Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

eliza3 15:18, 10 paź 2013

ewsyg napisał(a)

Młodsza córka - przyszła pani kosmetolog wyregulowała mi brwi, zrobiła piling kawitacyjny i sonoforezę i masaż twarzy. To fajnie relaksuje, można dalej sprzątać i myć okna

Ło, matko, ale obcym językiem poleciałaś Nic nie kumam, ale też tak chcę... kiedyś miałam masaż twarzy... bosko się czułam... Taka córcia to skarb
eliza3 15:23, 10 paź 2013

ewsyg napisał(a)
Które klimaty są bliższe Waszemu sercu ?

Takie ?

Czy takie ?

Mojemu sercu bliższy drugi zestaw, ale gdzie robiłaś te zdjęcia, bo chyba nie u nas ???
Kamienne schodki i dzbany to raczej klimacik południowy...
ewsyg 15:59, 10 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Ło, matko, ale obcym językiem poleciałaś Nic nie kumam, ale też tak chcę... kiedyś miałam masaż twarzy... bosko się czułam... Taka córcia to skarb

Elu, ponoć kij ma dwa końce Skarb, fakt, ogromny skarb. Nie mam teraz łatwego życia. Ciągle widzę jej przenikliwe spojrzenie i słyszę teksty typu, zaniedbałaś się mamusiu, chodź zrobię ci, czy tamto. Najgorsze jest jej meczenie dotyczące mojego żylaka. Ciągle mnie pyta, kiedy zrobię z tym porządek. A ja tak, wiosna, lato to działka a jesień i zima to najchętniej bym w sen zimowy zapadła. Ja jestem zmarzluch.
Najbardziej mi się podobało jak miała zajęcia z rehabilitacji, ło jaki miałam kręgosłup wymasowany, wszystko na mnie ćwiczyła. Szkoda, że już się skończyły.
Piling kawitacyjny i sonoforeza to zabiegi ultradźwiękami, mało inwazyjne. Pierwszy to złuszczanie starego naskórka a drugi to wprowadzanie substancji odżywczych. Polecam, miłe łaskotanie i faktycznie poprawia wygląd skóry.
ewsyg 16:08, 10 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Mojemu sercu bliższy drugi zestaw, ale gdzie robiłaś te zdjęcia, bo chyba nie u nas ???
Kamienne schodki i dzbany to raczej klimacik południowy...

Elu, pierwsze zdjęcie to tegoroczne Bieszczady. Niestety tak się zmieniają. Ładne te smerfowe domki, ale czy one pasują do bieszczadzkich połonin ? Coraz więcej takich dziwnych widoków w Bieszczadach. Nad Soliną czułam się jak w mapetkowie.
W kontekście tego i rozmowy mojej z Debrą przypomniała mi się Grecja. Te drugie zdjęcia to mądrość greków. Kultywują takie cudowne miejsca. To małe miasteczko, zrobiło na mnie ogromne wrażenie, porównywalne z meteorami. Wyobraź sobie, że większość domów jest budowane współcześnie z nowoczesnych materiałów budowlanych. Jednak chcąc tam mieszkać trzeba dostosować się do ówczesnych wymogów. uliczki, elewacje, dachy , to wymóg tego miejsca. Dlatego to wszystko wygląda jak stara, bardzo dobrze zachowana osada sprzed iluś tam setek lat.
eliza3 16:13, 10 paź 2013

Ja już bym przymknęła oko na to gadanie i chętnie poddałabym się młodym paluszkom...
Do kosmetyczki nie chodzę, a może warto by było... lat nie ubędzie, ale za to samopoczucie lepsze

eliza3 16:27, 10 paź 2013

Czułam, że ten drugi zestaw to nie u nas. Grecy wiedzą jak tworzyć klimat, jak łączyć stare z nowym, aby nie zmącić charakteru małych miasteczek.
Masz rację, że te domki z pierwszego zdjęcia wyglądają dość dziwnie w bieszczadzkim krajobrazie, jakby wyjęte z innej bajki

ewsyg 16:52, 10 paź 2013

Elu, a oto wyczarowane z doniczek. Czaruj i Ty w te jesienno- zimowe wieczory

Kondzio 16:56, 10 paź 2013

ale genialne bardzo mi się podobają te zabawki hi hi hi
eliza3 17:05, 10 paź 2013

Ewo, bardzo zabawne i pozytywnie zakręcone. Świetna inspiracja, zwłaszcza do zabawy z dziećmi
Przecież my ogrodniczki doniczek mamy pod dostatkiem
ewsyg 17:06, 10 paź 2013

Kondzio napisał(a)
ale genialne bardzo mi się podobają te zabawki hi hi hi

Konrad, czaruj i Ty

U takich zapalonych ogrodników doniczek nie brakuje