Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:39, 12 lip 2013

Do góry
rafax, mi mietę wcinaja takie oto gąsieniczki
ciężko je wypatrzyć, bo są małe, ale potrafią szybko podziurawić całą uprawę
za bazylię też się chwyciły i za paprocie........na razie na innych roślinach w ogródku ich nie znalazłam

To właśnie tu 18:39, 12 lip 2013

Do góry
I jeszcze roślina dnia.

To właśnie tu 18:36, 12 lip 2013

Do góry
Dzisiaj zdjęcia zrobiłam, bo miałam niespodziewanych gości.

Były takie szczęśliwe, że mogły się taplać w wodzie, że pozwoliłam im na dłuższą wizytę.
Ale co chwilę zaglądałam, czy aby nie przeniosą się na grządki warzywne.

Kondziowy Ogród :) 18:35, 12 lip 2013

Do góry
Wizyta u Finki
Chcielibyśmy bardzo podziękować za miłe przyjęcie i pokazanie pięknej szkółki i ogrodu

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:34, 12 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Bożenko, cały krzak żółknie, tylko młode przyrosty zachowały trochę zieleni, reszta się zażółciła Pobiegłam do ogródka zrobić zdjęcie poglądowe, ale ono nie oddaje tego co bym chciała pokazać.

Jeśli młode przyrosty sa zielone to nie ma powodu do zmartwienia. z tego co pamiętam pisałaś ze masz je pierwszy rok, jeszcze sie ukorzeniaja i aklimatyzują. W doniczce miały nienajlepsze warunki i czasem doprowadzenie ich do dobrego stanu trwa ze trzy lata albo i więcej. Twoimi bym sie nie martwiła bo te stare liście w przyszlym roku pewnie odpadna ale to jest normalne. Na wiosnę dasz nawóz i rosliny bedą juz lepiej rosły. Na razie tylko bym Ci radziła odgarnac kore z korzeni bo nie lubią miec przysypanych korzeni szczególnie jeśli kora jest drobno mielona. Teraz zawiazuja pączki kwiatowe i młode listki są delikatne, nawozu dac nie mozna bo nowe przyrosty by nie zdrewniały przed zimą i zmarzły. Na poczatku września możesz opryskac liście nawozem dolistnym i nic więcej w tym roku nie rób, trzeba poczekac do wiosny wtedy dasz im nawóz w granulkach .Pamietaj o odgarnięciu kory , nie ma potrzeby przykrywania folią tak jak myślałam, dobrze ze zrobiłaś zdjecia ale rowek odpływowy możesz zrobic bo u Was dużo pada.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:32, 12 lip 2013

Do góry
po rozcięciu jednego z lisków znalazłam tylko puste otoczki larw
pytanie tylko, czy już sobie to poszło całkiem, czy jeszcze w innych lisciach się rozwinie i mi je zje, no i co składa te jaja w liściach?

Wichrowe wzgórze 18:24, 12 lip 2013

Do góry
Monic napisał(a)
Pilgrim – kwitnie nieustannie od początku sezonu

Pilgrim mnie kusi, mam Grahama Thomasa ,ale mam wrażenie ,że P jest bardziej w zimnych kolorach taki bardziej cytrynowy.

PS. Jam wprawdzie nie Ania , ale Ania też ładnie.

Pozdrowienia dla krakowszczyzny, 2 tygodnie temu, jak byłam w Krakowie wyjechałam na samiuteńki rynek.... Rundka koło Sukiennic bezcenne. Taką mam boską orientację, a K znam bardzo dobrze.
Ogród to moje hobby 18:19, 12 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich zielono-zakręconych. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona a ja odwdzięczę się moją pasją jaką jest ogród. Kiedyś 8 lat temu zaczynałem tak jak większość z Was. Dzisiaj posiadam jakąś wiedzę ale ciągle się uczę dlatego tu jestem. Mam tu założony wątek ale przedstawię parę zdjęć z mojego ogrodu. Pozdrawiam Wszystkich pozytywnie zakręconych.
Puste pole z wysepką kwiatową 18:11, 12 lip 2013

Do góry
Anitko! Ja swoją Annabelkę mam w 3 obręczach, od najmniejszej, do największej. Inaczej leżała by jak placek! A ogrodowa NN jest niezawodna.

Mój 4 arowy azyl... 18:02, 12 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie, szkoda, że tak malo fotek ze spotkania zrobiłaś, ale i to dobre. Lawendowa i żurawkowa rzeczka śliczna. Pozdrawiam

irena_milek napisał(a)
Basiu, rzeczywiście te róże i lawenda zachwycają

No cóż, deszcz nie pozwolił. A róż, m.in. okrywowych było sporo. Poza tym dwie odmiany perowskii, sporo hortensji, hosty i wiele ciekawych roślin. Może kiedyś sama Beata Wam je pokaże

Z tarasu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:00, 12 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Skoro tak lubicie Kaję to jeszcze kilka jej fotek Chyba nie wstawiałem

jaka cudna!!!
Sebuś wszystkiego najlepszego i wielkie gratki, świadectwo widziałam! na medal
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:00, 12 lip 2013

Do góry
Mam problemy techniczne ze sprzętem.Przesiadłam się na laptopa młodzieży.

Taki ładny liliowec kupiony rok temu jako kłącze z Biedro. Dopiero odżył. Podoba mi się kwiatek.

Lilia też mi sie podoba i całe szczęście nie pachnie. Nie lubię zapachu lilii.

Dla Agi z Grabiami berberys GC z bliska. One oszalały! Puszczają przyrosty jak wściekłe. Jak tak dalej pójdzie, to z pająkow i ośmiornic wyjdą jakies stonogi. Zaczynam sie ich bać.

Moje poletko 17:54, 12 lip 2013

Do góry
Celinko zdróweczka na poczatek Ci zyczę musisz wierzyć w to że rehabilitacja czynie cuda pracuj nad sobą i uwierz w to co robisz ------ mówi Ci to nauczycielka wf i tyz po operacji przybicia gwożdziami guza pietowego i przyszycia ścięgna Achillesa Pozdrawiam serdeczniei trzymam kciuki za postępy i pozytywne myslenie Kwiatuchy dla Ciebie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:53, 12 lip 2013

Do góry
Zaczyna się spektakl jeżówek, mam do nich słabość

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:50, 12 lip 2013

Do góry
Misz masz w skrzynce

Bałagan pod różami

Misz masz przy tarasie

Ogród Nebel 17:44, 12 lip 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Dla zainteresowanych, tak wygląda 'Heritage' dzisiaj. U mnie pada, momentami leje od wczoraj

Mam problem, aby wyjść do ogrodu i cokolwiek zrobić...

Piękna!
ogrodoweimpresjejolki 17:32, 12 lip 2013

Do góry
Jola...dla Ciebie Trzymasz się?? Buziam.

Mój 4 arowy azyl... 17:31, 12 lip 2013

Do góry
Pogoda dzisiaj w kratkę; to deszcz, to burza lub słońce. Mimo to dzień udany, bo małe spotkanie zaliczone. Odwiedziliśmy Jambosanę. I co tu dużo mówić, ogród zachwyca przede wszystkim pięknymi, zdrowymi różami. I jak zwykle na takich spotkaniach bywa, o robieniu zdjeć myśli się na końcu. W moim przypadku właśnie tak było, a jak sobie o tym przypomniałam, to się rozpadało i dlatego mam zdjęcia tylko tych róż!
Sebastian Kneipp jest zachwycająca! Szkoda, że tej obok nazwy nie zapisałam

Lawendowy 'strumień' i żurawkowa 'rzeczka'

A na koniec ogniste lilie

Beato, dzięki za sympatyczne spotkanie, miłe pogaduszki i roślinki
Puste pole z wysepką kwiatową 17:29, 12 lip 2013

Do góry
W tym roku moja Annabelka daje popis . Jeszcze nigdy nie zaglądała mi do kuchni A te łby!!!

Moje poletko 17:27, 12 lip 2013

Do góry
Celinko.... ależ mnie zmartwiłaś.. dobrze, ze Bozia tylko paluszkiem pogroziła .. ogród to najlepsza rehabilitacja tak twierdzi ktoś kto też zaliczył w tym roku ten oddział I po 4 miesiącach jest już całkeim dobrze Wiara i rehabilitacja to podstawa
Dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies