Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:58, 19 wrz 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Sylwuś - dzięki za odpowiedź u mnie w sprawie darni Takie trzy grosze to ja przyjmuję z wdzięcznością zawsze Zapytam jeszcze - możesz mi tak orientacyjnie powiedzieć jak długo czekasz aż to się tam pod spodem przerobi? myślisz że wiosną można będzie już sadzić?
I jeszcze mam jedno- ania asc mi zwróciła uwagę że to bajzel będzie i ziemia po której biega sobie psiak - a potem do domu - noooo, to pewien problem być może jak myślisz czy można taką darn odwróconą czymś przykryć - typu folia albo włóknina? Zeby błocka nie było... czy to się pod tym tez fajnie rozłoży?
Jakbyś mogła jeszcze ze trzy albo cztery grosze wtrącić na ten temat.... - może u mnie??? pliissss

przykryłabym agrowłókniną aby w domu nie było błotka .....

odwróconą trawę przecinałam nożem do kantów aby ją trochę rozluźnić (bo nie mam glebogryzałki a nie chciało mi się kombinować z wypożyczaniem , przewożeniem itp.) i powiem , że w tak wyciachanej odwróconej trawie sadziłam .... no może tam gdzie wyraźnie przeszkadzała to ją przeniosłam w wykopany dołek aby sobie spokojnie gniła

ja takie rzeczy lubię tłumaczyć słownie włączając gestykulację także, jeśli nie będę zrozumiana to spróbuję jeszcze raz

tak dla przykładu jak to wyglądało u mnie ..... wszystko ręcznie .....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:23, 19 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Niesamowite zestawienie: na drugim planie mocne bryły żurawek i bergenii oraz trzmielin a z przodu lekkość traw. Na bergenię się zapisuję, jeśli nie uda się jej kupić już i teraz.

Edit: co to jest to bordowe (kwiat) przed ostnicą?
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 19 wrz 2013

Do góry
I ostatnie info ogrodowe.. i muszę uciekać....
Trawa posiana 7 września nie rosła z powodu braku deszczu, a podlewać mi sie nie chciało.. ale 2 dni mokre zrobiły cuda..... wyrwa w trawniku po różach zarosła.... nawet agro zdjęłam, chociaż M mówił by zostawić, niech sie zagęszcza.. już nie denerwuje.... teraz kupić opaskę, wstawić i można wykańczać ...
Tak było...

A tak jest

Z bliska brak gęstości, ale wizualnie jest zielono
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:06, 19 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
No ja tak właśnie z bukszpanami mam. Jak miałam je w nosie, to nie chorowały, a teraz pielęgnuje, a one świrują.

Nawet mnie nie strasz.... bo kupiłam kolejne... na zywopłot.... maja metr wysokosci... będę je formować na osłonę między wsiowym, a sąsiadami Więcej się nie zmieściło do osobówki... bez doniczki maja metr wysokości..
Mój mały skrawek ziemi 17:04, 19 wrz 2013

Do góry
Dziś byłam z rewizytą u Magdy.. ale zamotana i zakręcona kobieta ze mnie.. wzięłam aparat... ale bez karty.. no i są tylko 2 fotki... tyle się zmieściło w pamięci telefonu

Zapomniałam pochwalić, że masz dobrą rękę..bo jak ja bym cięła te spirale.. to nie wiem co by z tego wyszło... ale na pewno nie spirala..

Poczochraj Leonka (dla mnie to Leon do końca życia ) Nie zdążyłam...

A rabata wrzosowa wygląda lepiej niż na Twoich foto To nowe nasadzenia efekt będzie za rok.. a już jest ładnie..

Pozwalam sobie ja wstawić

I my....

I głowa do góry.... zawszę mogę do Ciebie podjechać i pomóc sie głowić co i gdzie.. jak wiesz ten kierunek jest dla mnie korzystny bo mam rzut beretem rodzinki Zawsze wołaj.... ja już jestem po szkole błędów, które robię nadal.. ale u kogoś już sie ich wystrzegam
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:59, 19 wrz 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Wydedukowałam się i czekam na przesyłkę z cebulami ,przy obsadzaniu nimi zastosuje się na pewno do Twoich rad. Efekt nie super

Dziś byłą rewizyta u Magdy.. ale zamotana i zakręcona kobieta ze mnie.. wzięłam aparat... ale bez karty.. no i są tylko 2 fotki... tyle się zmieściło w pamięci telefonu

Zapomniałam pochwalić, że masz dobrą rękę..bo jak ja bym cięła te spirale.. to nie wiem co by z tego wyszło... ale na pewno nie spirala..

Poczochraj Leonka Nie zdążyłam...

A rabata wrzosowa wygląda lepiej niż na Twoich foto

Pozwalam sobie ja wstawić

I my....

