w maju

Majowo nie tylko w maju

Mila 12:14, 21 wrz 2013

Ogród i zmiany u Madżenki sprawiły, że u mnie na tapetę wróciły turzyce i inne trawska. Piękne, lekkie latem, zachęcające jesienią i tajemnicze zima.... Idealne. Tylko jakoś chyba sie nie lubimy
Miałam juz rozplenice, uwielbiam ich pokroj i "kotki" ale ani razu nie przetrwały zimy... ewidentnie robię coś nie tak
Przejrzałam artykuł Danusi ( ach to imię niesie ze sobą same cudowne skojarzenia i wspomnienia. Dla mnie Danki to kobity z jajem i wielkim, otwartym sercem. Mam/miałam ich cztery, w tym moja śp. babcie Danusie)...... a artykuł o turzycach, oglądałam zdjęcia i zastanawiam sie jak można ich nie mieć))

Nowa rabata stwarza nowe możliwości
Podobają mi sie "evergold" z przodu rabaty, przed różami i bukszpanami, "prairie fire" boska !

Rozplenice były kiedyś obok i za kulkami. Moze znowu spróbuje, ładnie było
Mila 12:21, 21 wrz 2013

Aaaa te dziady zmarniałe na górce idą na wiosnę w zapomnienie chyba, ze M da jeszcze radę je usunąć jesienią.
Szukam pomysłów na ta górkę więc jak macie jakieś sugestie )) to proszę nie krępujcie sie
Mila 12:29, 21 wrz 2013

Brzozom pobcielam dolne gałęzie, zrobiło sie jaśniej

To wiosenne zdjecie
Mila 12:33, 21 wrz 2013

I jesiennie sie zrobiło
Mila 12:36, 21 wrz 2013

A clematisy i róże nie dają za wygraną i kwitną nieprzerwanie
Mila 12:49, 21 wrz 2013

Przed i po
Teraz stwierdzam, że nie za bardzo wogóle coś widać.... hmmm... niechnotowarzystwo trochę podrośnie
A i domku i piaskownicy na wiosnę nie będzie (ku mojej uciesze i smutkowi dwóch rycerzy )
Mila 13:57, 21 wrz 2013

Myślę i kombinuję z tym miejscem
Przedłużenie tarasu i miejsce na stół ? Powiększona rabata? Na razie szukam inspiracji

Mila 14:03, 21 wrz 2013

Jedno jest pewne - nie znoszę kostki downa - jak ją nazywamy więc na 100% idzie precz. Tylko czym ją zastąpić? Kostka granitowa jako opaska wokół domu - for siur, lubię trawę dochodzącą do samego tarasu ale czy to praktyczne? Cudny piaskownice, a moze przedłużenie tarasu teżw drewnie?
Mila 14:07, 29 wrz 2013

Posadzilam juz cebulowe, jakoś wcześnie w tym roku ale obawiam sie, że potem będę za krótko z czasem. Tutaj posadzilam tylko białe tulipany - rożne, agress white, calgary, mondial i mount tacoma. A miedzy kulkami z przodu szafirki.
Mila 14:12, 29 wrz 2013

Trzmielina szaleje, uwielbiam ją