Tak - to tojeść rozesłana Aurea. I ona rośnie szybko....ale na deszczu. Jak były upały to stała w miejscu i stała mimo codziennego podlewania. Jak zaczęło padać to się mi rozpełzła i jest trzy raz większa - wdrapuje się na gabion Liście ma nieduże, wielkości paznokcia w małym palcu
Dziękujemy wszystkim odwiedzającym nasz ogród za miłe słowa i wyrazy sympatii
Trawy, hortensje, rozchodniki i żurawki.. pomimo wielu innych gatunków, one chyba jednak dominują w naszym ogrodzie...
Ja dziś pół dnia jeżdziłam za hostjami i takich okazów nie udało mi się znaleść ale może to ze względu na porę roku. Za to kupiłam rododendrony i Hania wytargowała przecudną magnolię !
Mam strasznie dużo tych hortensji w projekcie. Nie wiem czy szukac teraz czy czekać na przyszły rok?
Piękna werbena, cudownie Ci wyrosła.
Ja siałam kila razy i nic, dopiero z nasionek o Beatki z miniformatu wzeszły, ale chyba nie zdążą zakwitnąć, a o wydaniu nasionek nie ma co marzyć, dobrze, że trochę zostawiłam to wysieję wiosną.
Most na rzece Tara w Czarnogórze, a żeby nie było, że przynudzam to było też troszkę adrenaliny.... rafting po rzece...
O razu o Tobie pomyślałam, bo lubisz wodę... Rzeka tylko czasami była taka spokojna