Ogród Bogusława 16:53, 19 wrz 2013

Do góry
Kiwi
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:52, 19 wrz 2013

Do góry
Oglądając takie zdjęcia aż tupię z niecierpliwości nogami by oglądać co to się będzie działo w tym ogrodzie

Też miałam ostatnio padł mi dysk na szczęście wszystko oprócz programów, udało się odzyskać. Trzymam kciuki

P.S.hihihi ja też dziś idę szlakiem Wielkopolskim, byłam u Borbetki, odwiedziłam jej gości z Wielkoposki (Anulka, Wietrzyk i Zielona) i jakimś cudem tutaj mnie przygnało
Ogród Bogusława 16:43, 19 wrz 2013

Do góry
Pomidorki samosiejki, muszą iść do domeńku inaczej nie dojrzeją
Ogród cioci 16:39, 19 wrz 2013

Do góry
Hura. Słonko wyszło na 5 minut.
Ogród w Puszczykowie 16:23, 19 wrz 2013

Do góry
wietrzyk napisał(a)

skarby

Ja również wśród skarbów miałam garnki, talerze, eternit, worki, butelki, szyby. pręty metalowe - 6m, lalki, samochodziki, mnóstwo popiołu wymieszanego z puszkami i nadal po 5 latach od gruntownego sprzątania (szczególnie blisko pni drzew) znajduję jeszcze jakieś drobiazgi
Biżuterii ani innych cennych drobiazgów też nie znalazłam.

Fajnie, że coraz więcej osób z Wielkopolski
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:19, 19 wrz 2013

Do góry
Natalia może niekoniecznie same miniaturowe a raczej wąsko rosnące, widziałem w Wirtach "miniaturowego" Nidiformis miał 2x2,5m !!!
opowieści o hortensjach bukietowych lubiących pełne słońce są mocno przesadzone, przy dobrym nawadnianiu wytrzymują ale jak trafi się dzień prawdziwej lampy to nie ma silnych i plamy na kwiatach zostają na długo Pinky Winky piękna jest i już
ogrodowych też mam parę np
Ayesha...............................................................................Endless Summer Or.

Hanabi i Fantasia

Krystyna
wylewałem niewielki(symboliczny) fundament i zaprawa betonowo wapienna

Anita mam obawy czy żurawki w tym miejscu wytrzymają ale to okaże się za rok
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:14, 19 wrz 2013

Do góry
Mój M dzis zrobił takie zdjęcia

Ogród do kwadratu 16:05, 19 wrz 2013

Do góry
Justynko - znalazłam fotki z tegorocznej wiosny:
27 kwietnia (z zima była u nas do 7 kwietnia - jeszcze leżał śnieg)

a tak było 19 maja
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:56, 19 wrz 2013

Do góry

Mazury i mój kawałek ziemi 15:14, 19 wrz 2013

Do góry
Szkoda bo hebe takie ładne i tanie tez nie było a ja kupiłam 4 szt więc na przyszły sezon już jej nie będzie .Kosiłam trawkę mniałam zrobić fotki ale zaczoł padac deszcz i trawa skoszona a z fotek tylko to mi się udało zrobić bo to było przed drzwiami wejściowymi ale tego gościa nie wpuściłam tylko wyrzuciłam do sąsiada na pole i fotkę zrobiłam.
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:10, 19 wrz 2013

Do góry
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:06, 19 wrz 2013

Do góry
Zagospodarowanie działki 15:05, 19 wrz 2013

Do góry
Wizualizacja domu to tylko taka wizja architekta dla żonki żeby zobaczyła jak to ma mniej więcej wyglądać. Dojdzie do tego odpowiednia sztukateria ozdobny balkon i duży prostokątny taras z tyłu.
Zaczynając od podjazdu miałem na myśli coś takiego po obu stronach podjazdu

Tył ogrodu i rabaty w kwadracie jak tutaj
http://gardenpuzzle.pl/img/tutorial/barokowy-szablon.jpg/

lub

http://mkklos.pl/ogrodyozdobne/ogrod_barokowy/barokowy.jpg

ewentualnie

Całość ma domykać altana z dachem półokrągłym, wykonana z drewna. Zastanawiam się czy nie domknąć(oddzielić) tej części ogrodu od warzywniaka np półokrągłą pergolą lub żywopłotem. Za altanką zostaje wtedy dużo miejsca na warzywniak, ewentualnie garaż w przyszłości.

Moim zdaniem obsadzenie działki tujami ma ta zaletę iż za kilka lat będzie to zielona ściana cały rok odgradzająca mnie od oczy sąsiadów i przejezdnych (działka znajduje się na peryferiach miasteczka przy drodze gruntowej. Jeśli nie tuje to czym w takim razie odgrodzić się od okolicy?
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:00, 19 wrz 2013

Do góry
A teraz zakładanie trawnika:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies