Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 10 lip 2013

Do góry
będą foty bo widzę, że się naprawiło
Dzisiaj rano zdążylam jeszcze zrobić fote mojego potwora, kóry ak na marginesie spodobał się Witkowi

Słoneczny ogród słonecznej safikey 23:13, 10 lip 2013

Do góry
cała działka jest odkryta - czyli nie ma na niej żadnych dużych drzew, a co za tym idzie nie ma cienia i cała działka jak na widelcu na słońcu. Nie przepadam za działką zarośniętą.

poza tym działka jest ogólnie gliniasta a po wykopaniu ziemi pod oczyszczalnię okazało się, że ma w sobie sporo kamieni i piaskowców, więc sporo kamieni ciągle wyłazi nam spod trawnika.

pokażę od początku jak działaliśmy na działce i co jeszcze planuję zrobić,choć patrząc na ogród Syli mam ciągłą depresję

najpierw postanowiłam obsadzić działkę dookoła tujami szmaragd, aby kiedyś były fajnym tłem dla pozostałych rabat, wyglądało to tak:

2011 końcówka sierpnia, pryskanie i plewienie paska trawy aby położyć na tym agrowłókninę

następnie rozłożyłam włókninę, przykołkowałam ją i przygotowałam otwory pod nasadzenia

ziemia w dołki przygotowana - mieszanka torfu, piasku z ziemią do iglaków Aqua Save i zaczynamy nasadzenia tujek

tujek jest już coraz więcej

ponieważ sadzenie szło nam całkiem nieźle - w 3 dni posadziliśmy 380 szt szmaragdów od razu kupiłam pęcherznice kalinolistne "Diabolo" i "Luteus" po 34 szt i postanowiłam posadzić z tego żywopłot oddzielający ogród od warzywnika, naprzemiennie po 2 szt każdego koloru, pośrodku planuję pergolę obsadzoną pnączami jako wejście na warzywnik:

słoneczna safikey
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:12, 10 lip 2013

Do góry
Zakwitła mi moja nowa róża Moonstead Wood'

Mój 4 arowy azyl... 23:09, 10 lip 2013

Do góry
Przetacznik Christa ma coraz dłuższe kłosy i rozkrzewia się

Kwitną hosty

Nareszcie ujrzałam pierwsze kwiatki Herminium pirenejskiego

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:01, 10 lip 2013

Do góry
No to wklejam bo mam, a jutro będzie sporo o różach w nowym artykule

Kobieta i Życie nr 8 no i moja osoba z różami

Mój 4 arowy azyl... 23:00, 10 lip 2013

Do góry
Dzisiaj było podlewanie, podlewanie i podlewanie! Nie zdążyłam wszystkiego, ale jutro dokończę, chyba że popada
Zakwitają floksy, na razie różowe

Śniedek Saundersa jeszcze w pączkach

Zakwitnie mi wreszcie trojeść bulwiasta. Z nasion ją hoduję
W cieniu - zacieniona 22:55, 10 lip 2013

Do góry
Obok jeziora są bagna...fotki ze sp aceru
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:53, 10 lip 2013

Do góry
Jeżówka może być biała
Moja limonkowa , a raczej w jej rejonie gdzie jest z 5 innych jest kilka siewek, ale tych jeszcze nie ruszałam i nie rozdawałam, bo sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie.. czy powtórzy cechy matki (i która to matka, co mi dzieciątka na rabatę puściła), czy pójdzie na manowce i cofnie sie do genów jakiej praprapra babki.....
Jak limonkowy środek to może być biała, ale różowe też na początek maja zielone
Tu masz w różnym stadium moje tegoroczne..

Ranczo Edy 22:53, 10 lip 2013

Do góry
naparstnica jeszcze kielichuje ostatkami maczki lilie spokojnej nocy kochani
Kondziowy Ogród :) 22:52, 10 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pomysł przedni

A jak pięknie z bambusami będzie
Przyjazny ogród 22:50, 10 lip 2013

Do góry
Wszystkim zaglądającym dziękuję, odpisze jutro , obowiązki na dopięcie dnia wzywają, niestety...

Dobrej nocy

Piaskownia na zakręcie 22:49, 10 lip 2013

Do góry
Ewcia malinki miodzio i to cudo wrzosowy kolor to jak lilia czy irysek piękna a u mnie tamaryszek powyginany bo zmuszam go żeby się puszczał do góry a dół przycinam takie moje wariacje nie miał jednej nogi więc te miał bardzo gibkie i nie chciałam żeby rósł jak krzak i pocudowałam sobie buźiaczki
W cieniu - zacieniona 22:45, 10 lip 2013

Do góry
...tak wyglądają hosty po gradobiciu...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:43, 10 lip 2013

Do góry
Danusiu wczoraj dokroryzowałam się w artykułach o różach ... habilitowałam watkami o tychże ... spać poszłam zdruzgotana ... przekonana o tym, że wiem, że nic nie wiem ... poczułam się jak matoł absolutny ...

dziś stanęłam obok schorowanej Marii Teresy i eureka ... zobaczyłam te oczka co to siem wypuszczają na nowe życie ... zrozumiałam gdzie mam ciachać przekwitły kfiat ... (no jeden w tej euforii ciachnęłam okrutnie durnie ale nie myli się tylko ten co nie robi nic ) ... i pod jakim kątem ... nagle wiedziałam fszystko ... pewnie prawie ale coś wiedziałam ... przyszłość moich róż zaczyna dostrzegać światełko w tunelu ...

dziękuję za takie pouczające artykuły ... tylko fiesz ... pytac pewnie też bedę ... a to dla Ciebie ... moja cudna Eden Rose ... przepiękna ...

Jurajski Ogród 22:43, 10 lip 2013

Do góry
jurajskie lato - cd
Drzewulcowo 22:42, 10 lip 2013

Do góry
Dzisiaj będzie brzydko i bezkwietnie, chociaż w moich marzeniach wszystkie te miejsca są pięknie zagospodarowane, kwitnące i .... bez chwastów

Wiosną zaczęłam wgryzać się w teren wzdłuż ogrodzenia, za skalniakiem. Jak do tej pory udało się połowicznie To co zrobione wygląda tak:

Świerk conica został przesadzony wiosną w zeszłym roku i na szczęście się przyjął Fioletowy kapturek zawieruszył się w kadrze przypadkiem

Tak to wyglądało jak kwitł pigwowiec, zdięcie z 14 maja

A dalej 30 metrów ugoru

zakończonego niewykończoną donicą z rozchodnikiem i podagrycznikiem

Donica będzie nawiązywała do skalniaka i byliniarni pod brzozą i w przyszłości zostanie obudowana kamieniami jak tylko dorwę worek cementu i kielnię

W cieniu - zacieniona 22:42, 10 lip 2013

Do góry

Pomidorki na balkonie...owocują zwisająco.
Przyjazny ogród 22:41, 10 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ewuś.. dochodzę do wniosku, że liliowce we wstędze prezentują się najlepszy, albo duża kępa jednakowych gdzieś po środku

Witajcie
Do jednakowych trzeba mieć rozrośnie te kępy, wtedy z jednej można pozyskać nawet 50 sztuk , do tego dążymy

A to lawendy, które najlepiej pachną? - nie wiem, to już nie obejmuje pojemności mojego mózgu , kupione na próbę.

W następnym roku zaczynam krzyżówki na irysach bródkowych, zdobyłem następne odmiany.

A to wybrała moja żonkiś, że też tym ogrodnikom chce się siedzieć i wymyślać takie duperele , jest tyle pięknych naturalistycznych roślin.
Kurde, ale gdzieś muszę posadzić, Ania wykopie tę sosnę i z nią posadzę.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:41, 10 lip 2013

Do góry
Prawie Cie zgubiłam
Matko trzeci wątek ,czy ja doczekam się mojego 1000

Gratuluje Ci Marzenko świetnego wątku ,cudownego ogrodu

Moja Lariska dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:41, 10 lip 2013

Do góry
Irenka na pewno wprowadza w życie swoje pomysły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies