Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Nebel 17:10, 28 cze 2013

Do góry

Ogród Nebel 17:09, 28 cze 2013

Do góry
A to juz zupełnie inna część ogrodu i lilie, które zaczęły kwitnąć.

Ogród Nebel 17:07, 28 cze 2013

Do góry
To moja nn, bardzo wdzięczna i 'bezobsługowa' róża, kwitnie pięknie przez cały sezon i ma również bardzo ładny pokrój krzaka.

Ogród Nebel 17:04, 28 cze 2013

Do góry
'Heritage' - mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy tej róży. Bardzo mi zależy, aby udało mi się dokupić odmiany do niej podobne.

Moje zmagania ogrodowe 17:02, 28 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ewelino, miło było Cię poznać. Okazało się, że mam Cię na jeszcze jednym, dużo ciekawszym zdjęciu. Oto ono

Basiu, dziękuję za zdjęcie, tamto wcześniejsze to chyba od (_,_) strony było
Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 17:00, 28 cze 2013

Do góry
Sławko a mnie niektóre rabaty zupełnie wypadły... no płakać się chce z deszczem razem... poniżej zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach...

Rabata przy wejściu... - tu błagam o pomoc ogrodowiczan - tam jest sama glina a pod roślinkami dobra ziemia, mimo to wiele padło bo woda dosłownie stała pod roślinkami. Rośnie tam miłorząb i kilka buksików się uchowało, ale bez rewelacji. Były też ciski japońskie - nie dały rady. Czytałam, że na taką glebę nadaje się cis pospolity i z niego chciałam zrobić takie niskie ekrany, ale nie wiem jakie roślinki jeszcze do tego dobrać by przeżyły?

Ogród Nebel 16:53, 28 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i słonecznie
Po dwóch dniach deszczu, dzisiaj, cały dzień świeci słońce. Dlatego pewnie u mnie w dalszym ciągu wszystko kręci się wokół róż

"Cubana" róża okrywkowa, wymagająca starannego okrycia na zimę, ale bardzo ładna, ze względu na subtelny kolor...

Lichtkonigin 'Lucia' róża, której pokrój krzewu bardzo mi odpowiada, ma około 1,2m wysokosci. Sztywny, zwarty krzak, takie lubię, ale nieco nie pasuje kolorem... do reszty

"Jazz" , który będzie kwitł bez przerwy do jesieni

i "Compoassion"
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:47, 28 cze 2013

Do góry
Jutro weekend, czas wizyt i letniej zabawy,
ale najpierw trzeba pozbyć się z ogródeczka trawy,
nie kosą, nie sierpem, ale super sprzętem!
Zaczynają więc umilać uszy decybele,
jeden sąsiad skończy, zaczyna innych wielu!
Od rana, do wieczora huk maszyn bez ustanku.
Och, jak ja marzę o tej ciszy o poranku,
O świergocie ptaków, o brzęczeniu owadów,
i czasami żałuję,że nie ma ciągłych opadów.
Jak już kosicie, sąsiedzi, te swoje trawniki,
koście tak, żeby nie mijać się z nikim.
W jednej godzinie niech całe osiedle grzmi,
ale za to potem cisza błoga! Wierzcie mi!

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 16:01, 28 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Ojej, pieknie u ciebie i jak najbardziej "ogrodowiskowo", żurawki, trawy, bukszpan, formowane kule... a do tego kanciki... i porzadek i konsekwencja... super ogród. Gratuluje, bo widac jak sie rozwijał i ile pracy musiałes czy tez musieliscie w niego włozyć. Piesek tez nie z tych najmniejszych ale nie psoci ? ja mam dobermanke ale tez póki co pokojowo omija rabaty, poza prosem różgowtym- taka wysoko rosnąca trawą, która namietnie obgryza - nie wiem widocznie jest smaczna, nie próbowałam ..
A poza tym masz super trawnik!

Dzięki za miłe słowa. Pies jak to pies. Szkodził, szkodzi i będzie szkodził. Najwięcej efektów jego szkód widać po zimie. Wypalona trawa i inne niespodzianki. Teraz kiedy ogród jest w pełni rozwoju, prawdę mówiąc nie mam, co narzekać. Jest git. Jest usłuchanym psem. Największy problem jest w tym, że waży 30kg i jak się rozpędzi (goniąc kota, albo psa za ogrodzeniem) to trudno go zatrzymać - a wtedy wszystko połamane, co trafi na jego tor pościgowy.
A z traw, to najbardziej lubi molinę, którą systematycznie podjada.

Ogród do kwadratu 15:32, 28 cze 2013

Do góry
A co myślisz nad tym by lustro potraktować jak obraz na ścianę? Zrobiłem propozycje, tak naprawdę po łepkach, żeby tylko zobrazować moje zamysły - alternatywy, kiedy lustro będzie jednak miało pojawić się w Twoim ogrodzie

Dodam jeszcze, że taki kształt lustra jeszcze bardziej podkreśli nowoczesne formy w tym ogrodzie
Dokładniej nad ich umiejscowieniem, to przyznam szczerze nie myślałem, więc na to nie zwracaj zbytniej uwagi Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 15:28, 28 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Dzień dobry Alinko - choć nie bardzo dobry... raczej deszczowy znowu ... Obejrzałam wizytówkę, część wątku - teraz chcę go zapisać do powiadomień, żeby móc zaglądać do Twojego ślicznego ogrodu... Ale piękne uchwyciłaś widoczki na wycieczce.
Pozdrawiam serdecznie - będę u Ciebie spacerować jeśli pozwolisz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:19, 28 cze 2013

Do góry
Paliki do palikowania drzew zakupione

Ps. prawda że mam sliczną trawkę, jaka soczytsa zieleń
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:19, 28 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Chyba przesadziłem..w domu będzie lanie

Od razu człek ma lepszy dzień jak zobaczy takie coś... Dzięki Anek, na Ciebie zawsze można liczyć, że będzie co oglądać i się usmiechać (nawet jak stajesz na rękach ) - no pod warunkiem, że "trzymasz porządeczek"
Pozdrawiam deszczowo...
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:56, 28 cze 2013

Do góry
a ja tak sobie wklejam te fotki i wklejam

to teraz idę dokończyć ostatnie wiśnie bo na drzewie niewiele ich już zostało, na śliwę japońską jeszcze poczekam

Liliowiec - Hemerocallis 14:49, 28 cze 2013

Do góry
zwyczajniutki ale konkretny około 24cm

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:46, 28 cze 2013

Do góry
U mnie stale pada mały deszczyk czasem intensywny -- rośliny jeszcze w dobrym stanie ale mocno już napite
nie chybią się jeszcze ale może być różnie jak przyjdzie ulewa.

Dlatego też pokażę Wam co podgapiłam w Anglii - niby nic sensacyjnego ale są praktyczni i konsekwentni w podpieraniu roślin

te wystające pordzewiałe pręty podobały nam się - pewnie można zrobić samemu albo kupić takie zielone wcale nie tanie - jednak te w bylinach wyglądały dobrze

albo zwyczajne patyki -gałązki - jakoś nie raziło

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:23, 28 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Chyba przesadziłem..w domu będzie lanie

Tak dziś wyglądawszy jak po dworze połaziwszy, leje od rana ;/;/
Żywopłot strzyżony z cisa 13:59, 28 cze 2013

Do góry
Dzisiaj przywiozą 110 sadzonek Hicksi będą posadzone tu

Sadzonki nie będą wysokie 40-50 cm.
Martwią mnie 2 sprawy:
Czy jeżeli przed cisami posadzę Limelight-y, to czy hortensje nie "zagłuszą" szlachetnej młodzieży?
Małe sadzonki nie wysłonią śmietnika, czym mogę "na szybko" wysłonić i co nie zaszkodzi? Myślałam o hedera helix?
Grembosiowo 13:55, 28 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Aniu, nerki podsypię korą, tylko cały czas jeszcze dosadzam i jak skończę, to wtedy kora. Myślę, że gdzieś za dwa tygodnie.

A jeśli mowa o nerkach, to dzisiaj tak wygląda to z góry:

Bardzo lubię symetrię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies