Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:16, 27 sie 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
buziam i tuliskam bardzo mocno hi hi hi

I wzajemnie

Naparstnice w kostce brukowej kwitną najlepiej i najdłużej... jeszcze takie niskie badylki wypuyściły.. chyba pokazują, by ich nie wyrywać... bo one sie tak starają.......

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 27 sie 2013

Do góry
Śnieżka:

W fazie pąka mi się podoba, rozwinięta już nie. Dobrze że mam tylko jedną

Wielkokwiatowa NN, o dwukolorowych kwiatach:

Moje szałwie hodowane z nasion

Jedna to Bonica, druga Louis Odier - nie wiem która jest która..

No i Grahamki, mmm

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:14, 27 sie 2013

Do góry
Meldunek ze szklarni.. po 9 dniach od posiania mam już takei nowe dobro.... jak będzie ciepła jesień to może plonów doczekam

A pomidorro.... niedługo znów do przetwarzania...

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:12, 27 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)
wpadłam zobaczyć co nowego dziś bo wczoraj to widziałam
i w zasadzie mała cisza ale i tak mam wnioseczek - muszę zabrać się za mój skalniak i wywalić co jest brzydkie =szkoda że jest już ciemno

Rewolucje na skalniaku u mnie będą za rok.... w tym nie mam szans.... kulki bukszanowe i cisy czekają na rewolucje, i muszę przenieść to co mam do wykopania (nawet ja sie boje tych manewrów)...... i liliowcową rabatę muszę zrobić by posadzić na niej te liliowce co mam i te kupione... a na miejsce liliowców posadzić niskie liliowce te co mam i te kupione w doniczkach......

Oj zima mnie zastanie przy manewrach

W tym roku języczka rośnie ładnie.. dostałą automatyczne podlewanie, a pod liście nawrzucałam kulek.... W zeszłym roku nie dopilnowałam i nie było co pokazywać..

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:08, 27 sie 2013

Do góry
Parę fotek, wczoraj i dziś

Mary Rose, jedna z moich 2 Austinek:

Szekspir:

NN, ktoś wie co to?? Nie wiem, może Rhapsody in Blue?

Eden, podobno.

White Meidiland na paliku:

Biała NN, która w tym roku jest ogromna, krzak ma metr na dwa i 1,5 wysokości...

Bard:

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:03, 27 sie 2013

Do góry
Chciałam foty zrobić wczorajszej walki, ale słońce tak świeci, że nic nie widać..

Alinka - tu jest pusto..wiosną kwitną narcyzki, tulipany, potem straszą usychające badyle (szczególnie narcyzów, bo one trzymają się bardzo długo)

Wiec kradnę trawnik, przekładam kostkę i plastykowe obrzeże.. (plastykowe obrzeże trzyma ładnie kostkę i sie nie przesuwa.. kostka tylko na piasku, wiec jak przycinam trawę (raz w roku) to kostki lubią sie przesuwać..w dodatku w tym miejscu plastyk jest od strony trawnika.. a że jest w fale i zakopany, to łopatą go zaczepiam.. wiec od razu przekładam za kostkę przed obrzeże.. ) Trochę to skomplikowanie napisałam.. ale zabieg ma na celu ułatwić życie ogrodnika Niestety teraz nie ułatwia bo muszę kopać głęboko

A tu mam taką ładną rozplenicę co mi wlała na azalię (widać ja w środku trawy ).. a na rozplenicę wlazły mi jodełki....... i na poszerzaną rabatę pójdzie rozplenica.. zasłoni usychające badyle narcyzów A za trawą koczuje białą goryczka.. też muszę ją wykopać.. Ale goryczka jest przeniesiona tymczasowo z wsiowego.. to tylko przechowalnia... a kępa wielka sie zrobiła..

I może pachnące hosty tu posadzę??? Też muszę je wyciągnąć z zakamarków.. ot.. ogrodnik mimo woli.. bo normalny by tak nie posadził.. ale nienormalny jakoś to wykopie.... jakoś.... nie wiem jak..ale wykopię Ale raczej wiosną,. bo tam są narcyze, tulipany.. oj czego tam nie ma

Ogród na Zawilcowej 07:57, 27 sie 2013

Do góry
Przycięta po kwitnieniu rubinia pięknie odbiła

Ogród na Zawilcowej 07:54, 27 sie 2013

Do góry
Pozostałe rabaty

Ogród na Zawilcowej 07:52, 27 sie 2013

Do góry
Witam

Trochę mnie nie było na Ogrodowisku.
Przez ten czas ogród trochę się zmienił.

Pozdrawiam
Krzysztof

Dzielżan ogrodowy (Helenium x hybridum) 07:33, 27 sie 2013

Do góry
Dzielżan ogrodowy (Helenium x hybridum) 07:33, 27 sie 2013

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 07:23, 27 sie 2013

Do góry
Hej, hej! Jak tam z rana? Słoneczko jest?

Ogród u stóp klasztoru 07:19, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
w naszym ogrodzie znowu zmiany . powstał nowy salon dla ptaków .....jak to nazwała Konstancja .

Zazdroszczę ptaszkom takich widoków, piękna rabata...taka angielska.
miłego dnia
Kolorowe Rabaty Martek 07:13, 27 sie 2013

Do góry
Marto pamiętam o Tobie stale. Ściskam

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:43, 27 sie 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

maj i sierpień:

Wymiękłam - bomba!!!

Gabisiu - i pomyśleć że ci trawa wystarczała - wpadłaś jak śliwka w kompot dzięki czemu mogę teraz podziwiać tak cudne widoki

Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:30, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Pozdrawiamy razem z Anią S i machamy do Was

I jeszcze jedno, ze wspólnej wycieczki rowerowej na Sportowej Dolinie i Rezerwacie Segiet

Super kobiety jesteście ,a ja myślałam że Ania w tych szpileczkach na rowerku pociskała
Kolorowe Rabaty Martek 01:44, 27 sie 2013

Do góry
Martku, pozdrawiam
Zaglądaj częściej, brakuje nam tu Ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:24, 27 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)

Marzenko skaczę w górę z radości za takie miłe słowa

a w kwestii kocimiętki moje wspomnienie z angielskich ogrodów i tę kocimiętkę trzeba zdobyć ale nie wiem jak się nazywa, za to wiem że wyglądała ślicznie i była powyżej kolan

ciekawe czy w naszym klimacie tez taka piękna będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies