Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:58, 07 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
[

Sebuś pozdrawiam i podziwiam....a to moja ulubiona kompozycja
Puste pole z wysepką kwiatową 22:58, 07 lip 2013

Do góry
Marzenko, witaj w lecie! Bo ostatni raz chyba wiosnę obgadywałyśmy ... Miło mi, że tak chwalisz, mam zamiar jeszcze jeden płotek uwić, dla powojników przy ławeczce. Po co kupować, jak chwasty pod ręką Jutro Cię odwiedzę, bo dziś już senek mnie nawiedza. Dla Ciebie mój Inspiration

Ogród dla Agusi 22:57, 07 lip 2013

Do góry
Nowa kompozycja /niedokończona/ z Hakonechloa macra ,Naomi i Rozplenicą.Niestety R.centifolia już przekwitła / a nie szalała w tym roku/

Nasz mały raj na ziemi :) 22:57, 07 lip 2013

Do góry
Na skalniaku królują rozchodniki i różowe drobne goździki

Wszystkie moje największe okazy rojników zdecydowały sie zakwitnąć... Szkoda bo wtedy cała rozeta ginie...

Goździki pierzaste kończą już swoje kwitnienie...

Puste pole z wysepką kwiatową 22:56, 07 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)

A to owa „werbena?Alba”. A ta druga, sorry, nie jest Rubra, tylko Rosea... Nie zdążyłam dziś sfocić.

Elu, czy to nie jest V.hastata ?, pozwolę sobie wkleić moją dla porównania.

Całuski
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:56, 07 lip 2013

Do góry
hostowo

w tym roku hosty są zaskakująco bardzo duże i nachodzą na żurawki - kolejne towarzystwo do rozsadzenia

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:54, 07 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jak nie kochać jeżówek (te są najpospolitsze) i lilii (też najpospolitsze) ... toż to grzech. To nawet ja kocham ten biały kolor.. a nie jest to kolor mój ulubiony

Jeżówki jeszcze małe łepki bo dopiero zaczynają, to ich pierwszy dzień A za tymi krzakami a pod jodłami mam odętkę różową Iza... ja też sie uczę...... nie tylko Ty

Ja je kocham...
Zresztą duuużo roślin pokochałam na tym forum...i zaczynam się bać czy czasem nie za dużo?!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:53, 07 lip 2013

Do góry
w martagonach zanotowałam porażkę to botaniczne mnie pocieszają

Nasz mały raj na ziemi :) 22:50, 07 lip 2013

Do góry
Troszkę kwiatów z naszego ogrodu...

W wiszących koszach przed wejściem w tym roku bakopa i pelargonie...

Dalie w donicach. Troszkę się się już pozbierały po ataku mszyc...

Rdest na tle nieba wygląda zjawiskowo

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:50, 07 lip 2013

Do góry
tutaj już jest istny busz i misz masz, który woła o rozsadzenie..... Może za rok coś podziałam w tym temacie

Puste pole z wysepką kwiatową 22:49, 07 lip 2013

Do góry
Bożenko - jestem dla Ciebie pełna podziwu! O wszystkich pamiętasz, a do tego jesteś na bieżąco. Muszę posypać głowę popiołem . Nie jestem nigdzie na bieżąco, ale zapewniam, że o wszystkich przyjaciołach też zawsze pamiętam.
Dla Ciebie Bożenko. Ściskam mocno!

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:47, 07 lip 2013

Do góry
moje liliowe radości

a to lilia botaniczna nowa

i liliowcowe

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:47, 07 lip 2013

Do góry
Moje najładniejsze obecnie widoczki jeszcze kantów nie dałam rady zrobić w tym miejscu, ale może za tydzień się uda
ten zielony krzaczor w tle to ratowany bukszpan znacznie się poprawił od ubiegłego roku będziemy nad nim dalej pracować

niedługo zetnę kwiatki żurawkom, ale jeszcze nie bo lubię jak kwitną

jedna z hortensji Limelight w towarzystwie miskantów - uważam, że jest to jedno z najładniejszych połączeń roślinnych
Puste pole z wysepką kwiatową 22:46, 07 lip 2013

Do góry
witaj Elfik, pooglądałam różności u Ciebie, ale ten widoczek z Twoją ogromna pracą bardzo podziwiam
i pozdrawiam serdecznie
Elfik napisał(a)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:41, 07 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kasiu śliczny masz już ogród , rośliny już okazałe i pieknie zrobione zdjecia, również to córci- rośnie następne pokolenie do pracy w ogrodzie i do fotografowania.Pozdrawiam serdecznie.[/quote

Wielkie dzięki Bogdziu w tym roku naprawdę już coś widać i przynajmniej w jedną stronę mogę z przyjemnością spoglądać ale przydałoby się więcej zmian )) ale to już w przyszłym roku, bo w tym nie dam rady ledwo czasu mi starczy na walkę z powojnikiem polnym i skrzypem (( strasznie ekspansywne dziadostwo...
Dla Ciebie hortensja

Mój zielony świat 22:40, 07 lip 2013

Do góry
Na koniec sośnica i jej świeże przyrosty i mocny akcent kolorystyczny, pomarańczowa lilijka

Ogród dla Agusi 22:40, 07 lip 2013

Do góry
Nowości hortensjowe w moim ogrodzie

H..kosmata

Liliowiec
Joan Senior

Astibloides /pięknie pachnie/

Irys

Przetacznik

Puste pole z wysepką kwiatową 22:39, 07 lip 2013

Do góry
Paprociu – no już po prostu nie wiem, co o tym myśleć. Czekamy do sierpnia! A od babci wydębię tę Twoją „pomyłkową”, bo zaiste śliczna! A skoro do tego pachnie, to tym bardziej ją chcę!

Gabrysiu – no niemal takie, ale rozmiar jakby dużo mniejszy... Miała być granatowa z czerwonym oczkiem.
A teraz fotki o roślinkach „dyskutowanych”. Zerknij na listki Palibina. Łucji jest identyczny.

A to owa „werbena?Alba”. A ta druga, sorry, nie jest Rubra, tylko Rosea... Nie zdążyłam dziś sfocić.

To dla Ciebie Gabrysiu, z buziakami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:38, 07 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Znowu to samo Ale i tutaj będzie zmiana, nieduża ale będzie, przybędzie strefy wyżwirowanej, a jak będzie źle, to wrócę do trawnika

cudnie tak świeżo jakby wiosna była - ciekawa jestem jaki kolor przybędzie w przyszłym roku bo że przybędzie to czuję że znów coś wymyślisz nawet mam typa hehe

Mój zielony świat 22:37, 07 lip 2013

Do góry
invincibelle

werbeny z heliotropem

Lilii nie mam za wiele. Trzy na krzyż. W przyszłym sezonie chyba odważę się na martagony. Chociaż to nie przyszły, bo sadzi się z tego co pamiętam we wrześniu. Muszę sie jeszcze podszkolić w ich temacie. Planuję też trąbkową, naprawdopodobniej lankon.
Ta NN
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies