Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:32, 16 lip 2013

Do góry
Gabrysiu, dzieki za info, jeszcze mam ciut do oskubania, zrobię sobie, kopru sporo mam
Moje jeżówki wszystkie wyschły, te siewki Twoje zakwitną pewnie dopiero za rok, tak miałam w ub. roku - dostałam takie maleństwa, teraz kwitną, tu widać jedną

Za dużo wody? U mnie zawsze sucho, a teraz bardzo sucho :/ Muszę podlać wczoraj sadzoną różę i bodziszki, wczoraj padłam

Irenko
, rośnie wszystko trochę za bardzo Będę miała co rozsadzać na nowej działce, kurczę kiedy ci ludzie to załatwią wreszcie! muszę ich pomolestować...

pozdrawiam!!
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 14:32, 16 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Szaro się robi i zanosi na deszcz.

Chyba zdecydowany koniec lata dzisiaj na trochę, a w Anglii słońce wypaliło trawniki na polach golfowych Hampton Court, cierpią strasznie pomniki przyrody w podlondyńskich parkach, takie wściekłe upały i mają być do końca lipca.

(Zdjęcie pochodzi z artykułu http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363929/UK-weather-Londons-landmarks-suffer-heatwave-temperatures-set-soar-90s.html )

Debro, u mnie też są upały i mój własny prawie-trawnik tez już zaczyna zanikać. Wczoraj nawet podlałam ogród, a to zupełny ewenement. Zwykle ratowałam tylko nieco zawartość gazonów jak bywało ciepło i słonecznie. Wrzucę wieczorem ostatnie już zdjęcia ogródka, sama zobaczysz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:29, 16 lip 2013

Do góry
magnoliowe - 3 tyg temu:

w tle M podlewa w 'pracowym' ubranku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:25, 16 lip 2013

Do góry
liliowo, jeszcze mnóstwo dopiero zakwitnie, ale część znowu moja piesa połamała! zgroza!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:25, 16 lip 2013

Do góry
Jeżówka Praire Splendour (chyba). Do pasa. Na razie ma świetny kolor - różowo zielony.

Bodziszek Patricia

Bodziszek Double Jewel

Bodziszek Patricia - są pączki kwiatowe, część liści marna, ale żyją. Są najmarniejsze ze wszystkich bodziszków. Nie patrzeć na chwasty, muszę przeplewić.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:25, 16 lip 2013

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:14, 16 lip 2013

Do góry
Dłużej mi zeszło. Ale chyba się uda. Teraz mam trochę kombinacji sprzętowych, bo przepełnił mi się laptop, muszę zgrywać zdj. na dysk zewnętrzny, tam zmniejszać i tu wstawiać. Robię próbę czy się powiodło. Niby czynności tyle samo, ale to pierwszy raz...

Moje róże

Mariatheresia

Baronesse

Natasha Richardson, na razie marny pierwszy kwiatek

Pierwszy kwiat Gemmy, zapowiada się ślicznie

Twiggy's Rose

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:12, 16 lip 2013

Do góry
Witaj Ewelinko,uwielbiam lilie i też stwierdziłam ogladając różne wątki,ze nie mam żadnych białych z dodatkiem koloru.

Bozenko,witam cie serdecznie.Po wpisie stwierdzam,ze za rzadko tu zaglądam.

Bozenko,uwielbiam poranną kawę na tarasie,ale przy takim cudownym lecie jaki mamy zapomniałam kiedy ostatni raz to robiłam.Dzisiaj znowu wiatr mało głowy nie urwie i zimno.

Celinko,witaj.Róza ta w realu jest stokroć piękniejsza.Wiosna kupiłam o podobnym kolorze,ale oczywiście nie odbiła mi.

Może niedoskonały ale..... 14:12, 16 lip 2013

Do góry
Mój klonik po przejściach dla Franciszka jak na 3 latka jest bardzo mały . Ale nie rozumiemy się z nim

i takie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:11, 16 lip 2013

Do góry
Hosty nie obcinane, zakwitły bujnie

Języczka zasługuje na bardziej reprezentacyjne miejsce, ale musi zostać w cieniu:

Żabę zaatakował bluszcz

I na dom włazi, muszę obciąć zanim M to zobaczy

Lawenda szaleje

Przetaczniki grzebieniaste moje ulubione Myślałam że mam też gdzieś zwykłego fioletowego, ale nie widzę, może padł?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:10, 16 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Irenko, liliowce śliczne! te falbanki przy płatkach ja je uwielbiam i wcale mi nie przeszkadza, że krótko kwitną mam nadzieję na liliowcowy gąszcz w przyszłym roku pozdrawiam

to nie prawda, że krótko kwitną, kwiat jest jeden dzień, ale pąków dużo i ciągle nowe, więc generalnie trochę kwitną i są bezobsługowe, więc polecam

a u mnie i czerwona horti ogrodowa zaczyna kwitnąć
i jeżówki, rok temu tyci, a w tym kępa aż miło

i białe i biały rozwar, dużo się mi go posiało, fajnie, będzie dywan pod Susan

i rudbekie, nie pamiętam od kogo, rok temu dostałam
na jednym krzaczku, a każdy kwiatek inny

Ogród Danuszy - odsłona 2 14:01, 16 lip 2013

Do góry
dziękuję Kondziu za wizytę i dobre słowo, teraz jestem gdzie indziej wszystkiego mieć nie można,jak znajde czytnik kart wstawie pare fotek

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:48, 16 lip 2013

Do góry

tu cięłąm ostatnio wszystko, az miałąm dość

kwitną aksamitki od Epodlas, późno siałam, fajne są, zwiewne.....i indygowiec z dzwonkami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 16 lip 2013

Do góry
białą liatria bardzo mi się pokłada, pewnie przy koszeniu ją stracę..z moich kan, 1!!! tylko wzeszłą!

mój ulubiony liliowiec się otworzył...i inne

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:27, 16 lip 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Krakowiak na mnóstwo kwiatków, pierwszy raz po 2 latach, 2,5-3 m długości i małe listki bardzo fajny

jesteś królową powojników mandżurskiego nie mam, a pachnie
Pozdrawiam Moniko
Kolorowe rabaty 13:24, 16 lip 2013

Do góry
Martuś, tytoń od ciebie posiałam i będzie kwitł! i z cyniami sukces, mam!
pozdrawiam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:17, 16 lip 2013

Do góry
Moniko odpozdrawiam dzięki

i ciut obrazkowo,
widok zza rabaty...taka do przechowywania, a robi się angielska, będę powiększać, nie mieszczę się...

czekam i czekam, kiedy ten mikołąjek zbłękitnieje!

cyniowo w pąkach i kwiatach

mix lawendy i firletki, jak ja będę ciąć i na mojej rabacie wiązowej rozrasta się, będę ciąć znowu śliwy, juz urosły po cięciu, mają się zagęszczać oj sorki, ale fatalne zdjęcie!

Spacer po moim ogrodzie 13:12, 16 lip 2013

Do góry
Nachyłki. Miałam więcej, ale niestety po zimie zniknęły.
Marzy mi się Siedlisko.... 13:08, 16 lip 2013

Do góry
Inne kwitnące

Dabecja kwitnie, to normalne, ale żeby wrzosy już zaczynały kwitnąć?

Wiosenne po przycięciu zakwitają ponownie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:00, 16 lip 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
przypomniałam sobie że miałam Ci pokazać/spytać czy wiesz co moimi kmicicami- takie plamy na nich sa, od strony czubka, tam gdzie pozostałości kwiatka

Na zarazę ziemniaczaną mi to wygląda...ale głowy nie dam że to to

Aga podglądam i pozdrawiam Lubię sobie poczytać Wasze (z magnolią) rozważania
I dodam tutaj, że czekam z utęsknieniem na wątek magnolii
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies