Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 12:17, 13 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś jedna z dwóch moich wiewiórek postanowiła mi sie bliżej przyjrzec.

Bogdziu piękną masz lokatorkę
Pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:15, 13 wrz 2013

Do góry
Dobre! Moje dzieci się uśmialy jak im to powiedziałam

Kurcze, nienawidzę chorować a tu tchawica antybiotyk i siedzenie w domu. Czasem więc otwieram na chwilkę okno i patrzę na takie widoczki:

Widok z sypialni:

Widok z salonu

Widok z jadalni:

I jak otwieram drzwi

Rododendronowy ogród II. 12:14, 13 wrz 2013

Do góry
bacowa napisał(a)
Witaj Bodziu
mam ogromną prośbę do Ciebie , o pokazanie jagody amerykańskiej , jak wygląda po kilku latach .
Karola pisała że masz duże już krzewy . Ja właśnie kupiłam 4 szt i nie bardzo wiem jak szeroko je posadzić .
pozdrawiam Ewa

Ewus masz zdjecia

Na pierwszym sa młodsze krzaki (jakieś 7 lat) na drugim starsze (ok 11-12 lat) Nie wchodziłam w ten gąszcz bo zdjęcia robione na szybko ale te starsze są wyzsze ode mnie nawet z wyciągnietą reką.Myśle ze metr kwadratowy na jednego to koniecznosc.
Ranczo Edy 12:09, 13 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
a to efekt [/quot
Przychodzę z rewizytą
Piekna ta rabtata powstała...warto czasami się napracować...efekty cieszą.....
widzałam ostatnie zakupy...uprzedzam pęcherznica diabolo bardzo ekspansywna jest, potrzebuje duże miejsca, co nie znaczy, że nie jest piękna....sama ją mam i niezmiennie mnie zachwyca,a to pięknym kolorem, a to pięknymi kwiatostanami, a to pięknymi owocnikami
Pozdrawiam
Ogród cioci 12:09, 13 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj zimno i deszczowo. Do ogrodu zerkam tylko przez okna. [img size=640x480]http://Ktoś zakosił baterie z aparatu.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 11:58, 13 wrz 2013

Do góry
Przyszłam odwiedzić czerwony domek,bo mnie zaintrygowało.
Wszystko pooglądałam,pozaglądałam po kątach,kwiatuszek zostawiam.

Gość niecodzienny...
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 11:53, 13 wrz 2013

Do góry
ostatnio taka szycha nas odwiedza, na tyle czuje się tu swojsko że wczoraj przyprowadził swoją klępę z młodym
przepraszam za jakość zdjęcia ale zbliżał się wieczór i było dżdżyście

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 11:52, 13 wrz 2013

Do góry
Pokazuję zestawienie, które mi się udało zrobić tzn. najbardziej mi się podoba u mnie w ogrodzie:

Lawenda i kulki bukszpanowe:

Tak sobie wyobrażałam ten wątek. Dawajcie gotowce z Waszych ogrodów lub inspiracje zestawień. Oczywiście wiadomo, że tego jest dużo na Forum, ale czy nie łatwiej zobaczyć zdjęcia w jednym wątku? Może się za bardzo ośmielam tutaj .

ogrodoweimpresjejolki 11:50, 13 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś rano szukałam Twego wątku, ale inne sprayowy zawodowe mnie odciągnęły od poszukiwań. ... a tu patrze do siebie.. już u mnie byłaś... to sie nazywa telepatia I to o tej godzinie co ja Ciebie szukałam
Trzymaj humor za rogi.. u nas zimno i pochmurno...a deszczu nie ma .. ziemia płacze za deszczem...
A ja płaczę za ciepełkiem

Aniu, bo z humorem mi raźniej, a i od wczoraj lepsze dni Nie wiem ile to potrwa, więc od razu ruszyłam na wycieczki wirtualne. Do Ciebie mam chyba najdalej więc ruszyłam z pełnym bakiem i akumulatorem

U mnie dziś pochmurno, ale czy popada? Ostatnio z opadami było nieźle Beczka z woda opadową z rynny napełnia się systematycznie i służy Markowi do podlewania pomidorów w tunelu.

