Tak Gabrysiu totalny remont dlatego z roslinkami z tymi trawkami i bylinami stoja odHallera za mostem w prawo i przed budynkiem nowym z Urzedu na Rzecznej na parkingu. Zdjecie Gabrysiu tej trawki
Widać, że na " Skowronkowie "sezon ogórkowy. Nikt tutaj nie zagląda, a skowronki latają wysoko nad polami i pięknie śpiewają.Dzisiaj chłodniej, troszkę popadało, ale to kropla w morzu potrzeb.Może ktoś tutaj zajrzy, więc pozdrawiam hortensjowo.
Hortensje przezimowały w gruncie.
Różowa jeszcze nie kwitnie.
Ta zwykła biała, kładzie się pod ciężarem kwiatów.
Dzisiaj miałam wizytę Ani_antre z mężem i synem i Joku, było bardzo miło, nie mam ani jednego zdjęcia dziewczyny coś na koniec zrobiły może wstawią po ich wyjeździe zaczęłam późny obiad wyszło ponad 50 sztuk były z owocami malinojeżyny zostało jeszcze dla zabłąkanego gościa
Łukasz to Ville de Lyon, bardzo obficie kwitł był olbrzymi którejś zimy mi mocno zmarzł, chciałam wywalić, ale zobaczyłam, że korzenie żywe więc przesadziłam i odbił, kwitnie 2 rok, po przemarznięciu
Pani w ogrodniczym mówi że u siebie stosowała różne metody na nornice nic nie pomagało ale tym przegoniła
Sposób użycia :nasypać w korytarz i przykryć otwór mchem czy ziemią
Zobaczymy ,bo ryja u mnie niesamowicie
Aniu no cóż ale wciąż ty kilkanaście kfiatków nam fotografujesz każdego dnia w jednym ujęciu (i obyś nigdy nie przestała ) a ja jednego kfiatka w kilkunastu ujęciach )))) (i obym to zmieniła )) )... obie jednak wiemy, że ewoluowałam w ogrodniczkowaniu ... i z dużym twoim udziałem ))) ... i tak ytrzymać bo mi siem to ogrodniczkowanie i banda zielonych bardzo podobywuje
kwiat lotosu ... to coś egzotycznego i wyjątkowego ... ciesze się, że zakwitł i od razu przyszedł do mnie ... buźka
Moja trawa wczoraj zrobiła aut.. ładna ale krótko.. tak ja kostrzewy niebieskie... kostrzewy pójdą aut na drugi rzut wnerwienia... w pierwszym czasu brakło.