Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Milka 11:35, 14 wrz 2013

Agnieszko, na srebrzystej czyściec przesadzam na zewnątrz, bo zarasta trawy, ale jestem nim oczarowana i uwielbiam go dotykac, taki meszkowy aksamit
miłego dnia przymiarki do cebulowych są?
Debra 11:38, 14 wrz 2013

O tak, pełna zgoda, czyściec ma cudowne liście, i jak ślicznie się rozrasta!
AgnieszkaW 15:07, 14 wrz 2013

Aneczko, bardzo mi miło, ale Ty też dasz radę urządzić pięknie swój ogród. W końcu po to trafiłaś tu na Forum, no nie?
Mathildis - ta tajemniczość to sprawka porannej mgiełki. Wtedy ogród nabiera rzeczywiście innego wymiaru.

Gocha, wracaj, wracaj, jak najczęściej.

Dzięki Irenko. Ty masz słodkie oczęta Dżagi, a ja mojej Mimi Czyściec też lubię, ale trzeba nad nim panować, bo się rozrasta. Wiele go już wyrzuciłam, bo panoszył mi się na rabatach, ale teraz chyba znowu będzie przeżywał swój renesans, kto wie? Cebulowe, hmm, na razie funduszy brak, bo na miłorzęby poszły.

Debro, czyściec ma rzeczywiście fajne liście, tylko trzeba w miarę wcześnie usuwać przekwitające kwiatostany, bo potem jest brzydki, no i jest dość ekspansywny, dobry na suche i słoneczne miejsca.

Pozdrowienia dla Was zostawiam
15:54, 14 wrz 2013
Agnieszko przydreptałam i ja do Ciebie.Cały Twój wątek muszę przejrzę bo widzę niesamowity ogród,jestem dopiero na 10 stronie a już co chwilę słychać moje "o matko".To dopiero sztuka założyć ogród na takim terenie jak Wasz.Tyle kwitnących skalniakowatych roślin,lawend,róż,już czuję jak jest głośno od bzyczenia pszczół,bączków,trzmieli.Pięknie to mało powiedziane..
A krajobraz dookoła,ja już nic nie napiszę..bo teraz spojrzałam na moje płaszczyzny za oknem...będę płakać..ja też tak chcę...
No to lecę dalej w Jurajskim
17:38, 14 wrz 2013
AgnieszkaW napisał(a)

Aniu, to smagliczka górska - jedyna roślina żółta tolerowana u mnie w tak dużej ilości, po kwitnieniu od razu ją ścinam i zostają tylko szare liście - w ten sposób robię miejsce dla kwitnienia macierzanek, skalnic, goździków, gipsówki rozesłanej itp.

A już się wystraszyłam,że nie masz u seibie smagliczki bo pisałaś,że nie tolerujesz żółtych roślin
To lecę dalej..wolniutko bo co chwilę domownicy robią mi przerwę
18:30, 14 wrz 2013
Ja tak na bieżąco żebym nie zapomniała.Widzę u Ciebie mnóstwo żagwinów,floksów,smagliczek.Wymagają cięcia po kwitnieniu i Ty tak sama to wszystko ? matko ile masz tego kwiecia i jak cudnie wygląda wiosna u Ciebie
AgnieszkaW 18:33, 14 wrz 2013

Tak Anulko, sama. Żagwinów i floksów nie przycinam, no może czasem floksy, ale nie wszystkie, jak mi się chce.
19:18, 14 wrz 2013
U mnie żagwiny wymarzły i już ich nie sadziłam,ale kto wie,slicznie wyglądają jak tak spływają po murku..

Postanowione...stokrotki na pewno będą i u mnie na wiosnę,fajnie wyglądają w garncach,które uwielbiam.Do tej pory obsadzałam je rojnikami ale będą musiały chyba ustąpić miejsca stokrotkom....

Zastanawiałam się co z Twoją rzeczką,czy nie sprawia problemów gdy obfite deszcze czy roztopy i doczytałam,że potrafi pokazać siłę ale na górzystych terenach tak jest,mały strumyczek zamienia się w rwące rzeki..

No i gratuluję wygranej w konkursie, w pełni zasłużona.Masz piękny,estetyczny no i ekologiczny ogród,jestem zachwycona
AgnieszkaW 23:04, 14 wrz 2013

na progu jesieni

malgorzata_s... 23:15, 14 wrz 2013

Dzięki za widoczki na dobranoc .