Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 21:07, 13 wrz 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Ewa ładna ta różyczka to parkowa

Albo okrywowa. Kwitnie jak szalona, ma pełno pąków kwiatowych. Latem miała kolorek brzoskwiniowy, teraz jest więcej czerwieni.
boguslawa_ma... 21:09, 13 wrz 2013

Pytam bo chce jedną dokupićAjak tam w twoim lasku grzybki są
ewsyg 21:09, 13 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Trochę się cofnęłam i podziwiałam Twoje jeżówki...też kupiłam ją w tym roku,ale w kapersie...były tylko korzonki i ładnie zakwitła.Lubię takie czupurki.

Pamiętam, że widziałam ją u Ciebie. Długo na nią chorowałam i wreszcie ją mam. Ciekawa jest, taka inna.
ewsyg 21:13, 13 wrz 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Pytam bo chce jedną dokupićAjak tam w twoim lasku grzybki są

Nie było nazwy na doniczce, kupiłam bo ładnie wyglądała i nie żałuje. Grzybki nieśmiało się pokazują

Elik 13:10, 14 wrz 2013

Cześć Ewo, Zaglądam do Twojej Piaskowni i faktycznie piachu masz więcej niż ja Ale też całkiem nieźle go ogarniasz, bo roślinki pięknie rosną . Duży szacun! I normalnie przestudiowałam cały Twój wątek, bo piszesz i pokazujesz mnóstwo rzeczy, które mnie akurat interesują, zwłaszcza te sposoby na sadzenie w piachu. Dotarłam i do róż, i do rododendronów i do drzewek. I powiem, że mój dołek pod hortensje kopałam na oko wielkościowo jak Ty. Więc mam nadzieję, że będzie rosła.

Bardzo mi się podoba, że masz u siebie tak kolorowo – i liliowce, i piwonie, i róże, i floksy i rododendrony (będę mam nadzieję sadzić u siebie w przyszłym roku)

ewsyg napisał(a)

Ja głównie zbieram kosaćce, piwonie, liliowce, jeżówki i floksy.

No właśnie tu nawet sama podsumowałaś swoje roślinki. Bardzo fajny zestaw. O floksach to mam wrażenie mało się teraz pamięta, a one takie wdzięczne są. A jeżówki – u Ciebie istny raj dla motyli I w ogóle niektóre to cudne są! Już mi się oczka świecą!
I jeszcze muszę powiedzieć, że masz strasznie fajny las. I swoje grzybki nawet A zwierzęta pewno też przychodzą? Doczytałam o bażantach.

Pozdrawiam serdecznie, będę do Ciebie zaglądać i jeszcze dużo zdrówka życzę!
kasiek 17:33, 17 wrz 2013

Piach piachem ale Ty masz klimaty jak nad morzem - te sosny - bardzo urokliwe!
A grzyby to pewnie pod sosnami - kupowałaś grzybnie czy same przylazły?
Debra 19:14, 17 wrz 2013

Ech Ewo, ogród w lesie, nawet na piaski ma swoje zalety

Zadziwiła mnie Twoja Języczka - czy to jej drugie kwitnienie?
Moja kwitła w lipcu, teraz ma tylko zielone liście.
gierczusia 18:34, 19 wrz 2013

Ewciu o grzybkach czytam..achhhh .. Mus sie wybrać na grzybobranie ... Ciekawe czy cosik moj syn znajdzie , bo to on jest u nas " głównym grzybiarzem "... Buziam
ewsyg 15:55, 20 wrz 2013

Elik napisał(a)
Cześć Ewo, Zaglądam do Twojej Piaskowni i faktycznie piachu masz więcej niż ja Ale też całkiem nieźle go ogarniasz, bo roślinki pięknie rosną . Duży szacun! I normalnie przestudiowałam cały Twój wątek, bo piszesz i pokazujesz mnóstwo rzeczy, które mnie akurat interesują, zwłaszcza te sposoby na sadzenie w piachu. Dotarłam i do róż, i do rododendronów i do drzewek. I powiem, że mój dołek pod hortensje kopałam na oko wielkościowo jak Ty. Więc mam nadzieję, że będzie rosła.

Bardzo mi się podoba, że masz u siebie tak kolorowo – i liliowce, i piwonie, i róże, i floksy i rododendrony (będę mam nadzieję sadzić u siebie w przyszłym roku)

No właśnie tu nawet sama podsumowałaś swoje roślinki. Bardzo fajny zestaw. O floksach to mam wrażenie mało się teraz pamięta, a one takie wdzięczne są. A jeżówki – u Ciebie istny raj dla motyli I w ogóle niektóre to cudne są! Już mi się oczka świecą!
I jeszcze muszę powiedzieć, że masz strasznie fajny las. I swoje grzybki nawet A zwierzęta pewno też przychodzą? Doczytałam o bażantach.

Pozdrawiam serdecznie, będę do Ciebie zaglądać i jeszcze dużo zdrówka życzę!

Bardzo dziękuję za odwiedziny. Cieplutko pozdrawiam
ewsyg 15:56, 20 wrz 2013

kasiek napisał(a)
Piach piachem ale Ty masz klimaty jak nad morzem - te sosny - bardzo urokliwe!
A grzyby to pewnie pod sosnami - kupowałaś grzybnie czy same przylazły?

Część grzybków sama wyrosła a część mikoryzowałam.