Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 20:11, 09 paź 2013

Elizo, Konradzie wybaczcie, że u Was nie bywam ostatnio."Zarobiona" po uszy jestem, ale już niedługo będę miała więcej wolnego, to i do Was wpadnę. Pozdrawiam!
Machanie i buzianie odwzajemniam!

Joku 21:50, 09 paź 2013

Haniu, pozdrawiam serdecznie.
hanka_andrus 23:31, 09 paź 2013

Jolu, miło mi, że o mnie pamiętasz! Buziaczki!
eda 14:05, 10 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Edytko, czy to tytoń? Piękny kwiatek, dziękuję!

Właśnie wróciłam z jesiennych zakopków. Zakopywałam obornik, teraz zostało mi jeszcze do zakopania 3/4 ogródka. Trochę ciężko, i tochę wolno, ale idzie robota. Najgorzej ,że umyśliłam również przesadzania przy okazji. No i to jest najmarudniejsza sprawa.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających, u Hanusi jeszcze na tydzień roboty.A potem odpoczynek razem z ogródkiem.
tak Hanuś ten ode mnie to tytoń ma różne kolorki
hanka_andrus 14:51, 10 paź 2013

A mnie się trafił tylko biały.
Dziś deszczowo, zostałam w domu. Ale nie próżnuję! Pigwy oskubuję. Kraję na drobne kęski i do słoja przesypując cukrem.Wiadomo w jakim celu.
Wszystkich amatorów i wielbicieli pigwówki pozdrawiam.

Hortensje po przymrozkach już wszystkie brązowe , a niektóre i bez liści.Tu Anabellka z przed mrozu.

barbara_kraj... 16:09, 10 paź 2013

Działki mają to do siebie, że choć areał niewielki to i tak roboty sporo. U nas obu końcówka widzę
Ja do kopania nie mam nic, ale kompostownik przerzucić jeszcze trzeba, nawóz gdzieniegdzie rozsypać, winogron zebrać i przyciąć /zawsze to jesienią po opadnieciu liści robię/ i takie tam drobnostki. No i liście pograbić pewnie jeszcze nie raz przyjdzie! Kto wie, czy trawy nie trzeba będzie kosić?! Ale to już M się tym zajmie...
Tak, czy siak końcówka!
Haniu, pozdrawiam
Kondzio 19:25, 10 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Elizo, Konradzie wybaczcie, że u Was nie bywam ostatnio."Zarobiona" po uszy jestem, ale już niedługo będę miała więcej wolnego, to i do Was wpadnę. Pozdrawiam!
Machanie i buzianie odwzajemniam!

nic się nie dzieje ja daje znać że jestem i wiem że pocieszasz innych a sama masz mało czasu hi hi hi
hanka_andrus 20:51, 10 paź 2013

Pocieszycielka strapionych, niekoniecznie. Ale jakoś wczuwam, gdzie jakiś smutek jest. A u Ciebie, Konradzie wesolutko! Sfiniszowałeś z warzywnikiem, cudownie Tobie wyszło. Ja na finisz w swoim jeszcze nie mogę pozwolić, tylko, że mój do Twojego to niebo i ziemia! No, normalnie zazdrość mnie wszamie!
Pozdrówka zostawiam.
hanka_andrus 17:00, 11 paź 2013

Miałam dziś przygodę w ogrodzie. Chciałam spalić uschłe paprocie, ale jak zanurzyłam rękę między liście, to się ukłułam. Myślę, róż tam nie ma, skąd kolce? Rozgarniam, a tam liście z gruszy, co jest 2 m od tego miejsca. Podnoszę kilka, i co widzę? Śpiący jeżyk. Tylko nie wiem ,czy juz na zimę się zagrzebał, czy tylko nocna drzemka? Zostawiłam to miejsce w spokoju, i już nie zaglądałam, więc nie wiem czy jutro on w tym samym miejscu będzie. Zostawię to paprociowo, niech ma schronienie, i jeszcze mu jakieś zadaszenie zrobię,

Pozdrowienia dla pracusiów!

Przetacznik 20:51, 11 paź 2013

Haniu patrzę co Ty ładnego wypatrzyłaś i utrwaliłaś no i zawsze jakiś ciekawy obrazeczek - trawki mi się podobają : )