po przestudiowaniu tego wątku zabrałam się za usuwanie maty-szmaty i chyba najbardziej ten widok mnie zasmucił :/
ale za to nabrałam siły do plewienia i wyciaganie tej szmaty zewsząd!
zapomniałam wspomnieć że korzenie wyglądały tak po pół roku...
Czasu mam ostatnio mało, więc ostatnio jestem mniej aktywna, ale pochwalę się co wykonał mój M, wczoraj była pierwsza próba.
Wędziliśmy łososia, pyszny wyszedł.
Witam wszystkich po dość długiej przerwie.
Mój ogród cały czas się tworzy, wstawię nowe foty jak znajdę chwilkę.
Ale właśnie dlatego cały czas poszukuje inspiracji.
Podoba mi się na przykład ta kompozycja, czy uda się komuś rozpoznać co tam jest posadzone (poza tujami i jałowcami).
Z góry wielkie dzięki (niestety nie posiadam foty w lepszej jakości).
Jeszcze jedna roślinka kupiona jako nn ,czy ktoś wie co to ?
Kwiatki podobne do koniczyny ale liście zupełnie inne...kwiaty utrzymują się już ponad 2 tygodnie
wysoka na ok 30 cm
- Ile się da odchwaszczamy przed sadzeniem,
- w początkowych miesiącach pojawiające się chwasty systematycznie pielimy,
- nie dopuszczamy aby się wysiały
- jako ściółka kora sosnowa mielona przekompostowana w ilości 1 worek na 1m2 lub warstwa o grubości 5 cm. Inne ściółki to próchnica odkwaszona lub kwaśna lub po prostu przesiany kompost. Najlepiej chroni od chwastów gruba warstwa kory.
Lepiej pomyśl o poprawie zdrowotności gleby, żeby rośliny miały czym się odżywiać, a nie przykrywaj ich szmatą. Ja nikogo nie zmuszam ale mówię, że to jest złe i to prawda.
Witam serdecznie w upalny dzionek
Widzę, że nikt mnie nie odwiedza, w sumie biednie tu u mnie na razie. Pragnę jednak pochwalić się cudowną juką w moim ogrodzie
\
Teraz trochę słodyczy, a mianowicie borówka amerykańska. Jak dla mnie, to coś wspaniałego.
cudo dziewczę
Iza we własnej postaci.. i Adaś, wyjątkowy, chyba nigdy w życiu nie spotkałam się z takim facetem!
oboje stanowicie jedność, to mnie zachwyca
i siem doklejam a co
ta para jest nieustannie zakochana, ach jaki to stan umysłu
podziwiali i ....
wytrzymali atak komarów!!!
i miłość psów