Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Milka 16:13, 12 sie 2013

Marzenko......wspaniale
powiedz, czy ten len co rok w większe kępy się rozrasta?
przesadzałam na nowe miejsce i robiłam kilka kępek
Gabriela 21:59, 12 sie 2013

Marzena, dziękuję za przychylne zdjęcia mojego ogrodu u mnie.
U Ciebie nie widać zmęczenia ogrodu upałem, bo wszystko zielone i ładne. Ach, zazroszczę.
Warzywnik i plony dorodne.
an_tre 22:04, 12 sie 2013

marzena napisał(a)
no miło mi

Marzenko ta różanka cud-malina
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
MuSzka 22:45, 13 sie 2013

weszłam do Ciebie od Irenki z Miłkowa bo mnie zaciekawiła nazwa twojego wątku O...!
I dla mnie to jest bardziej nawet jak Oooooooh z zachwytu albo Łoooooooooł.

widoki cudowne
I nawet rabata warzywna Łoooooooł (chociaż mnie rabatą warzywną ciężko jest zadowolić). Nie przepadam za warzywniakami bo widuję przeważnie bardziej praktyczne niż artystyczne, a tutaj ... brak słów... niskie pokłony.

marzena 23:07, 13 sie 2013

dziewczyny, no miło Was widzieć u mnie i dzięki

Irenko, mam kilka kępek lnu w róznych miejscach...ale specjalnie chyba sie nie rozrastają zbytnio, posiałam trochę nasion za lawendą przy murku i przy złocieniach...wykiełkowały pojedyncze, są pewnie zupełnie zdominowane przez te wymienione przeze mnie rosliny...

Gabriela, no jak mogłyby być inne zdjęcia w takim klimatycznym ogrodzie jak Twój , a u mnie trochę zielono ( oprócz miejsc gdzie buszują krety, tu jest szarość gleby...), bo podlewam wodą ze studni sąsiadki oczywiście za jej zgodą ( nikt teraz nie mieszka na tej posesji)
Aniu tre - jak Ci się podoba, to mi miło, mój projekt i wykonanie też ( z pomocą syna głownie przy dokładnym wytyczaniu, ale nie tylko... )
MuSzko, witam miło, widoki tak, niezmiennie piękne a reszta... staram się...bo polubiłam 'grzebać w ziemi'

a tu widoczek bez gór...to z mojej 'parkowej' części ogrodu
Milka 23:11, 13 sie 2013

To jeszcze pytanie, czy kępa się powiększy, czy tylko z nasion wysieje kolejna, bo rozłogami nie idzie,np tak jak trawy?
marzena 23:16, 13 sie 2013

Irenko, no nie wiem...mam ten len od dwóch lat i specjalnie nie dbam o niego, może powinnam... u mnie rośnie sobie ale specjalnie nie powiększa się ...
bogumila 23:22, 13 sie 2013

...fotka niesamowicie energetyzująca...taka słoneczna...i Ty wśród kwiecia...pięknie.Pozdrawiam.
Milka 23:22, 13 sie 2013

pytam, bo go przesadziłam w pobliżu bukszpanów i liczę, że będa taką mgiełką, a nie dominującą roślinką cud że ten siew mi sie udał, a juz ma owocniki i sam się znowu wysieje, ciekawa roślina, delikatna i zwiewna, jak asparagus, ale tak kwiatki, to zmyłka
monteverde 00:39, 14 sie 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...fotka niesamowicie energetyzująca...taka słoneczna...i Ty wśród kwiecia...pięknie.Pozdrawiam.

\Marzenko na tym zdjęciu kojarzysz mi się z malowidlami Moneta np. Women in the garden, tylko poza inna pięknie to wyszło horti w tle śliczne