Pomidorów już nie przetwarzam zjadamy na bieżąco (zapasik już jest) , ale pietruszkę jeszcze mrożę, zimą będziemy jeść i karmić nią rodzinkę i gości dodając do różnych potraw. Ma wspaniałe działanie oczyszczające organizm i nie jest w postaci tabletki

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:35, 13 wrz 2013

Do góry
helo helo fajne zdjęcia urlopowe piesiu cudny u mnie kocięta szaleją i wrzosy wrzosy na czasie będą cieszyć kolorami kompozycia kwiatowa suuuper buźiam na cały dzień
W cieniu - zacieniona 11:34, 13 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Zapisałam będe szukać bo mam jeszcze jedno miejsce gdzie moge wsadzić
Bogusia my tez korzenie z lasu przywozimy i kamienie oczywiście jak są ładne
Kusisz tymi grzybami jutro jedziemy
Życzę udanego grzybobrania....hortensji nigdy dość.
Najlepiej ukorzeniam z odkładów...z patyczków udają mi się Anabelki...inne słabiej.

Odkład z ubiegłego roku...w przyszłym będzie już spory krzaczek.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:33, 13 wrz 2013

Do góry
A jeszcze tylko dodam, że tych cebul prezentowych mam więcej

Już je pokazywałam wcześniej, tylko napisałam, że są od Ani, a one są od Hani (Annabell, Żywopłotki cisowe)

No to mam narcyze, hiacynty, sporo czarnych tulipanów !

I jak tu się nie cieszyć

Miłego dnia, ruszam do stacji kontroli pojazdów
Stempelek czas wbić nowy.
Ranczo Edy 11:27, 13 wrz 2013

Do góry
hej hej pięknie się zrobiło a rano nos mi zmarzł witajcie Renatko co tam u ciebie muszę luknąć Debrusia na razie te koktajlowe się trzymają deszcze jeszcze u mnie się nie zaczęły chociaż wytrzymują dłużej jak te zwykłe,mam koktajlowe i takie co mają trochę większe owoce i liscie smieszne i rosną prawie na ziemi i cos już mi się nie podobają chyba wyrwę bo takie jakies liscie żółte oooooo Atenko kapucha taka nie bardzo w tamtym roku była lepsza widać tak jak z ludźmi są silni i słabsi pozdrawiam wszystkich hej hej a teraz idę wykopkować bo buraczki mi żółkną nie ma deszczu muszę do Kasi scieżkowej bawarskiej się zgłosić paaaaaaaaaaaa
W kamiennym kręgu od początku 11:14, 13 wrz 2013

Do góry
Teraz pozostaje tylko zrobić nasadzenie i czekać na efekty

Sebku jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc
W kamiennym kręgu od początku 11:10, 13 wrz 2013

Do góry
Małgosiu, Elu, Ewciu, Bogdziu, Yolu, Basiu, Madziu, Bogusiu, Grembosiu, Agnieszko, Edytko...
bardzo dziękuję za tyle miłych słow cieszę się, że moje widzenie ogrodu Wam się podoba

A teraz chcę Wam się pochwalić nowym nabytkiem.....cieszę się jak dziecko.....muszę dodać, że dużo w tym zasługi Sebka...pmógł mi zdobyć namiary....baaaaaardzo mu za to dziękuję....

a oto nowy kamienny w kamiennym

Ogród w Holandii 11:07, 13 wrz 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
tajemniczy ogród

A u nas akurat "Tajmniczy ogród" jako lektura - musze Najstarszemu pokazać to zdjecie.
Ogród w skali mikro :) 11:07, 13 wrz 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Właśnie przed chwilą dziki były mnie odwiedzić.. Zdjęcie mega słabe , bo robione tabletem i na dodatek dzikim się spieszylo. ... Ale zobaczcie jak były blisko płotu... A mieszkam naprawdę w centrum aglomeracji...

]

Ja też mam dziki hehehe tzn teść ma

Ranczo Edy 11:01, 13 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
a ty a ty też siedzisz i bawisz się awatarkiem jak ja ha ha tak tak koniecznie a pomidorki koktajlowe są takie wdzięczne i później same się wysiewają , malinki sadziłam jesienią i są to te co do zimy owocują z Kujaw do mnie przywędrowały buźiam masz jeszcze kapustkę a co tam

Alle kapuchy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies