Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 12:23, 20 cze 2022

Do góry

Znowu na wsi 12:21, 20 cze 2022

Do góry

Jacuzzi w ogrodzie - inna opcja niż basen. 12:19, 20 cze 2022

Do góry
yahoo!

- Chwila jest aby wrzucić kolejne fotki z jacuzzi który spełnia rolę ONSEN w moim herbacianym ogrodzie, poniżej widać też urządzenie które filtruje i podgrzewa wodę z funkcją hydromasażu
-moim zdaniem to dzięki tej opcji właśnie jacuzzi jest bardziej praktyczne i funkcjonalne od basenu.

pozdrawiam - matane!

Znowu na wsi 12:19, 20 cze 2022

Do góry

Jednakże gwiazdą ogrodu tym razem były rabaty angielskie pełne kocimiętek, przywrotników, piwonii, bodziszków, łubinów

Daleki od ideału..... 12:18, 20 cze 2022

Do góry
Daleki od ideału..... 12:13, 20 cze 2022

Do góry
Aguś, dziękujemy Wam za zorganizowanie spotkania w Waszym cudnym ogrodzie( szczególne ukłony dla mamy za jej pomoc w "przyziemnych" przygotowaniach!)
Dzięki Wam niedziela była pełna wszelakich doznań wizualnych, smakowych i zapachowych( aromaterapia różami!) nie licząc śmiechoterapii towarzyskiej!!!
Piękny ogród, ciekawe kompozycje roślin, wyszukane dekoracje i różne smaczki ozdobne w ogrodowych zakątkach! Zaplanowany i wzorowo zorganizowany warzywniak, pełen już dorodnych warzyw i zapowiadajacych kwitnienie dalii innych różnych kwiatów upiększajacych ten smakowity zgon!!! Pełen szacunek dla włożonej Twojej i ema pracy, serca i Twojej artystycznej duszy!
Oczywiście po wizycie u Ciebie, potrzebuję więcej róż!!!, a póki co lecę dokarmiać moje, bo jakoś zbladły w porównaniu do Twoich Ale takie spotkania dają dodatkowego powera do prac w swoim ogrodzie!
Buziaki dla Was za ten przemiły czas!!! I wszystkich Waszych gości, za te wesołe chwile, pogaduszki, uśmiechy, wymianę doświadczeń i zielone wymianki.

Znowu na wsi 12:12, 20 cze 2022

Do góry

Znowu na wsi 12:09, 20 cze 2022

Do góry

Rododendrony i azalie kończyły kwitnienie, magnolie przekwitły. Lilie dopiero w pąkach.

W Zgorzałem natomiast parking wypełniony po brzegi, rejestracje miejscowe i z różnych rejonów Polski. Zainteresowało mnie wnętrze szopki na narzędzia

W donicach różnokolorowe kompozycje

Znowu na wsi 12:00, 20 cze 2022

Do góry
Szykowałam się głównie na podziwianie piwonii ale zbyt dużo nie zobaczyłam. Część przekwitła albo przekwitała a niektóre jeszcze w pąkach. Ale kilka wypatrzyłam bardziej i mniej pospolitych

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:59, 20 cze 2022

Do góry
Na jutro zamówiłam ostatnie 4 kubiki betonu B25. Chyba ostatnie? Na kolumny i wieniec nad piętrem. Koło środy w przyszłym tygodniu ma przyjechać więźba. A dziś muszę wreszcie zamówić blachę iron click od budmatu, cały poprzedni tydzień w plecy bo kogoś nie ma bo urlop bo długi weekend wrrrr. Gapa ze mnie trochę powinnam ich bardziej cisnąć ale nadal powinno się udać i przyjść na czas, czeka się 10 dni na blachę.

Dach zamowiony. Kolor taki:

Rynny tez srebrne, metalowe. Powinno fajnie wygladac.

I za chwilę domek powinien być przykryty? Szybko to idzie
Chłopaki wybiją też deski z szalunków i zrobią podłogę na poddaszu. Zawsze to krok do przodu w stronę wykończenia a odpady zawiozę do rodziców.
Znowu na wsi 11:55, 20 cze 2022

Do góry
Pierwiosnki też mogłyby Vitę zainteresować

Mnie zachwyciła olbrzymia kępa gillenii

Odmianowy żywokost też ciekawy

Znowu na wsi 11:49, 20 cze 2022

Do góry
Wszędzie słychać ostatnio o panujących upałach, na środkowym Pomorzu póki co przyjemne, niekiedy nawet zbyt chłodne temperatury. Wczoraj pod wieczór zachmurzyło się, parę razy grzmotnęło i lunęło - całość trwała jakieś 10 - 15 minut, ale dobre i to. Zawsze jedno, dwa podlewania mniej.
Po dość długim siedzeniu w domu, ewentualnie kręceniu się po najbliższej okolicy zatęskniłam za okolicą nieco dalszą, ale niezbyt daleką. Czyli wybrałam się w moje rodzinne strony by sprawdzić co się dzieje w ciekawych ogrodniczo miejscach. I tak najpierw sprawdziłam co ciekawego w Gołubieńskim Ogrodzie Botanicznym. Bilety sprzedawał sam właściciel ogrodu. Straciłam chęć posiadania jarzmianek we własnym ogrodzie, ale ta wyglądała całkiem interesująco:

Kępa irysów nad oczkiem wodnym

W całym ogrodzie można spotkać kępy pięknie rozrośniętych paproci dużych i małych

Kwitnący storczyk ze specjalną dedykacją dla ich wielbicielki Vity

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:45, 20 cze 2022

Do góry
yahoo!

- pozdrawiam Was dziewczyny bo miło, że wpadłyście na mały spacer do herbacianego ogrodu - zaś u mnie jakoś wolnej chwili brak na serfowanie po "Ogrodowisku" ale za to w realu to czas totalnego zrelaksowania i full leniuchowanie w moim ONSEN - bo trzeba korzystać na maxa z każdej nadarzającej się wolnej chwili oraz cieszyć się z piękna przyrody w ogrodzie sprzyjającej przepięknej aury pogodowej.

pozdrawiam
Jan

ps. Dana- na słońce wytrzymałe są najbardziej te czerwono listne klony

Róże w naszych ogrodach 11:43, 20 cze 2022

Do góry

Friedenslicht

Rosarium

Cudowna Elfe ❤️ o zapachu fiołków
Ogrodowy bałagan czyli marzenie o babcinym ogrodzie 11:38, 20 cze 2022

Do góry
Ech nauka do egzaminów ogrodowi nie sprzyja. W październiku ubiegłego roku było tak.

W tym roku trawy wzięły szturmem grządką z hortensjami. Ale plan jest. Budleje czekają. Trawy niestety opuszczą ten kawałek ziemi. Żurawki i tawuły już wyjechały w zacienioną część ogrodu i zyskały drugie życie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:23, 20 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, zachwycające róże, są przepiękne.
W ogóle w Twoim ogrodzie, jak zawsze jest mnóstwo roślin do oglądania, tyle ciekawych zakątków, można się zgubić.
Pozdrawiam.
Pszczelarnia 11:19, 20 cze 2022

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A przy okazji widok ogrodu od wejścia przez furtkę

Pięknie bardzo! Wszędzie masz pięknie Ewo!
W donicay na zdjęciu dierama może? czy coś innego?

Peonie- pamiętam że masz Młokosiewicza, a masz też obovata?- ja zachwycam się takimi trochę dzikimi właśnie. Za Twoja inspiracja wysiałam rok temu goździki kamienne- ach! zakochaliśmy się w nich. Choć te nasze są drobniejsze znacznie
Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 11:08, 20 cze 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Wrzuć fotkę skrzyń Gdzie je ulokowałaś?
Stipy mam od zeszłego roku, faktycznie się wysiewają, nawet wczoraj zauważyłam kolejne małe siewki, ale jeszcze nie uważam tego za uciążliwe

Już pokazuję. Może nie jest to idealne miejsce, ale to u mnie standard że muszę popełnić masę błędów i potem przerabiać

Tutaj tuż po posadzeniu - 2 skrzynie, zrobię dzisiaj więcej fotek.

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:53, 20 cze 2022

Do góry
Posadzenie bodziszków Rozanne do donic na tarasie to był strzał w 10 przechowałam je w nieogrzewanym garażu i teraz sobie pięknie rosną. Koniec z kupowaniem kwiatków j dorocznych co roku

Pachnący różami, malowany bylinami 10:00, 20 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Chciałabym miec ogród romantyczny, jeżeli tak go odbierasz, to bardzo mnie cieszy.

To jest pąk róży Elfe. Zdjęcie niestety nie jest najlepsze. Ona ma kwiaty jak róża wielkokwiatowa

Pielgrzym rozetowy. Początkowo mocno żółty, ale w słońcu blaknie i jest cytrynowy.
w tamtym roku nie pachniała. W tym wszystkie róże mają bardziej wyczuwalny zapach. Zastanawiam się, czy nie jest to związane z ilością wody. U nas ostatnio było dużo deszczu.

Po wnikliwej analizie pąków, koloru i zapachu, stwierdzam, że tym razem pomyłki raczej nie ma i to co u mnie rośnie, bardziej do Elfe podobne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies