Moje brzozy ( mam dwie) ruszyły dopiero w tym roku, tj w trzecim sezonie u mnie. Wcześniej były strasznie marne, ale teraz wiem, że po prostu się korzeniły, a teraz idzie w koronę wreszcie!
Są jeszcze nie przycięte, będę je przycinała na parasolki wkrótce, teraz w sierpniu ( tak wyczytałam u pewnej forumowiczki , która ma przepiękne okazy!).są szczepione mniej więcej na 150, 160cm.
Nie chce mi wgrać zdjęcia, spróbuję jutro rano!
Proszę bardzo
troszkę zaniedbałam mój wątek więc wrzucam kilka w miarę aktualnych fotek
rabata hortensjowa zaczyna swój występ Grandiflora już kwitną, a Limki dopiero zaczynają i róże zbierają się do ponownego kwitnienia, chociaż na zdjęciu tego nie widać
Agnieszka, ludzie maja najczęściej małe ogrody, a to dość rozłożyste drzewo, które w dodatku późno dostaje liście i dość szybko je traci... często ludzie sadzą odmiany które nie kwitną i potem nie mają ozdobnych strączków. Jako jedyne drzewo w ogrodzie może stanowić niezbyt ładny akcent (a raczej dominujący element), ale w dużych ogrodach... jest naprawdę ozdobą. Piszą, że jest też dość podatna na złamania podczas wiatrów....... ale jak wytrzymałą ostatnią moja wichurę, to stwierdzam, że nie jest taka słaba. Ale gdyby nie koreanki z tyłu, to może i by się złamała.. Koreankom ułamało czubki ... akacje poszły jak zapałki.... sosnę wzięło na pół... a ona ugięta konarami aż do ziemi się ostała.
Jest to jedno z moich ulubionych drzew i roślin w ogrodzie
Pod katalpą posadziłam hosty..... i żurawki... myślę, że to dobre połączenie Mi się podoba i nie planuję tu zmian... co jest ewenementem w moim ogrodzie
Piękne są te Twoje...powiem Ci cichutko, że pod wpływem tych Twoich jeżówek zastanawiam się nad przebudową koncepcji kolorystycznej mojej podsalonowej rabaty Te Papayje !!!
Dalsze dokumentowanie rozwoju petuni. Dziś usłyszałam miłą uwagę od jednego z moich gości, że za każdą wizytą, dostrzega coś ładnego i widzi jak ogródek pięknieje. Miłe.