rabata z tyłu domu przy tarasie z popalonymi od słońca żurawkami royal purpule
nowe żurawki z bliska te z przodu tarasu jasniejsze
i żurawki chocolate z boku tarasu
Magda, jesli jest tam ziemia pomiedzy gruzem, a nie lity beton, to nie jest źle. Można gruz wybrać, ziemię oczyścić, uzupełnić lepszą i sadzić.
Po pierwsze i wg mnie w tej chwili powinnaś jak najszybciej to zrobić, to zakryć ściany zabudowań gospodarczych. Na te ściany koniecznie puść pnącza. Najlepszy jest wg mnie bluszcz pospolity, bo zimozielony, ale dość wolno rośnie. Szybko rosną i pięknie zakryją starą elewację: winobluszcz trójkalpowy oraz winobluszcz piecioklapowy "Murorum". Oprócz tego mozesz też posadzić trzmielinę Fortune'a 'EMERALD'N' GOLD' (chyba też zimozielona) - będzie się pięła po scianie, ale powoli. Natomiast rozjaśni elewcję, bo jest zółta.
Magda, wg mnie tu nie pasują rabaty w stylu minimalistycznym i uporządkowanym. Ogród bedzie wyglądał nienaturalnie. Wg mnie właściwszy kierunek to styl ogrodu wiejskiego, sielankowego Popatrz np. na wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi
Kasiu obejrzałam zaległości, róże przepiękne i budleje i horti przesyłam z pozdrowieniami Chippendale i myślę, że pokażesz więcej z palcu budowy niż cegły
Kasiu dzięki za wizytę mnie się jeszcze nie podoba za dużo do zrobienia, jak uzbieram grosza to muszę zasłonić te sąsiedzkie"budy" no i poprzesadzać trochę roślin dziękuję za piękną różę i pozdrawiam
Dzidko juz oddalam Ewelince bo potrzebowałam miejsca powojniki prześliczne na mojej japonce też zauważyłam takie czerwone kuleczki to może zakwitnie, jutro zrobię zdjęcie a groszki i róże jak u Demarczyk, poczułam ich zapach po czym wspinają się powojniki?pozdrawiam na 200 stronkę kwiatuch
Aniu, jestem na bieżąco ten ogródek bardzo mi się podoba, a co to dopiero będzie jak wysadzisz wszystkie przywiezione roślinki dopełnią całości serdecznie pozdrawiam
Iza zazdroszczę sielskiego odpoczynku u mnie było teraz bardzo nerwowo i częściowo jestem jeszcze na workach ale idzie ku lepszemu, odcinek z Maja w Waszym ogrodzie na pewno będę oglądała jak na razie nie mam telewizji pozdrawiam serdecznie z warmińskiego