Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

System automatycznego nawadniania 15:53, 14 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zraszacze statyczne TORO, symbole 15H, 15Q, 15T, i inne to symbole dysz, a -10% lub -25% to oznacza że o tyle % można im ograniczyć zasięg, czyli zmniejszyć aby nie lały po ścianie itp.

Oczywiście regulacja dysz 90 stopni, 180 stopni, ile chcesz, dowolnie.

Porawiłam odręcznie, bo nie widać było linii, może być tak.

Zraszacze powinny do siebie dolewać aby opad na całej powierzchni trawnika był mniej więcej równomierny.

Dodam tylko, że mam sterownik na 6 sekcji.
Witam wszystkich w ogrodowisku 15:39, 14 lip 2013

Do góry
Dzis postanowiłam do Was dołączyć. Od poczatku opisze wam jak to sie stało ze zakupiłam działkę rolną o powierzchni uzytkowej 607m2 za Białymstokiem.

Opowiem pokrótce, że zawsze marzyłam o wlasnym ogródku. Lecz nie stać mnie było na wykupienie własnej działeczki. Jednak Bóg kazał mi czekać na ten dzień kiedy stanę się włascicielką nieruchomości. Kilka lat temu moja siostra odzeiedziczyła a własciwie jej małzonek odziedziczył spadek po rodzicach działkę okł 2000m2 w S..... pod Białymstokiem. Oni mieszkają za granicą co roku od 3 lat przyjezdzają do Polski i remontują swoj stary dom. Ucieszyłam się bardzo że tak się stało i od razu pomyslałam że moje marzenie się spełni, bo myslałam że oni mi dadzą kawałek ziemi pod uprawę ogródka. Jednak szwagier odmówił mi stanowczo a siostra go poparła w tym, by mi nie dawał ogródka.

Prosiłam i mówiłam prawie ze błagałam, by mi dali kawałeczek ogródka, lecz na nic moje prośby i zal że mi odmówili. Mówiłam do nich - "Czy nie lepiej jak przyjedziecie do Polski a tam na was juz będą czekały kwiaty i warzywa w ogrudku ? " Chciałam nawet od nich wydzierzawic kawałeczek działki, niestety nie udało mi się spełnićmojego marzenia. Miałam o to żal do siostry, ze nie umiała, lub nie chciała przekonać męża o tym by wydzierżawili mi kawałek tej ziemi na której rosnie trawa az po pas. W tym roku znów przyjechali remontowac swoj stary dom. Pojechałam z radoscią ich przywitac.

Pierwsze co mnie wyprowadziło z równowagi to to że, szwagier zabronił mi palić papierosy w kuchni i domu. Na podwórku strasznie cięły komary, zbliżała się burza miał padać deszcz, a te cieły jak najęte, że nie sposób było usiedzieć na ławce pod domem.Jego dom, jego racja nie miałam nic do gadania. Po krótkiej chwili zabrałam swoją pupę i pojechałam do domu. Byłam zła bo dom remontował, drzwi były otwarte, wietrzyło się i cóż by mu sie stało jak bym tam zapaliła papierosa, przeciz w zeszłym roku paliłam tam i to nie jednego.Trudno jego wola i jego dom.Miał rację mówiąc że nie będzie się zatruwał dymem z papierosów, bo on jest niepalący. Pozniej powiedzial mi ze w wiosce jest do sprzedania dzialka za 30tysiecy zl z domkiem , ale tam mieszkaja ludzie i to jest jakas 10 woda po kisielu jego rodzina, a ja nie jestem rodzina, bo jestem tylko szwagierką.Po mimo próśb aby mi powiedzial kto to sprzedaje, nie dowiedzialam sie gdzie jest ta dzialeczka Powiedzialam trudno chyba nie jest mi sadzone miec swój wlasny ogród.Kiedy wróciłam do domu od razu usiadłam w internecie i zaczęłam szukać działek, ogrudków działkowych w Białymstoku do kupienia lub wydzierżawienia. Całe dnie spędzałam przy komputerze na poszukiwaniou ogrodu, lub działki. Do siostry odechciało mi się jezdzić bo juz zle sie tam czułam . Az tu nagle zobaczyłam ogłoszenie ze sprzedają działkę rolną za 28 tysięcy 600m2 nie daleko od Bialegostoku. Pomyslałam sobie że to jest to na co czekałam tyle czasu . Zadzwoniłam do ogloszeniodawcy i na drugi dzien juz byłam umówiona na spotkanie, by zobaczyć działeczkę. W ten sposób stalam się rolniczką na mojej swierzo kupionej działce , raczej ugorze, pastwisku, hehhehehi. Sama nie wiem jak mam to nazwać, jednak wiem że mój ugór nazywa się " Ranczo Akapulko"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:39, 14 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Przetaczników mam tych sporo te z seledynowym kogutkiem... 2 wielkie kepy, tylko nie wiem jak się to dzieli i mnoży.... bo zwykłe to dzieli sie łopatą i już, a tych nie wiem

Jednej kepy kawałek..

Kawałek drugiej

Ja w tamtym roku podzieliłam je właśnie łopatą na 4 i rosną
Nawet niezgodnie z przykazaniami ogrodniczymi,bo dopiero w jesieni je ciachałam,ale się udało

A miało być tak pięknie.... 15:30, 14 lip 2013

Do góry
Nie dośc ,że mam po jednym kwiatku z kazdej rózy,to mi deszcz złamał taką dużą galazkę

To jest Mundial.kiedy jest słońce ma inny kolor
A tak wygląda fajnie black magic w deszczu jak poglazurowana galaretką

A to jest Margaret

Ogród z widokiem na jezioro 15:21, 14 lip 2013

Do góry
paciorecznik zaczyna kwitnąć
moja jedyna dalia
Ogród to moje hobby 15:15, 14 lip 2013

Do góry
Klon BRILANTISSIMUM młode przyrosty.
Ogród to moje hobby 15:12, 14 lip 2013

Do góry
klon SEIRYIU obecnie 2 lata w donicy.
Kolorowy ogród na piasku 15:12, 14 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)
Teraz już muszę uciekać, mam nadzieję, że wieczorem dam radę dłużej pobyć na forum.

Sezon różany rozpoczęty na dobre

Przepiękny ogród Po każdym spacerze u Ciebie,wracam chora do swojego zagonka różanego
Chętnie bym wpadła do Ciebie na przeszkolenie
Ogród to moje hobby 15:10, 14 lip 2013

Do góry
klon GREEN GLOOBE ma 4lata.Kupiony w OBI jako bardzo mała sadzonka i wsadzony do ziemi na 2 lata. Póżniej wysadzony do donicy i przycięty bo miał niezbyt ciekawy kształt .A obecnie drugi sezon w donicy
Ogród to moje hobby 15:03, 14 lip 2013

Do góry
klon Orange Dream
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:03, 14 lip 2013

Do góry

Wczoraj dokupiłam limkę ,mam już 3 i 5 sztuk szałwii białej ,posadziłam między deszczami ,a dziś obsypałam korą i jest skończona rabatka.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 14:46, 14 lip 2013

Do góry
Lilia biała ,odetka

floksy zaczynają ,a jak pachną .
Ogród to moje hobby 14:05, 14 lip 2013

Do góry
Klon Katsura powoli przybiera jesienne barwy ,zdjęcie zrobione 2 lata temu. Proszę zauważyć że ma wybujałe pędy. W ostatnich latach dość mocno przycięty co widać na innych zdjęciach
Ogród to moje hobby 13:59, 14 lip 2013

Do góry
klon tatarski którego znalazłem w szkółce leśnej .Spodobał mi się bo był bardzo wygięty i od razu zrobiłem z niego bonsai.Obecnie 4 rok w doniczce. Z prawejj klon którego nazwy nie odnalazłem
Ogród... reni 13:38, 14 lip 2013

Do góry
i takie tam...

Ogród to moje hobby 13:35, 14 lip 2013

Do góry
Klon multikolor - liśćie wiosenne biało nakrapiane seledynowe latem bardziej zielone
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:31, 14 lip 2013

Do góry
reni napisał(a)
Ależ cudnie i jaki ład..horti piękne

Reni dzięki, dzięki wielkie
a mnie sie wydaję,ze ciągle coś jeszcze nie zrobione

Mam taki kiepski internet, że mnie wykończy

Dzis mnie urzekła hosta Danusia no i fotki natrzaskałam, ale we wcześniejszym poście nie chciało się
umieścić

Ogród to moje hobby 13:31, 14 lip 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 13:30, 14 lip 2013

Do góry
Ogród to moje hobby 13:30, 14 lip 2013

Do góry
Witam miłośników klonów. Jeszcze parę zdęć moich klonów. 1i 2 zdjęcie-Kagiri nischiki. .Na 3 zdjęciu SEIRYIU którego wysadziłem w ubiegłym roku z powrotem do donicy i po przycięciu i nadaniu mu odpowiedniego kształtu pięknie zagęścił koronę i wygląda jak palma. z ładniejszych delikatnych klonów jeśli chodzi o budowę liści. 4i5 to klon jesionolistny auratum.6i7 to negundo ' Aureovariegatum ' - Klon jesionolistny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies