Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:46, 07 wrz 2013

dalej jesień już chyba jednak

jesienne róże

mira 20:55, 08 wrz 2013

dzisiejszy dzień był śliczny ostre słońce upalnie a rano o 7 było zaledwie 6 stopni - wielkie różnice temperatur no i nadal susza więc grujecznik się już przebarwia na żółto albo zasycha

a ponieważ przeleżeliśmy cały dzień w ogrodzie robiłam zdjęcia z niskiego poziomu

mira 21:00, 08 wrz 2013

moje skromne dary jesieni

pierwszy rok

winogrona jeszcze potrzebują kilku dni , moje mają grubą skórkę iestety

i prezentowany wcześniej karczoch - miłe zaskoczenie bo dziś wpatrzyłam że idzie drugi pąk na tym samym krzaczku

mira 21:06, 08 wrz 2013

na koniec dnia podlałam doniczki z tam co tam jeszcze jest i obeszłam ogród - czyli to co lubię rozglądając się za moim jeżem

wczoraj przeszedł mi przed nogami przez ścieżkę, a dziś spotkałam go jak wsuwał resztki liliowca wiec poleciałam po jedzonko wstawiłam i się oddaliłam i po chwili z daleka słyszałam jak ciumkał ze smakiem

tam gdzie siedział było dość ciemno

AgaAga 21:27, 09 wrz 2013

wpadłam z rewizytą
a tu wspaniały "dojrzały" ogród i kot i jeż i jaka super pracownia z pierwszej strony a te piękne drzewo to grujecznik? bo jeszcze nie zdążyłam się zbyt dogłębnie zagłębić w wątek

mira 22:34, 09 wrz 2013

tak Agnieszko to grujecznik japoński - piękne drzewo do ogrodów - o każdej porze roku wygląda pięknie - wczesną wiosną już startuje maleńkimi prawie róźowymi listeczkami, potem ładna zieleń listki na ciemnych ogonkach, ma stożkowy pokrój, jesienią przebarwia się cudnie i ponoć spadające liście pachną wanilią - niestety jeszcze tego nie stwierdziłam

a tak było 23 września ub roku

AgnieszkaW 22:39, 09 wrz 2013

Piękne zdjęcia Miro. Ogród późnego lata zachwyca u Ciebie. Jeż przesympatyczny - przynajmniej znacznie zmaleje populacja pędraków. Pozdrawiam serdecznie
AgaAga 08:21, 10 wrz 2013

ahhh jak pięknie się przebarwia
cały czas się zastanawiam nad zakupem tego drzewka, tylko muszę znaleźć odpowiednie miejsce
a ile czasu już u Ciebie rośnie?
mira 20:42, 10 wrz 2013

AgnieszkoW bardzo lubię jesień w ogrodzie i czekam na kwitnienie astrów i sadzenie tulipanów to chyba najpiękniejsze chwile jesienią w ogrodzie - zapach ogrodu w tym czasie jest niezwykły
a z jezykiem się widziałam dziś dwukrotnie i widziałam że zjadał pod karmnikiem ptaków ziarna, a karma kota to już rarytas więc nie wiem czy mu nie za dobrze

Aga u mnie jest ok 6 lat, kupiłam małe drzewko- szybko rośnie, są tanie, ale szukaj takiego 2 metrowego to będziesz mieć od razu szanse patrzeć w niebo

Dzidka 20:43, 10 wrz 2013

mira napisał(a)

a tu Dzidka co to jest

okrywowa - runianka

mira napisał(a)

a to mój karczoch

Ciekawe czy przezimuje?