Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 19:07, 13 lip 2013

Do góry
yolka napisał(a)
W tym tygodniu wmurowałam kamień węgielny pod budowę ziemianki (piwniczki ogrodowej. sama jestem ciekawa co z teo będzie.

A butelkę z wpisami dla potomnych też wmurowa:
Piękne juki i lawenda
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 19:02, 13 lip 2013

Do góry
....i nieprzerwanie kwitnące anemony
Puste pole z wysepką kwiatową 19:01, 13 lip 2013

Do góry
Znalazłam zdjęcie Anabelki sprzed 4 lat - była prawie o połowę niższa. Ona ma wyjątkowo korzystne dla siebie miejsce, taki kącik między ścianą domu, a ścianą ganku. To pewnie ma duże znaczenie. No i nie walczy z wiatrem, bo w obręczach.

W cieniu - zacieniona 19:00, 13 lip 2013

Do góry
miniaturowe cynie
Moje poletko 19:00, 13 lip 2013

Do góry
na szarość za oknem ,trochę kolorku

W cieniu - zacieniona 18:59, 13 lip 2013

Do góry
niedźwiedzie ucho...ciągle jeszcze w pąkach...
Znowu na wsi 18:55, 13 lip 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Ślicznie, chcę wiedzieć, co to za ciemnozielona trawa, ta okrągła, ciemnozielona niewysoka kępa na dole zdjęcia? Ma piękny pokrój.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 13 lip 2013

Do góry

Kobieto zlituj się !!! co Ty tam masz !! same cuda!!
Chciałam coś tam wkleić u siebie ,ale jak zobaczyłam Twoje bajery, to z czym ja do ludzi
No masz cudnie!!!!

ps. On zaparty, ja zaparta ...ale zaparcie Pozdrówka dla M.
Puste pole z wysepką kwiatową 18:31, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
W tym roku moja Annabelka daje popis . Jeszcze nigdy nie zaglądała mi do kuchni A te łby!!!

Niesamowita piękność, czy ja dostałam jej kawałek?
Ogród w budowie - nieustającej 18:25, 13 lip 2013

Do góry
Pogoda pod psem, nie chce się wychodzić, ciemno, zimno i leje od wczoraj, całe szczęście że mam tą szklarenkę, bo tam trochę jaśniej niż w domu.
Ale zakwitła mi jedna z róż historycznych Frau Karl Druschki, czyli pani Karolowa Druschki, która była żoną przewodniczącego stowarzyszenia niemieckich miłośników róż, w 1901 roku, kiedy odmiana została wyhodowana. W Anglii występuje pod nazwą Snow Queen, czyli Królowa Śniegu, też ładnie.
To róża krzewiasta, o czystobiałych kwiatach, nie ma zapachu, ale pąki i kwiaty ma bardzo szlachetne, wyglądają jak u róż wielkokwiatowych.
Ta odmiana - sztuk dwie, zasili ciąg dalszy biało-różowej Alei Róż.

I dzisiejszy widok na ogród przypominający zmokłą kurę:

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:25, 13 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
to może w kwestii trawek ja freszcie raz na zawsze coś wytłumaczę bo widzę, że muszem ...
nie rozumiem jak Wy kobietki te trawki rozróżniacie ... a wiedze trawkowa mam od tygodnia zgłębioną bo wiem, że carex to turzyca ... (oby turzyca bo jak mi się tydzien coś pomerdało to wtopa ) ...
dlatego wyjaśniam ... trawki dzielą się na te mniejsze i na większe ... wzrostem rozpatrując ... na te cieńkie i grubsze rozpatrując szerokość źdźbła ... som jasne i ciemne rozpatrując barwę ...

po tym arcy obszernym wykładzie myslę, że już nikt wątpliwości co do rodzaju trafki miał nie będzie ... nio

Ja to jeszcze uproszczę.. z trafkami jak z samochodami, są osobowe i ciężarowe, autobusy poza tym żółte, zielone, białe, srebrne.. ja tak mam i tyle wiem... nawet swego auta nie odróżniam od innych, bo patrzę na kolor.
I fotki pomiędzy kropami deszczu.. i zwiewam do porządków, goście mi przyjeżdżają, muszę posprzątać

Zielona odskocznia 18:21, 13 lip 2013

Do góry
A może by tu przed różami perowskię posadzić ??? Sama już nie wiem....

Dzisiaj stałam w oknie i tak patrzyła jak to wygląda i tak mi wpadło do głowy. Tylko nie mam perowski i nie wiem ...., no właśnie nie wiem.... Pomocy !!!

Róże w naszych ogrodach 18:20, 13 lip 2013

Do góry
I moje ulubienice

Heidi Klum

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 13 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pozostaję pod wrażeniem kwiatu lotosa - nieustającym. Egzotycznie Ci się w stawie zrobiło.
Pisałaś u mnie tydzień temu o małych doniczkach, no i co? Gdzie są, bo nie widzę.

Gabrysiu, sklep nie po drodze...czekam na okazję w tym kierunku.... A szkoda mi tej godzinki na jazdę autem..wolę posiedzieć z Wami Wszędzie mam zelgłości na wątkach.. muszę mniej siedzieć u siebie

Moje liliowce (to jedna rabata , a są jeszcze dwie ) dla Ciebie Lecę do Ciebie..bo jak byłam ostatnio to jeszcze nie kwitły.

Lilie - Lilium 18:16, 13 lip 2013

Do góry
I moje pupilki
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 13 lip 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu poczytalam i pozdrówka zostawiam

zimno jak diabli 13 st i drugi dzien pada....

U nas wczoraj było nie źle... tylko pracować trzeba było..a dziś jak można do ogrodu do leje

Luciferek z piekłą rodem.. może będzie cieplej

Puste pole z wysepką kwiatową 18:13, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ogłaszam konkurs: komu szybciej rośnie hakone ...wspak?
Trzy lata temu kupiłam całkiem ładną sadzonkę. Na zimę mocno okrywam. Obecnie wygląda tak:

Ogłaszam wynik konkursu: WYGRAŁAM!

Może ci skubnę mojej kawałek i będzie lepsza.. ja swojej nie okrywam... zostawiam jako okrycie źdźbła A najlepiej jakbyś sie u mnie pojawiła i kawałek ukradła, takei lepiej rosną

Białą werbena na początek myślałam, że to odętka Śliczna jest..abieraj nasionka.. to ci chochlę sam ukradnę
Ogród u stóp klasztoru 18:11, 13 lip 2013

Do góry
al.jpg[/img]

To dla ciebie Ewka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:09, 13 lip 2013

Do góry
Bo czerwonym kwiatom trudno jest zrobić dobre zdjęcie, w sensie żeby oddawało rzeczywisty kolor.
Takie zdjęcie mi wyszło w Savill Garden i widać na nim niestety początki czarnej plamistości na liściach. Ach, te róże, tyle z nimi kłopotów a my je tak kochamy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ania, a widziałaś moją? Właściwie trudno ją zobaczyć nawet w okularach, ale podpisałam, że to ona Co Ty swojej dajesz za wyżerkę?

Witaj Elficzku Jak sie cieszę..że zajrzałaś, że jesteś

A trawce nie daje nic... nie podlewam, chyba że juz skwar, nie sypię nawozów, nie polewam żadnym florowitem.. posadziłam w ograniczniku ze zbitej donicy i ma sie świetnie... chociaż jeżówki próbują ją wygryźć z rabaty bo im ciasno..
O w mordę, znalazłam zdjęcie zaraz po posadzeniu 28 kwietnia 2011 roku....
Widać chochlę żółtą po lewej, chochlę zieloną po prawej i posadziłam w tę kępę jeżówkową 4 sadzoneczki wielkości 4cm. Żółta dostałą eksmisję, bo nic prawie nie urosła, myślałam, że ją zielona cieniuje i dlatego...
Na drugim foto widać jakie sadzonki posadziłam... wielkość tabliczki do podpisywania roślin.
TO info dla tych co wzięli ode mnie sadzonki jeżówki

I teraz - należy sie cofnąć do fotki z łąwką i na prawo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies