Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 23:50, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
a wiecie że kocimiętka tytaj jest posadzona w trzech odmianach . eksperymentuję która wygląda lepiej i chyba ta od Marty six chill giant jest najładniejsza .( to ta pierwsza od lewej )

Tak, ona jest najwyższa. A pokłada się u Ciebie? Ciekawa jestem, bo jak widziałaś u mnie, też zakupiłam.
Miniaturowy ogródek 23:49, 27 sie 2013

Do góry
Oooooo ja pierniczę

Ścianka wodna miodzio
Ogródkowy chaos u monitki 23:49, 27 sie 2013

Do góry

Dumam nad tą rabatą...jakoś tak łyso i smutno tutaj...Hosty (przynajmniej te co mam) nie sprawdziły się w tym miejscu. Słońce je przypala i brzydko wygladają. Na razie przymierzyłam hakone na przód i tak myślę co dać po bokach...Może bergenię kapustę i jakąś kolorową żurawkę?
Ostatnio zachwyciło mnie proso i tak dumam czy pomiedzy Rh nie posadzić niebieskiego Heavy metal
Ogród u stóp klasztoru 23:46, 27 sie 2013

Do góry
A może takie rozchodniki Alinko? Pozdrawiam

Ogród u stóp klasztoru 23:40, 27 sie 2013

Do góry
a wiecie że kocimiętka tutaj jest posadzona w trzech odmianach . eksperymentuję która wygląda lepiej i chyba ta od Marty six chill giant jest najładniejsza .( to ta pierwsza od lewej )

Marzy mi się Siedlisko.... 23:40, 27 sie 2013

Do góry
Gabrysiu, dziękuję. Muszę zrobić aktualne, troszkę drobnych zmian od zeszłego roku.
Tu z czerwca

a to z lipca
Mój 4 arowy azyl... 23:40, 27 sie 2013

Do góry
Inne migawki

Kwitnie zeszłoroczna sadzonka Anabelki; Werbenka rozpędza się

Tiarelki od Ani asc

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:40, 27 sie 2013

Do góry
A dla moich malarzy dzisiaj robiłam grilla
Ogród u stóp klasztoru 23:29, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
właściwie Sebek to podobnie u mnie na tej rabacie wygląda ta strona od góry . w tym problem .
ale perovskia - mus nabyć . podoba mi się bardzo . i bordowe rozchodniki też biorę się za podział na małe kawałeczki , bo zauroczył mnie okropnie .

problem mam tu gdzie widzisz te pojedyncze jeżówki . na razie tam mam trawę tymczasowo ...bo mi pomysła brak

a reszta to już zestawienie podobne do twojej inspiracji

Toż to prawie Lady Farm Jaka masa rozchodników. Żałuję, że Ci nie zakosiłam paru na spotkaniu
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 27 sie 2013

Do góry
Dzisiaj zajęłam się kompostownikiem. Zrobiłam porządek z roślinnymi odpadkami - a sporo ich się nazbierało - i z zadowoleniem stwierdziłam, że mam bardzo dużo dobrego kompostu. Przyda się na jesienne sadzenia
Poza tą pracą podlewaniem się zajęłam, bo dzisiejszy wiatr całą wilgoć wywiał
Wydłubałam trochę nasion szałwii muszkatołowej, większość się wysypała Jak się rozsiały, to może samosiejki będa?

Moja Kristall rozwija się

The Fairy powoli się odbudowują. Z sześciu krzaczków dwa się ociągają, ale jestem dobrej myśli

Powtarza kwitnienie Rosarium Uetersen
Ogród u stóp klasztoru 23:27, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Gabriela witaj . rabata znowu jest obiektem codziennych obchodów podczas których myślę nieustannie nad jej ulepszeniem od strony dolnej czyli pod wierzbą .
tu ciągle zmiany , bo nadal nie jestem z tego odcinka zadowolona . dosadziłam jeżówki , ale początkiem lata są tam trytomy i te raz są piękne , potem zaś przemarzają i tak w kółko ...... mak też sie słabo sprawdza , bo zaraz suche badylki i ...sama nie wiem co tu wsadzić żeby uzupełnić wiosenne i letnie kwitnienia . mam nadzieje że jeżówki sie ładnie rozrosną to się zobaczy co dalej

To posadź to samo co jest po drugiej stronie - czyli jeżówki, rozchodniki, werbeny, hortensje, itd.
Na angielskich rabatach rośliny rosną w rytmach, powtórzeniach.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 23:26, 27 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Pomidorki trochę już podrosły Ciekawe, czy doczekam się owocków

uuu, maciupiny jeszcze, ale ładnie wyglądaja przez okno
Marzy mi się Siedlisko.... 23:25, 27 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
.
Kilka zdjęć jeszcze z poprzednich lat
[

Ależ pięknie skomponowane te rabaty. Skoro to jest z poprzednich lat, to jak wygląda teraz? Spodziewam się, że jeszcze piękniej i proszę o zdjęcia.
Pozdrawiam.
Moja codzienność - ogród Oli 23:22, 27 sie 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Ketmia

Żałuję ,że nie potrafię takiego emotkona wrzucić ... Ale na tę ketmię przecudnej urody , to tych wytreszconych pięknych gał jest zdecydowanie zbyt mało
Ogród u stóp klasztoru 23:22, 27 sie 2013

Do góry
właściwie Sebek to podobnie u mnie na tej rabacie wygląda ta strona od góry . w tym problem .
ale perovskia - mus nabyć . podoba mi się bardzo . i bordowe rozchodniki też biorę się za podział na małe kawałeczki , bo zauroczył mnie okropnie .

problem mam tu gdzie widzisz te pojedyncze jeżówki . na razie tam mam trawę tymczasowo ...bo mi pomysła brak

a reszta to już zestawienie podobne do twojej inspiracji

Anglia sierpień 2013 23:14, 27 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

OMG, jaki piękny ogród, niedoścignione marzenie. Muszę koniecznie kiedyś zobaczyć na własne oczy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:02, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
To może coś bardziej kolorowego

Od razu lepiej
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:01, 27 sie 2013

Do góry
Eden Rose ładnie się otworzyła a jak pięknie pachnie
a tu drugie kwitnienie wiosennej Vyvyan Pennell
wystawiona na ogród chińska róża zakwitła olbrzymim kwiatem
kwitnie Ginger Syllabub no i całe mnóstwo kwiatów ma The Shepherdess ( Austwist), a tu jeszcze jedna moja pięknotka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 27 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

No co Ty, 15 zł to nie jest zła cena, ja mam właśnie takiej wielkości wianek. Im bardziej skomplikowany i "wyfikany" kształt gąbki, tym większa cena.

Zobaczę W końcu dostawa jeszcze
W Krakowie kupiłem taki za 19 Chyba bym już wolał taki drugi

Anglia sierpień 2013 22:59, 27 sie 2013

Do góry
Ten St Michael Mount bedę wspominała do końca życia. Jak wsiadłam do autokaru to czekałam kiedy dostanę zawału. Wbiec na tą góre, zwiedzić zamek i zbiec z powrotem w 15 minut - nasz najlepszy chyba wyczyn.

Zobaczcie gdzie sie wtedy wdrapaliśmy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies