Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 18:08, 29 lip 2013

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 18:06, 29 lip 2013

Do góry
Zbyszku, dziękuję Wam za zaproszenie do samochodu na spotkanie u Alinki. Jak wiesz nie mogłam skorzystać, ale liczy się pamięć i dobre chęci. Moja ketmia, to bliżniacza siostra Twojej. Podlewaj codziennie, bo te upały ją wykończą.

Moja tak wygląda.Przepraszam, że wstawiłam fotkę u Ciebie ale to przez zazdrość, że chwalą tylko Twoją. Ucałowania dla Was.

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 18:03, 29 lip 2013

Do góry
udało się wstawić zdj wczoraj był problem z serwerem.

pan jaszczur wygrzewający się na słoneczku

nowo posadzona lawenda ...

Moje poletko 17:51, 29 lip 2013

Do góry

Aniu moje porzeczki na pewno juz suche na wiór,nie zebrane.Nie było kiedy.
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 17:39, 29 lip 2013

Do góry
Melduję się po 10-dniowym pobycie w Anglii. Ominęło mnie spotkanie u Alinki, czego bardzo żałuję. Sądząc po relacjach spotkanie mieliście bardzo udane. Ja też nie próżnowałam i zwiedzałam ogrody i parki w północno - zachodniej Anglii.W moim ogrodzie posucha, zaraz też zabrałam się do podlewania, pod ketmię idą 3 kubła wody.

Lilie tak intensywnie pachną szczególnie wieczorem, że dech zapiera.
Potrzebuję Waszej pomocy - nie wiem co posadzić pod domem ? 16:58, 29 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich ogrodników i ogrodniczki!

Jak patrzę na wasze ogrody to jestem pełna podziwu a z drugiej strony załamana, że ja niestety nie potrafię tak świetnie dobierać roślin itp. Stąd moja prośba do was o pomoc, gdyż to co posadzę to za jakiś czas stwierdzam, że to złe miejsce albo nie o to mi chodziło i zaczyna się przesadzanie i tak bez końca. Doszłam do wniosku, że jak będę tak przesadzać to nic mi nie urośnie a dużo roślin mi przy tym przekładaniu padło. Za zagospodarowanie ogrodu wzięłam się tak naprawdę rok temu. Niektóre rabaty mi wyszły jako tako, trochę moim zdaniem jeszcze wymagają pewnych zmian "kosmetycznych" ale bardziej na zasadzie dosadzenia czegoś ładnego. Największy problem mam z rabatami z przodu domu bo to co posadzę to mi się niestety nie podoba a chciałabym, żeby były one naprawdę reprezentacyjne i ładne.

Na zdjęciach jest właśnie rabata, która przechodzi z przodu domu łukiem na boczną stronę.
Od prawej mam posadzone : świerk Inverso, tawuła jap. Goldflame, Conica, modrzew, 2 szt. Goldflame, Conica, świerk Białobok, 2 szt. conica. Jak muszę coś przesadzić to trudno chociać tych świerków wolałabym już nie ruszać bo to byłaby 3 zmiana. Jednak ufam waszym doświadczeniom i talentom ogrodniczym i jeżeli mi pokażecie co ładnego u mnie można stworzyć to jestem gotowa na wszystko, łącznie z przesadzaniem. Chciałbym żeby ta rabata o każdej porze roku wyglądala ładnie, czyli ładne kwiaty kwitły po kolei a tłem były iglaki (tylko niskie odmiany ze względu na okna).Wszystko mam zasypane korą i trochę kamyczkami.
Piszcie, rysujcie, podpowiadajcie, wszystko będzie mile widziane i będę wdzięczna na pomoc!

Wszystko o czym ... Marzysz 16:50, 29 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
To jak się tak chwalę, to pokażę Wam jeszcze mój warzywniaczek, z którego jestem bardzo dumna

Kasia, chciałam nieśmiało przypomnieć wpisy poprzednie. A propos warzywniaczka. Duma Twoja jest uzasadniona.
Wszystko o czym ... Marzysz 16:42, 29 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
warzywniak taki wsiowy, zero elegancji ale smaczny

a w warzywniaku wsiowe kwiatki

Najpiękniejsza wsiowość! Piękno użyteczne. Widzę i elegancję w pięknej dorodnej kapuście i pomidorach w rządku. Kwiaty dopełniają całości.
Kasia, bardzo dziękuję za spotkanie. Pogadałyśmy sobie!
Mój kawałek raju II 16:40, 29 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Jasiu kochana, to już dzisiaj się piszę na sadzonkę oczywiście odpłatnie lub zrewanżuję się czymś innym jeśli pozwolisz
A ja czekając na więcej zdjęć od Alinki wcinam fląderkę, którą mi przyjaciele przywieźli znad morza, myśląc, że nie jadłam obiad zostawiłam ją sobie na kolację jest przepyszna

ojej, ale bym zjadła!! chyba się trzeba nad morze na jeden dzień kopsnąć, dla tych ryb
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:38, 29 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Wczoraj miałam wstawić, już zjedzone Wypieki mi wychodzą

Chyba Cię zaadoptuję....
Mój kawałek raju II 16:27, 29 lip 2013

Do góry
Aniu pozdrawiam serdecznie w ten upalny dzień. Od jutra ma być chłodniej. Nareszcie. Przesyłam ci motylka z mojej działki. Akrobata na liatrii.

Mój ogród 16:18, 29 lip 2013

Do góry
A tak wyglądła moja działka około wpół do osmej rano.

Motylki cd.

A to zeszłoroczny motyl, zdjęcie wleiłam dal porównania, bo to zdjęcie robione było małym Kodakiem.

Mój ogród 16:13, 29 lip 2013

Do góry
Dzisiaj u nas Afryka - upał, ale na szczęście ok jutra ma być lepiej. Dobrze, że na działce podlała Bozia, zaraz tak mi chyba nie wyschnie. W piątek pojadę na działkę, będę cały tydzień z córką i wnuczkiem. Już się cieszę na ten tydzień.
A dzisiaj chciałam pokazać swoje motyki, moje bo sfociłam je w swoim ogrodzie. Motyli ród w tym roku w dużej ilości odwiedza mój ogród.
Na jeżówce

Na pysznogłówce

Akrobata na liatrii

Przedwiośnie ogrodu..:) 16:07, 29 lip 2013

Do góry
martika napisał(a)
Wczoraj cos zdjecia mi nie wchodziły. Jest ta:

super ! bardzo mi się podoba
Gdzieś na końcu świata... 15:10, 29 lip 2013

Do góry
Nareszcie zakwitł mój rajski kwiat sundaville

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 15:05, 29 lip 2013

Do góry

Tak wyglada mój miłorząb

Białe floksy stoją na baczność i im nic nie dolega

Dzisiaj słońce dało nam trochę odpocząć i okulary można odłożyć i basen przykryć. Dziś chlapania nie będzie, chyba, że pod wodą z chmurki.

Przedwiośnie ogrodu..:) 15:05, 29 lip 2013

Do góry
Mam jescze takie zjdecie , ta dalej kawalek przedogródka...tez sie robi. Widac za tujami Serby , a przed nimi Hort Limki.
Ogródek Anity 15:01, 29 lip 2013

Do góry
To vanilla fraise (???)

A to magical candle (???), nie mam znaczników na hortensjach...

Spacer po moim ogrodzie 15:01, 29 lip 2013

Do góry
Przedwiośnie ogrodu..:) 15:01, 29 lip 2013

Do góry
Wczoraj cos zdjecia mi nie wchodziły. Jest ta:

Tamdalej, gdzie te doniczki jest zostawione miejsce na Buka Rohan Obelisk i cos na dole. Tez bede robiła ...wnet....A tutaj nie wiem czy cos jeszcze dodac?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies