Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

marzena 20:48, 10 wrz 2013

Mira, piękne kompozycje, jesieni jeszcze nie widzę u Ciebie, jakby pełnia lata
a grujecznik z tamtego roku, to przebarwiony...też mam to drzewo, ale widzę, że Twoje bardziej rozłożyste
a może uda mi się spróbować tych winogron ?
pozdrawiam
mira 21:00, 10 wrz 2013

Dzidka nie wiedziałam że ma tak wysoka nóżkę - to posadzę i zobaczymy czy urośnie,

a karczocha mam zamiar wkopać - nie wiem czy będę jeszcze dalej eksperymentować, podobno karpy trzeba przechować w zimnym bo tak to ni przezimuje w gruncie

Marzenko oczywiście musi się udać choć akurat winogrona mają grubą skórkę i są małe - chciałam posadzić takie do jedzenia a mam takie pewnie do jakiegoś przerobu
BEATA_S 21:08, 10 wrz 2013

mira napisał(a)
dalej jesień już chyba jednak

Miro śliczne to zdjęcie i to z grujecznikiem też. Czy na pierwszym planie jest liriope?
Mala_Mi 21:10, 10 wrz 2013

Mira, no to razem walczymy z przedogrókami... i kilofem w ziemi.... dalej sucho jak diabli..

No to czekam dalej na mojego grujecznika, aż będzie taki jak u Ciebie Jest piękny

Jeżyk też fajny
Dzidka 21:23, 10 wrz 2013

mira napisał(a)

a karczocha mam zamiar wkopać - nie wiem czy będę jeszcze dalej eksperymentować, podobno karpy trzeba przechować w zimnym bo tak to ni przezimuje w gruncie

Ja swojego pozostawiłam w gruncie, bardzo!!! starannie okryłam, ale nic to nie pomogło.
mira 21:34, 10 wrz 2013

BEATA_S napisał(a)

Miro śliczne to zdjęcie i to z grujecznikiem też. Czy na pierwszym planie jest liriope?

tak to jest lirope, dzisiaj wysadziłam z doniczki do gruntu i na zimę okryję gałazkami - myślę, że przezimuje - jest śliczne i pasuje do wrzosowiska - każde stanowisko akceptuje tylko w słońcu wymaga więcej wilgoci - ja przez całe lato miałam w cieniu doniczkę i była sobie taka trawka no a teraz ma swoje 5 minut i podobno do grudnia utrzymuje kwiatki

mira 21:40, 10 wrz 2013

asc napisał(a)
Mira, no to razem walczymy z przedogrókami... i kilofem w ziemi.... dalej sucho jak diabli..

No to czekam dalej na mojego grujecznika, aż będzie taki jak u Ciebie Jest piękny

Jeżyk też fajny

Ja dziś rano wystartowałam do ogrodu bo w nocy coś padało - powietrze było cudne, wilgotno - ale tylko na pół centymetra było coś wilgoci w ziemi a niżej kilof -
a z tym przedogródkiem to jest dylemat - powinien być ekstra - ale ja się poddaję - będzie jak będzie -
zawsze w maju i czerwcu jest ładnie
Jeż jest śmieszny, poleciałam dziś po aparat i jak wróciłam to już zwiał z krzaki łatwo z nim nie mam ale oswajam może je ślimaki
mira 21:42, 10 wrz 2013

Dzidka napisał(a)

Ja swojego pozostawiłam w gruncie, bardzo!!! starannie okryłam, ale nic to nie pomogło.

No właśnie bo trzeba karpy jak dalie wykopać - podobno

Richie 21:43, 10 wrz 2013

BEATA_S napisał(a)

Ten widok robi wrażenie i jest podziękowaniem za włożoną pracę
mira 21:49, 10 wrz 2013

Ryślu no jak jeszcze słonko pięknie świeci to lubię takie podziękowania za pracę