Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:53, 22 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ciemiernikow pamiętam bo to z mojego gminnego miasta

No właśnie, nie wiem ile osób z forum kupiło je wtedy w tym miejscu, ale ja z 50 wiadomości wysłałam w tej sprawie
Tu ma być ogród :) 13:52, 22 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ide sprawdzić moje ciemierniki ...te kupowane w tym roku jeszcze nie okazują chęci kwitnąc ...idę te starsze okazy zobaczyć

Obyś wróciła zadowolona z tego obchodu
A ja właśnie wypatrzyłam, że dwa różowe zakwitły, źle je oceniłam.

Tu ma być ogród :) 13:50, 22 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Na razie rosną w doniczce, ale z przygotowaną ziemią, dolomitu nie dawałam....może w tym problem...

One lubią wapń i wilgoć jak im to zapewnisz, do to powinny zakwitnąć.
Tu ma być ogród :) 12:05, 22 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Edi a po jakim czasie ciemierniki zaczęły ci kwitnąć..moje tegoroczne i ani myślą.....

Kupowałam kwitnące w zeszłym roku w markecie, jakoś w październiku, tamtej zimy też już kwitły tylko mniej obficie.
A dobre im przygotowałaś stanowisko? Ja oprócz torfu odkwaszonego dodałam im do ziemi dolomitu i podrzucam od czasu do czasu skruszone skorupki jajek - one to lubią.

Brzydkie lub chore liście wycinam.
Tu ma być ogród :) 12:02, 22 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Rozom można ewentualnie oberwać liście ale ja nie będę okrywać.zeszlej zimy też tego nie robiłam.

A ja się jednym kwiatkiem ciemiernikach cieszę.tyle że moje w cieniu rosną więc pewnie później będą kwitly.

A wiesz ta rabata z SS to będziemy Ciebie moja ulubiona

można oberwać, ale póki są ładne to nawet dobrze, że nie obleciały.

Mówisz, że od brzydkiego kaczątka do pierwszej ligi ? Ale fajnie

Ja w cieniu mam te pełne ciemierniki, które kupowałam w lutym, na razie kwiatów nie mają, ale coś tam zaczyna spomiędzy liści wyłazić, więc może sprawią mi niespodziankę. Takie były zaraz po zakupie.
P.s. Udajemy, że koszmarnej siatki od sąsiada nie widzimy ;-/

Tu ma być ogród :) 11:47, 22 lis 2016

Do góry
Ciemiernikom chyba u mnie dobrze, kwitną jak szalone, a w zakamarkach liści jeszcze mnóstwo pąków

I jeszcze wrzośce w bieli

Tu ma być ogród :) 11:41, 22 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)

Ona zimuje?

Zastanawiam się kiedy się ją wysiewa. Podoba mi się bardzo.

Zależy jaka będzie zima i czy stipa rośnie w jakimś osłoniętym miejscu.
W ubiegłym roku jakieś 1/3 u mnie przezimowała, reszta padła.
Siałam około połowy marca, ale są dziewczyny, które robią to już z miesiąc wcześniej.
Tu ma być ogród :) 11:37, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak to jest stipa, sadzona późno z własnych sadzonek, późno zakwitła, ale za to do teraz wygląda ładnie.

Ona zimuje?

Zastanawiam się kiedy się ją wysiewa. Podoba mi się bardzo.
Tu ma być ogród :) 11:36, 22 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Qurcze, pięknie...dałaś mi do myślenia teraz tymi obrazkami....a już myślałam, że nic nie dodam do listy wyboru na frontową...

ja już też wielokrotnie myślałam, że nic nie dodam do listy roślin, które chcę mieć, ale okazuje się, że w odniesieniu do ogrodu powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" może mieć zastosowanie
Tu ma być ogród :) 11:31, 22 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Te piękne trawki to stipa?

Tak to jest stipa, sadzona późno z własnych sadzonek, późno zakwitła, ale za to do teraz wygląda ładnie.
Tu ma być ogród :) 11:30, 22 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Super te drzewa. No poprostu cudeńka. Wrzosowisko nabrało wyglądu.

Ja też czuję, że to był dobry wybór.
Tylko teraz chodzi mi po głowie podrasowanie tej rabaty, może kule bukszpanowe, może kosodrzewiny miniaturowe, może trawy (będę miała wiosną trochę carexa Variegaty do rozdysponowania), może grupa miniaturowych azalli w jednym kolorze, zimą będę się zastanawiać.
Tu ma być ogród :) 11:26, 22 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Super wyszło, drzewka prześliczne! Dobry miałaś pomysł .

Przydałaby mi się jedna, chyba, skłaniam się, ale raczej do Szczecina nikt się u mnie nie wybiera...

Serio nigdzie bliżej nie da się zdobyć?

Sprawdziłam szkółki w okolicy, dzwoniłam do szkółek, które figurują jako producenci świdośliw na stronie ZSP w Małopolsce i na Śląsku, wszyscy mówili, że nie mają dużych egzemplarzy.
Ale robią się coraz bardziej popularne, może w przyszłym roku już będą łatwiej dostępne.
Tu ma być ogród :) 11:22, 22 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
roze do odkrywania na pewno muszą być bez liści.i chyba jeszcze za ciepło.temperatura poniżej zera powinna jakis czas być jeśli dobrze pamiętam.ją swoich nie okrywam

W zeszłym roku niektóre moje róże wcale liści nie zrzuciły.
Na razie o okrywaniu w ogóle nie myślę, zimy na horyzoncie jeszcze nie ma.
Tu ma być ogród :) 11:18, 22 lis 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Świetnie wyszło

To jeszcze pokażę to miejsce z innej strony, tak żeby było widać jak się rabata ze świdośliwami sytuuje względem reszty ogrodu.

Tu ma być ogród :) 11:00, 22 lis 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

A to róże już też masz okryte? Czy tą czynność masz dopiero w planach? Bo pierwszy raz będę róże zabezpieczała, dlatego nie do końca jestem pewna kiedy. Ale chyba jeszcze aż takich przymrozków nie było, tym bardziej, że pogoda teraz wiosenna.

Drzewa super, faktycznie dużo musiałaś włożyć zaangażowania, żeby je zdobyć, podziwiam. Wrzosowisko teraz wygląda super. Nie jest płaskie.

O widzisz, o różach zapomniałam, z okrywaniem poczekam, aż w ciągu dnia będą regularnie temperatury na minusie, a na to się jeszcze nie zanosi.
Tu ma być ogród :) 10:13, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Więcej już w ogrodzie nic nie robię, poza wiązaniem traw, mogę czekać na wiosnę

A to róże już też masz okryte? Czy tą czynność masz dopiero w planach? Bo pierwszy raz będę róże zabezpieczała, dlatego nie do końca jestem pewna kiedy. Ale chyba jeszcze aż takich przymrozków nie było, tym bardziej, że pogoda teraz wiosenna.

Drzewa super, faktycznie dużo musiałaś włożyć zaangażowania, żeby je zdobyć, podziwiam. Wrzosowisko teraz wygląda super. Nie jest płaskie.

Typografia ogrodu 07:46, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przepiękna wizytówka!
dziękuję choć zdjęcia jak zdjecia.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:44, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pięknie Kasiu podsumowałaś swój pierwszy roczek, mnóstwo pracy za Wami i efekty już widoczne.

Może i ja zimą na jakieś serial się skuszę.

Dzięki...na serial skuś się koniecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies