Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 00:40, 25 lip 2013

Do góry
Rench napisał(a)

W warmińskim zrobisz nowy raj Nie będziesz musiała dzielić czasu na 2 ogrody
Teraz może jest chaos,ale jak uporządkujesz wszystko,będzie prawdziwy EDEN ,zobaczysz

Reniu myślisz? dzięki dobra kobieto
Mój kawałek raju II 00:39, 25 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Inne dalie

Moje faworytki
Mój kawałek raju II 00:38, 25 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Uśmiechęłam się do siebie samej na te słowa!
Wszystko pięknie kwitnie i owocuje!
Pozdrowienia zostawiam!

Anitko pozdrawiam

Zielony chaos u Dawida 00:32, 25 lip 2013

Do góry
Wybrałam sobie te, które szalenie mi się podobają:

tengel27 napisał(a)
'
'Triumphator'

'Bell Song'

'Pink Double Delight'

Ponowny rzut oka na 'Conca d'Or'

Może conca nie jest w moich ulubionych barwach, ale za to w ilu pietrach ona kwitnie! Prawdziwa olbrzymka.

Widzę, że masz i malwy w tle. Pochwalisz się?
Mój kawałek raju II 00:31, 25 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Ania, Ty mnie nie denerwuj! Ze mały, to zaraz brzydki??? Ja mam mały, to przez to juz na zawsze jestem skazana na brzydotę?
Ania, przeciez rozmiar się nie liczy!
Najważniejsza jesteś Ty: ze swoją wiedzą, doświadczeniem, ręką do kwiatów. Tam gdzie Ty, tam musi być piękny ogród.

W warmińskim zrobisz nowy raj Nie będziesz musiała dzielić czasu na 2 ogrody
Teraz może jest haos,ale jak upożądkujesz wszystko,będzie prawdziwy EDEN ,zobaczysz
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:29, 25 lip 2013

Do góry

Szkoda że nie moge wgrać i pokazać tych zdjęć które bym chciała bo wgrywaja mi sie do góry nogami, nie wiem dlaczego...? A wieć włożyłam u kilka różnych z róznych zakątków i powstał taki misz masz ... ale co by nie pokazać i tak jedno jest pewne ... jest tam pięknie!!! Polecam !!
Mój kawałek raju II 00:26, 25 lip 2013

Do góry
Inne dalie
a inne jeszcze w pąkach
Mój kawałek raju II 00:20, 25 lip 2013

Do góry
Dalie
to są samosiewki od tej na pierwszym zdjęciu Bishop of Llandaff w tamtym roku w truskawkach się powysiewały a na jesieni były bulwki, a wiosną powsadzałam do ziemi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:18, 25 lip 2013

Do góry

Zielona odskocznia 00:15, 25 lip 2013

Do góry
Takie dorodne hakonki były w Łancucie,koło lidla,ale żółte Goldcostam

Zielone były na bramie pełkińskiej,ale takie marne jak moje z internetu-4 kłaczki.
Rozrośnięte były tez,ale żółtawe.-Aureola chyba
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:14, 25 lip 2013

Do góry

Moje "Ranczo Akapulko" 00:14, 25 lip 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
No cudny masz ten wątek, jestem baaardzo ciekawa co będzie dalej. Niesamowite!!!

Witaj Kalamandyna Pozdrawiamy i dziekujemy za odwiedzinki, ja mam na imię Hrabia schowałem sie bo moja Pani dzisiaj jest bardzo smutna.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:11, 25 lip 2013

Do góry
Chciłam powklejać jeszcze moje fotki z minionej soboty- byłam na wycieczce i zwiedzałam ogrody pokazowe Kapiasów w Goczałkowicach.
Kto nie był tam i nie widział to musi k o n i e c z n i e tam pojechać, teraz w pełni lata jest bosko, urzekająco wyglądają zarówno rabaty angielskie jak i różnokolorowe hortensje i liliowce oraz funkie.
Do tego olbrzymia rozmaitość traw, krzyżowane na drutach graby, piekne brzozy z białą korą i inne drzewa prowadzone w ciekawy sposób, cudnie wyglądają nawet wrzosowiska mimo że jeszcze nie kwitną ale same krzaczki wrzosów różnia sie kolorem i faktura gałązek i zdobia zbocza.
Są tam do zwiedzenia własciwie dwa ogrody - stary nieduzy i nowy olbrzymi. w obu porobione sa klimatyczne zakątki, takie osobne jakby wnętrza ogrodowe : romantyczne, wiejskie, japońskie, trawiaste, górskie, greckie, wodne itp
Wiem,że w nowym ogrodzie sa niezbyt piekne niedokonczone miejsca, nowe nasadzenia i inne drobne mankamenty ale i tak cały ogród jest super. A stary ogród urzeka wielkimi drzewami, buszem roślin wokół stawu i w ogóle jest bajeczny. Na pewno pojade tam jeszcze w innej porze roku !!!

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:08, 25 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)

a rabata nie jest angielska bo są tam liliowce a w angielskich raczej nie ma, nachyłka chyba też - mają inne zetawy roślin a ponadto jest naprzekór zasadzie rabaty bylinowej - roślinny powinny być sadzone grupami te same gatunki a ja posadziłam szpalerami i jakby powtarzam cyklicznie mój pomysł

Eee, a angielska rabata to tylko taka, w której rośliny rosną stricte angielskie? A jesli jakaś pani Angielka z rodowodem posadzi sobie liliowce i nachyłki i ustawi rośliny tak jak Ty, to czy to nie będzie angielska rabata?

To Ci busz! Wspaniale! Całe bogactwo letnie - trzeba oczy nacieszyć zanim na 7 m-cy zima nastanie
A miało być tak pięknie.... 00:05, 25 lip 2013

Do góry
W szkółce pod Rzeszowem stoi taki konik morski Wielgachny

I kwiatuch z cisa

W Łańcucie widziałam takie miniaturki ML, tzn. tak mówiła pani sprzedająca,że to miniaturki.
Znacie tą trawkę ?

I była rozplenica bordowa,ale nie zimuje-szkoda bo śliczna i już kwitła.

Mój kawałek raju II 00:03, 25 lip 2013

Do góry
krzew goji przesadzony na wiosnę owocuje już, a powinien koniec sierpnia, wrzesień
aronia

truskawka kwitnie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:03, 25 lip 2013

Do góry
Ta różyczka kiepsko się przyjmuje ale zapach ma najpiękniejszy ze wszystkich róz Kiedy w końcu się zabierze będzie sliczna pomimo ze nie ma ogromnych kwiatów To pnąca róża tylko marnie rośnie

Hortensje kwitną oprócz jednego gatunku

[img
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:54, 24 lip 2013

Do góry
To teraz już tylko rózie. Strasznie szybko niektóre przekwitają w taki upał. Ta królewna miała kwiat przez niewiele ponad 24 godz.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:51, 24 lip 2013

Do góry
Mały misz masz zdjęciowy Nie było jeszcze pokazu warzyw

Pomidory które sama pikowałam zaczęły rosnąć To i tak sukces że rosną

Zapominam o tej trawie a ona i tak rośnie

Pęcherznice w tym roku bardzo urosły najbardziej lubię te diablo bordowe

[img
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:51, 24 lip 2013

Do góry
Milkshake się wypełniają

Jestem zauroczona zawilcami, Magnolio jeszcze raz dziękuję. Co raz więcej z nich ma kuleczki.

Chwila słabości w Brico. Większość pójdzie na wrzosowisko i w okolice, bo tam smutno jest do sierpnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies